Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.10.2005, 21:11   #1
Anais
Guest

Post Karnacja skóry i garaż na fundamentach...

Witajcie!

Tworząc domy w większości stawiam je na fundamentach, dzięki temu lepiej się prezentują i są bardziej przestrzenne, chociażby poprzez zagospodarowanie piwnicy.
I tak o to szczęśliwa z pomyślnego zainstalowania najnowszego dodatku zabieram się do tworzenia nowego domku dla mojej rodziny a tu niespodzianka, okazuje się, że nie wiem jak zbudować garaż na fundamentach aby miał połączenie z domem...
Czyżby tylko ja jestem taka genialna, że nie mogę zbudować garażu na fundamentach czy nie jest to wogóle możliwe? A może jednak jest jakiś sposób? Czy muszę zapomnieć o połączeniu domu z garażem jeśli ten pierwszy jest na fundamentach? Kto ma sprytne rozwiązania i może - ewentulanie chce - mi pomóc?
Radom typu: zbuduj dom na gruncie albo garaż bez połączenia z domem na wstępie grzecznie dziękuję aha i wiem jak zbudować zwyczajny garaż

Kolejna sprawa, która mi doskwiera i nie pozwala spokojnie zasnąć - jestem właśnie w trakcie tworzenia samej siebie O rety!! - to karnacja skóry, którą trzeba wybrać podczas tworzenia sima. Mamy tam do wyboru - mam już manię prześladowczą na punkcie tego słowa - cztery typy (zakładając, że nie ściągneliśmy innych) z których dwie z nich budzą moje zastanowienie... Otóż domniemywam - jeśli błędnie to proszę o poprawki - że najciemniejsza z nich to typ przedstawiający ludzi czarnoskórych, trochę jaśniejsza w dalszej kolejności, to typ charakteryzujący mulatów czyli potomków przedstawicieli rasy białej i czarnej - heh jaka jestem obeznana - natomiast dwa pozostałe typy budzą moje wątpliwości... Najjaśniejsza i opalona. Jakie właściwie to rasy? Najjaśniejsza to żółta a druga to biała? A może na odwrót? Najjaśniejsza to biała a opalona to żółta? Kto wie?

Bardzo proszę o wszelką pomoc - to dla mnie naprawdę istotne.

Dziękuję i pozdrawiam!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.10.2005, 21:22   #2
moniak1993
Guest

Domyślnie

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22400 - poradnik budowa garazu

A na drugie pytanie nie umiem odpowiedziec przykro miiii
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2005, 08:35   #3
Moriquendë
Guest

Domyślnie

Garażu na fundamentach zrobić się nie da. Ale można bez większego problemu połączyć go z domem. Polecam lekturę tego poradnika Jest tutaj napisane, jak zrobić półpiętra w domu... Zobacz Lepszego sposobu NIE MA.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2005, 10:24   #4
stotkaa
Guest

Domyślnie

Karnacja? A czy kazda karnacja musi miec swoja nazwe? Wiekszosc ludzi mieszkajacych w Polsce sa biali. A ja np. jestem super biala, ale nie jestem albinosem (nie opala mnie w ogole itd.). Wiec to jest ten 1 typ skory, drugi to normalna biala, 3 to byc moze mulaci, byc moze opalona a 4 ludzie czarni.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2005, 12:04   #5
zab
Guest

Domyślnie

Morze nie do tematu, ale niechce zakładaci drugiego.
Moje simy ciągle wyłarzom pszez dzwi gararzu i idom i idom i diom, asz w konicu dochodzom do dzwi domu, a majom w grarzu dzwi na dwur i do daomu a te jełopy wolom ciągle "dzwiami dla aut"!!
help!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2005, 13:17   #6
Anais
Guest

Domyślnie

Dziękuję BerQ - sposób niekonwencjonalny ale działa i to jest to!!!

Natomiast co do karnacji to chciałabym wiedzieć jakie one były w założeniach twórców gry...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2005, 14:22   #7
Moriquendë
Guest

Domyślnie

Hmm... Na moje oko pierwsza jest żółta lub blada, druga to opalona skóra, trzecia to dla mulatów, a czwarta dla murzynów Zresztą co za różnica?? Czy to ma jakieś znaczenie?? :>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2005, 22:54   #8
Anais
Guest

Domyślnie

No ba! Estetyczne przecież...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania