Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.04.2005, 11:11   #1
frecia
Guest

Domyślnie gra dziala, ale studia...

no wlasnie jak w temacie, moge grac w kazdym miejscu etc. ale jak chce zaladowac coklowiek na uniwerku (wejsc do domku, bractwa etc.) to po minucie pojawia sie komunikat: "aplikacja zostanie wylaczona" ja wciskam ok i juz tylko moj pulpit widze, pokasowalam dodatki, ktore zainstalowalam w ostatnim tygodniu, aleto nic nie dalo :/ co mam zrobic?? i nie mowcie o koljenym instalowaniu simow, bo moj komputer w koncu sie zbuntuje (mimo, ze ma nieco ponad roczek) ale kazde takie usuwanie i instalowanie, powoduje ze w komputerze sa smieci, a formatowania dysku to ja sie nie podejme :/

ponarzekalam, teraz prosze o rady
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.04.2005, 12:42   #2
Pingwin
Guest

Domyślnie

No cóż skoro dysk nie jest formatowany od ponad roku to najwyższy czas go sformatować, to jest zawsze(chyba że wina sprzętowa) na wszelkie problemy
A co do błędu, może być powodowany właśnie stanem Windows'a, grę i tak najlepiej przeinstalować
Gra instalowana w tym samym folderze(mówię o dodatku)
patch zainstalowany??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2005, 20:30   #3
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał koszalek
no wlasnie jak w temacie, moge grac w kazdym miejscu etc. ale jak chce zaladowac coklowiek na uniwerku (wejsc do domku, bractwa etc.) to po minucie pojawia sie komunikat: "aplikacja zostanie wylaczona" ja wciskam ok i juz tylko moj pulpit widze, pokasowalam dodatki, ktore zainstalowalam w ostatnim tygodniu, aleto nic nie dalo :/ co mam zrobic?? i nie mowcie o koljenym instalowaniu simow, bo moj komputer w koncu sie zbuntuje (mimo, ze ma nieco ponad roczek) ale kazde takie usuwanie i instalowanie, powoduje ze w komputerze sa smieci, a formatowania dysku to ja sie nie podejme :/

ponarzekalam, teraz prosze o rady
Może na wszelki wypadek wykasuj wszystkie dodatki które wgrałes? Albo przekopiuj do innego katalogu i sprawdz czy bez downoads gra nadal się wywala. Jeśli tak, możesz ściągnąć SimPe i przejrzeć wspomnienia WSZYSTKICH simów i wykasować im zwłaszcza te cholerne 6+ i wszelkie informacje powierzone (owned). Ja w ten sposób przyśpieszam sobie działanie gry jak zaczyna sie strasznie ciąć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2005, 21:01   #4
T-m
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
No cóż skoro dysk nie jest formatowany od ponad roku to najwyższy czas go sformatować, to jest zawsze(chyba że wina sprzętowa) na wszelkie problemy
e tam, co ma piernik do wiatraka, ja nie formatowalem dysku na ani jednym kompie domowym i firmowym od 2 lat i wszystko gitara.

moja propozycja jest taka - nie baw sie w mlodego chemika, tylko wez kogos, kto ma choc blade pojecie o komputerach, niech Ci przeskanuje dyski scandiskiem, moze trzeba wywalic zbedne rzeczy typu stare aktualizacje, oczysci dyski, przeinstaluje gre i dopiero wtedy, jako skrajne rozwiazanie, jesli wszystko zawiedzie, sformatuj dysk
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2005, 21:35   #5
frecia
Guest

Domyślnie

komputer przeskanowany, a instalowanie i formatowanie bylo w grudniu zeszlego roku, wiec niedawno :/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2005, 22:31   #6
T-m
Guest

Domyślnie

to moze trzeba po zdeinstalowaniu wyczyscic rejstr, wykasowac w pien wszystkie katalogi pochodne od TS2 i zaczac gre po instalacji od nowa, nie korzystajac z niczego (sejvy, dodatki) sprawdzic czy dziala
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania