Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 08.02.2005, 19:52   #1
Esi
Guest

Domyślnie ,,Oczy cię zdradzą"

Po dość niepochlebnych opiniach (większość tyczyła się niskich ścian) mojego poprzedniego fs, które musiało zostać zawieszone, uruchamiam nowe.

Od lewej: Mateusz, Bella i Alicja.
Mateusz: To wielki podrywacz, codziennie ma nową dziewczynę. Nie dziwi się więc gdy budzi się na trawie przed luksusową willą. KOLOR OCZU: kiedyś niebieski, teraz są fioletowo - żółte.

Bella: O tej postaci nie mogę pisać za dużo. Dziewczyna mająca coś, co zwie się sumieniem. KOLOR OCZU: różowe. Chciałabym powiedzieć, że imię to nie wiąże się z Bellą Ćwir.

Alicja: Nieugięta, silna przyjaciółka Belli. KOLOR OCZU: Nie można dokłądnie określić.

A więc.... Na razie krótki kawałek.

Wysoka szatynka stała przed starą, zabytkową szafą wpatrując się w nią niczym w ekran telewizora. Kobieta ubrana była w piękną, fioletową suknię wyglądającą na bardzo drogą, a do oprawek jej okularów przyczepione były małe, migoczące diamenciki.
-Budzisz się, kochaniutki -wymamrotała, a każde słowo wydawało się sprawiać jej nieopisaną przyjemność.

Przed oczami latały mu rozmazane kule i komety, potem ujrzał świecącą zieleń. Po chwili wszystko wydawało się spoić we wspólną całość. Powoli zaczął dostrzegać dość okazałą willę. Nie zdziwił się tym zbytnio. Ciekawe kogo to mieszkanie. Andżeliki? Wiktorii? Chciał się podnieść jednak ból w mięśniach był za mocny. Musiał tutaj przeleżeć całą noc. Chwileczkę! Całą noc w kąpielówkach! Świetnie, zniszczy mu się skóra!
Nagle ujrzał kobietę ubraną dość elegancko idącą w jego stronę. Gdy już przystanęła pomogła mu wstać, uśmiechnęła się i otowrzyła usta.

-Mateusz! Czekałam na ciebie! -krzyknęła.
-Na mnie? -odparł. Nie znał tej tajemniczej nieznajomej.
-Oczywiście, że tak! Chodź, przedstawię cię Belli!
Weszli do środka domu. Wnętrze było jeszcze piękniejsze niż jego widok. Alicja, bo tak miła na imię dziewczyna, zaprowadziła go do kuchni. Stała tam różowowłosa osoba. Chyba nosiła szkłą kontaktowe, bo jej oczy były barwy kilku niesfornych kosmyków z nad czoła.
-Zostawiam was sobie - mruknęła brunetka i oddaliła się.

-Jesteś troszeczkę inny niż sobie wyobrażałam -powiedziała Bella z uśmiechem.
-A jaki miałbym być? -spytał.
-Troszeczkę... Przystojniejszy? Ale i tak jesteś całkiem ładny.

-Dziękuję ci bardzo. To dzięki dbaniu o skórę.
-Czy wiesz dlaczego tu jesteś?
-Alicja mi wytłumaczyła, że troszeczkję przecholowałem wczoraj w ,,Stajni".
-Ach... -dziewczyna mrugnęła.

w południe całą trójką usiedli na luksusowej kanapie. Wyposażenie willi (czyt. wielki telewizor, super komputer) zmusiło Mateusza do zadania Alicji najważniejszego pytania.
-Ala... Czy ja mogę tu zostać troszeczkę dłużej?
-Tak -odparła dziewczyna automatycznie.
Gdy Mateusz pogrążył się już w błogim śnie Bella po cichu zeszła do kuchni. Nie myliała się. Przy zlewie stała Alicja. Różowowłosa popchnęła ją .
-Musimy porozmawiać - warknęła stanowczo.

-A o czym takim? -okularnica zmarszczyłą brew.
-O skazańcu losu -odrzekła jej najlepsza przyjaciółka.
-Rozmawiałyśmy już na ten temat! Lustro usunięte! Nie zauważy jakie ma oczy!
Bella prychnęła i wzięła się pod boki. Była teraz naprawdę zła na swoją towarzyszkę.
-A tafla basenu, szyba?
-A woda z klozetu? -ironicznie rzekła Ala.
Była północ. Brunetka po cichu wyszła ze swojego pokoju i udałą się do sali zabaw. Prawie bezszelestnie podniosła ekran laptopa.

-Ska-za-niec lo-su go-to-wy. Mo- żesz przy - jeż -dżać - dukała.
Na jutro wszystko było gotowe.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania