Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.08.2005, 15:37   #1
Sekunda
Guest

Excl HELP! 2 dziwne problemy

Hm, nie wiem, czy ktoś kiedyś miał taki problem, jeżeli nie, to proszę o odpowiedź! :1smutny:

Na początku, grając w simy, stosowałam kod boolProp i przerabiałam wiele rzeczy w SimPe. Kiedy odkryłam, że te kody spowalniają i psują grę, to zrezygnowałam. Nie robiłam nic w simPe i wyłączyłam boolPropa, tzn. kiedy klikałam na srzynkę, itp. , to wyświetlały mi się normalne funkcje.
A tu nagle, dzisiaj, podczas grania, klikam moją simką na skrzynkę, i pojawiają się te boolProp-owe opcje. Warto wspomnieć, że tego dnia ściągnęłam wiele dodatków (różne meble). Czy to może mieć znaczenie? Jaki jest kod na wyłączenie boolProp-a?

Jest jeszcze druga sprawa: Moja simka miała bardzo ubogą chatkę, nawet bez klozecika. Kiedy go kupiłam, ucieszyła się i "wypróbowała". Po zaspokojeniu potrzeby skasowałam przedmiot i kazałam simce iść spać. A ona, zamiast mnie słuchać, nie idzie spać, tylko płacze za sedesem! I do tego dostała -500 punktów aspiracji, a nie miała takiej obawy jak "skasowanie toalety". HELP!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.08.2005, 15:44   #2
Kladź
Guest

Domyślnie

Co do drugiej sprawy nie wiem ale chyba zawsze tak jest. Jka kupiłam łóżko i simka w nim spała a za chwilę przedałam to też cały czas myślała o tym łóżku :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 15:50   #3
Nereide
Guest

Wink

Jeśli chodzi o ten kod, to tak. Masz rację, ściąganie rzeczy z Internetu mogły spowodować jego włączenie. Wątpię, żeby dało się go wyłączyć, może jedynie poprzez usunięcie wadliwego dodatku. Ja miałam tak przez ściąganie domów z neta Teraz gram własnymi i nie mam problemu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 16:00   #4
Sekunda
Guest

Blush

Cytat:
Napisał novinha
Jeśli chodzi o ten kod, to tak. Masz rację, ściąganie rzeczy z Internetu mogły spowodować jego włączenie. Wątpię, żeby dało się go wyłączyć, może jedynie poprzez usunięcie wadliwego dodatku. Ja miałam tak przez ściąganie domów z neta Teraz gram własnymi i nie mam problemu.
Tak... tylko ja nie umiem robić własnych :1smutny: I po czym poznam, że to jest ten dodatek? Tzn., włączający boolPropa?

No cóż, i tak wszystko pousuwam, kiedy skończę FS i nadejdzie NIGHTLIFE!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 16:43   #5
pieska_SzKoLnA^
Guest

Idea

Cytat:
Napisał Sekunda
Hm, nie wiem, czy ktoś kiedyś miał taki problem, jeżeli nie, to proszę o odpowiedź! :1smutny:
Jest jeszcze druga sprawa: Moja simka miała bardzo ubogą chatkę, nawet bez klozecika. Kiedy go kupiłam, ucieszyła się i "wypróbowała". Po zaspokojeniu potrzeby skasowałam przedmiot i kazałam simce iść spać. A ona, zamiast mnie słuchać, nie idzie spać, tylko płacze za sedesem! I do tego dostała -500 punktów aspiracji, a nie miała takiej obawy jak "skasowanie toalety". HELP!
Na to ci moge powiedziec,ze moj chlopak w simsach chcial sie dostac do szkoly prywatnej i zapraszam dyrcia ,a on mowi<Ta rodzina nie ma miec nic wspolnego z wielka instytucja>lub podobnie :1smutny: a on mial w obawach,ze go wydala z tej szkoly i wtedy szansa na wysoki poziom aspiracji :ekout: gdzie pieprz rosnie.A twoja nie miala obawy wpadki z pecherzem???????
Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 16:55   #6
Sekunda
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał pieska_SzKoLnA^
.A twoja nie miala obawy wpadki z pecherzem???????
Pozdrawiam
Nie, własśnie chodzi o to, że nie miała żadnej obawy związanej z kibelkiem! A może jest coś w rodzaju "odwrotności pragnień" tzn. chciała mieć kibel - dostała by za to 500 punktów, to może jak go jej odebrałam, to straciła 500? W każdym razie, to dziwne...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 17:02   #7
Nindë
Guest

Domyślnie

Mój sim chciał rzeźbę ale miałam mało miejsca i wykazowałam jakąś rzeźbę i nagle utracił punkty apiracji. Tak czasami jest. Najlepiej nie usuwać rzeczy których kupilismy simom.

Ps. Ja kiedyś miałam podobną sprawę tylko że z flirtem, sim nie chciał flirtować i straciłam punkty apsiracji choć w obawach w ogóle takiego czegoś nie miał.. :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2005, 17:08   #8
Sekunda
Guest

ThumbsUp Thx

Heh, dzięki, Nindë Teraz już wszystko jasne... nie martwię się już tym Ale może ktoś znajdzie odpowiedź na moje pierwsze pytanie? Po czym poznać taki obiekt?

Czytajcie moje FS ;(
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania