![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
witam
mam maly probem. Otoz nie wiem jak wstawic schody na poddasze (jak probuje wstawic normalnie, na drugim pietrze to nie moge) i czy w ogole mozna stworzyc cos takiego (tzn tak jakby 3 pietro ale bez scian tylko sam dach i ew. okno w nim). Z gory dzieki za pomoc. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
poddasze można stworzyć, pod warunkiem, że spadek tego dachu jest na tyle wysoki, iż ściana (bądź ściany) go podtrzymujące, są na tyle wysokie, iż może stanąć pod nimi sim (a właściwie to muszą mieć wysokość tradycyjnie budowanej ściany).
prościej. tworzysz dach w kształcie -> /\, żeby można było pod nim umiescić schody, przestrzeń pod /\ musi być na tyle wysoka, aby miała ona wielkość tradycyjnie zbydowanej ściany (albo większa). najwidoczniej daszki, które do tej pory ustawiałaś były za niskie i tworzył się za mały spadek. mam nadzieję, ze załapałaś ![]() a jak to nie to, to nie wiem. buduję jak wyżej opisałam i chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tylko dodam, że dach ma taka wysokość (zwykłej sciany) trzy kratki od jego brzegu.
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Ja na poddaszu miałam strych tj. żeczy dla niemowląt wstawiałam na strych żeby nie kupować znów przy drugim dziecku...
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|