Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.02.2006, 20:50   #1
Anka18
Guest

Question OŻenek

Mam dwoje simów, kochają się ale mam problem. Jak wziąć ślub żeby on przyjął jej nazwisko? Czy ona musi się mu oświadczyć czy jak? Bo normalnie jak on się oświadczy to kobieta przyjmuje nazwisko faceta (w grze). Jak to jest z tym nazwiskiem? Bo ja koniecznie chcę żeby oni mieli jej nazwisko. A jak to sytuacja wygląda jak oni mieszkają razem (są współlokatorami po tym jak go do niej wprowadziłam)? I w grze jest taka brama nowożeńców czy coś to jak się jej używa? Tzn. jak zrobić żeby oni wzięli ślub przed nią. Mam im kazać do niej podejść i sie oświadczyć czy jak? Acha, jak najszybciej zdobyć stan miłości? Bo ja najczęściej moimi simami osiągam stan zauroczenia, a chcę żeby byli w sobie naprawdę zakochani(żeby w kontaktach było czerwone sreduszko).I czy da się urządzić przyjęcie ślubne w lokalu(wesele regularne)? Mam NS i NŻ.

Ostatnio edytowane przez Anka18 : 03.02.2006 - 20:56

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.02.2006, 21:10   #2
Harpsichord
Guest

Domyślnie Robisz ślub...

...tak samo, tyle że naciśnij babką na łuk . I facet przyjmie nazwisko babki .

stare 03.02.2006, 21:18   #3
zab
Guest

Domyślnie

Jesli baba sie oswiadczy to facet bedzie miał jegj nazwisko jak na odwrot to nazwiska beda bez zmian z tego co pamietam

stare 03.02.2006, 22:03   #4
~Asiulek94~
Guest

Domyślnie

jezeli nie mieszkaja razem , zadzwonic po wybranka i jak przyjdzie jako gosc zrobic slub , natomiast jesli mieszkaja razem to ona na luk jak juz bylo podawane

stare 04.02.2006, 01:24   #5
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Anka18
Mam dwoje simów, kochają się ale mam problem. Jak wziąć ślub żeby on przyjął jej nazwisko? Czy ona musi się mu oświadczyć czy jak? Bo normalnie jak on się oświadczy to kobieta przyjmuje nazwisko faceta (w grze). Jak to jest z tym nazwiskiem? Bo ja koniecznie chcę żeby oni mieli jej nazwisko. A jak to sytuacja wygląda jak oni mieszkają razem (są współlokatorami po tym jak go do niej wprowadziłam)? I w grze jest taka brama nowożeńców czy coś to jak się jej używa? Tzn. jak zrobić żeby oni wzięli ślub przed nią. Mam im kazać do niej podejść i sie oświadczyć czy jak? Acha, jak najszybciej zdobyć stan miłości? Bo ja najczęściej moimi simami osiągam stan zauroczenia, a chcę żeby byli w sobie naprawdę zakochani(żeby w kontaktach było czerwone sreduszko).I czy da się urządzić przyjęcie ślubne w lokalu(wesele regularne)? Mam NS i NŻ.
Może usystematyzujmy:
1. Tak jak zostało powiedziane nazwisko zostaje nadane tego kto zaproponował małżeństwo ( w Twoim przypadku ONA musi zaproponować JEMU). I mała uwaga małżeństwo nie ma wpływu na nazwisko całej rodziny (pokazujące się np.w oknie podczas ładowania parceli "wczytywanie rodzina xxx") czyli jeśli Kasia Nowak wprowadzi się do Janka Kowalskiego i się mu oświadczy to on stanie się Jankiem Nowak ale nadal będzie komp wczytywał rodzina Kowalski.
2. Aby wziąć slub przy pomocy łuku weselnego wystarczy na niego kliknąć i wybrać obcję "weż ślub". I uwaga: co innego oświadczyny (można tylko przez kliknięcie na sima; wybranie opcji "zaproponuj" i "oświadcz się" ) a co innego wziąć ślub (możliwe przez kliknięcie na łuk albo przez kliknięcie na sima; wybranie opcji "zaproponuj" i "małżeństwo").
3. Co do najszybszego sposobu osiągnięcia miłości no cóż trzeba gadać, bawić się itd. aż osiągniesz ponad 30pkt znajoności (codziennej) wtedy proponuję sekfencję podziwiaj/pomasuj/obejmj przyjaźnie/plotkuj/połaskocz i tak wkoło. Te 3 pierwsze (podziwiaj/pomasuj/obejmj przyjaźnie) powodują wzrost znajomości długotrwałej (ale tylko jak je stosuje się co pięć interakcji dlatego dodaje plotkuj/połaskocz) a jak masz jej powyżej 50-60pkt. to simy się zakochają. Powyżej 75pkt. (długotrwałej) można się oświadczać. Pzd.

Ostatnio edytowane przez miki2207 : 04.02.2006 - 01:35

stare 04.02.2006, 07:09   #6
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33
Domyślnie

Jak ślub jest na dzialce babki to jej nazwisko facet przyjmie.Jak ślub jestna działce faceta to przyjmują nazwisko facia...A jak sa na tej samej działce to mają takie samo nazwisko jakie ma jedna albo druga rodzina
stare 04.02.2006, 14:28   #7
Anka18
Guest

Domyślnie

Dziex za pomoc. temat do zamknięcia.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania