Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.01.2006, 20:27   #1
Mati_7893
Guest

Domyślnie Ejj, no ludzie... dopiero zaczynam wiec się nie śmiać :P:P:P

Siemka alllllll. Nie długo kupuje se simsy2 ale mam troche pytań. Gralem u kolegi w nie, lech mnie gryzło:
1. duzo oglądalem domków i zauwarzylem, że są schody... hmmm... jak tu powiedziec... BEZ ŚCIANKI/PODSTAWKI/TEGO CZEGOŚ POD SPODEM no i wlasnie... jak je się robi, bo w "katalogu" nic nie ma takiego... wszystkie są z tym czymś
2. jak zamieszkać poddasze? robie te kukułki i... robie ściany... no i jakies dziwne CUS mi wychodzi

hmmm, chyba to wszystko. jesli mi cos sie przypomni to powiem. narqqqq
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.01.2006, 12:00   #2
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Chyba trochę zrozumiałam to drugie pytanie. Nie jestem pewna, czy poddasze można zamieszkać. Mi przynajmniej przez te 9 miesięcy gry się to nie udało.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2006, 13:14   #3
Mati_7893
Guest

Domyślnie no nie zupelnie o to mi chodziło :P

1. Zauwazylem, że te schody bez tego "czegos" robi się chyba z tych małych schodkow ( te takie male schodki co się wchodzi np. na fundamenty domu, czyli tarasu )... ale nie jestem pewien... jesli tak... to jak?
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=26798 - tu są te schody
2. Chodzi mi o takie coś w dachu- czyli kukułki. Czy mozna je zamieszkać? bo gdzieś na forum to cos widzialem... poczekajcie... zaraz poszukam
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=24610 - coś takiego, ale to nie to...http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=26713 - ooo... to wlasnie to to da tam sie mieszkac, czy nie???( chodzi mi o to coś na gorze )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2006, 14:14   #4
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Chodzi Ci o ten obrazek konkretnie: klik???? .
Bo jeśli o ten to tych 'kukułek' nie da rady zamieszkać. A przynajmniej mi się nie udało...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2006, 14:39   #5
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Nie można?
Są domy gotowe do kupienia w grze. Jeden z nich nosi nazwę związaną z wakacjami, wypadem czy urlopem (nie pamietam dokładnie) i też ma takie "kukułki". Po prostu ściany postawione są nie całkiem na obrzeżach, tylko bardziej "w środku", następnie stawia się kukułki, a naokoło nich (prócz połączenia z pokojem) jest podłoga. Trochę to niefunkcjonalne, ale da się tak mieszkać. Jeżeli chcesz, zajrzyj do gotowych domków.
Co do tych schodów - tak, są te same schody, które buduje się do łączenia np. ziemi z fundamentami, tyle, że są one z piętra na parter. Przy nich trzeba większej "dziury" w podłodze (na długość), bodajże 4 - 5 kratek. Inaczej pokaże się napis "brak przestrzeni.. "
stare 21.01.2006, 15:09   #6
Mati_7893
Guest

Domyślnie

Lapis_Lasuli - A jak je się buduje? od gory, czy od dołu ???

a... no i jeszcze... jak się robi te fundament, co nie jest na caej kratce, tylko na połowce np:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=25253 - 2 zdjęcie, patrz na fundamenty
czy to sie tobi samo przy scianie ( plotku, murku ) czy na kod, czy...

berata edit: Gdy chcesz coś dopisać korzystaj z opcji edytuj.

Ostatnio edytowane przez berata : 21.01.2006 - 15:47
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2006, 16:08   #7
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Buduje się od góry do dołu.
A te fundamenty i tarasy, które przechodzą przez środek kratki, są po prostu ukośne. Można je normalnie budować, są dostępne tuż obok "prostych" fundamentów/tarsów. Stawiasz je tak jak te normalne

EDIT: nie ma za co

Ostatnio edytowane przez Lapis_Lasuli : 21.01.2006 - 20:26
Lapis_Lasuli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2006, 20:25   #8
Mati_7893
Guest

Domyślnie

Aha, dzięki Lapis_Lasuli
niedługo jakos fajno chate wybuduje i dam na forum ( za 5 dni albo krocej, albo dłuzej ) wiec obserwowac forum
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania