![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam,prosze o pomoc zaawansowanych uzytkowników simów 2.
Mam Windows Xp, pamiec 256 MB, karte gr.GeForce5200, karta dzwiekowa zintegrowana z plyta gl. MSI KT4 AV (VinylAC'97 audio (wave)) ,sterownik jest zgodny z wymaganym (DX 9.0) procesor Athlon 2500+ kurcze juz nie wiem co jeszcze jest potrzebne,ale chyba wszystkop jest ok. nawet podczas gry wylaczam neta i wszystkie dzialajace w tle programy.Mimo to komputer restartuje sie sam w trakcie gry,lub poprostu gra sie zawiesza i samoczynnie wylacza!!! dodam ze gra jest orginalna i zarejestrowana na mnie. Juz serio nic mi nieprzychodzi do glowy,co jeszcze mozna by zrobic. Znajdzie sie ktos kto pomoze?? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Witam,
czy to sie dzieje tylko podczas gry?? Jamiałam podobny problem, jednak wina nie tkwiła w grze ani nawet w samym komputerze. Okazało się iż cała tablica z korkami nadawala sie do wymiany - spalily sie jakies czesci w niej... Czy masz podlaczone cos jeszcze do tego samego gniazdka co komp?? np lamkę... Jeśli tak to sprawdź czy ona mróga lub gaśnie gdy wyłącza się komp. Dodam iż takie dziwne rzeczy działy się tylko w moim pokoju i w łazience a reszta domu funkcjonowała normalnie - dlatego pytam o to samo gniazdko ![]() Mam nadzieję że problem szybko rozwiążesz ![]() Pyziulka |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
czy masz stary komputer lub przełożony dysk to powoduję zawieszanię się i wyłaczanie gry
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
2. Spróbuj przeskanować dysk w poszukiwaniu błędów: prawym przyciskiem myszy kliknij na dysku->właściwości->narzędzia->sprawdź. Zaznacz opcję "automatycznie napraw błędy systemu plików". Po restarcie, zanim uruchomi się Windows rozpocznie się skanowanie. Czy wyśietliły się jakieś błędy? 3. Sprawdż dziennik zdarzeń: Panel sterowania->narzędzia administracyjne->podgląd zdarzeń. 4. Jaki masz dysk i ewentualnie jak podzielony? Ile miejsca wolnego jest na dysku? 5. Czy komputer był "podkręcany"? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
wiecie co??!! nad moim kompem wisi jakies fatum! musialam zmienic login bo po podaniu tamtego wyswietlaly sie tylko jakies komunikaty o bledach.
no ale wracajac do tematu; dzieki za podpowiedzi;wiec tak Pyziulka: Komputer jest podłączony osobno,instalacja elektryczna jest nowa(wymieniona w lipcu ub.r.) Nie ma mnie: komp ma 2 lata,dysk od zlozenia komputera nie byl ruszany-chyba ;( bo w serwisie byl 2x,wiec nie jestem na 100% pewna. MarekS: gdyby wszyscy dawali tak czytelne instrukcje ![]() Jestem w trakcie sprawdzania,Twoich podpowiedzi. ad1.Po restarcie napisane jest, że system odzyskał sprawność po poważnym błedzie. po wyłaczeniu gry:wystapił błąd ,aplikacja zostanie zamknieta. ad2.zaraz zrestartuje to odpowiem ad "3. Sprawdż dziennik zdarzeń: Panel sterowania->narzędzia administracyjne-> podgląd zdarzeń." Sprawdziłam, jest tam mnóstwo wpisów,ale niestety niewiele mi one mówią. musiałabym wiedziec czego konkretnie szukać ad4. Jaki mam dysk?? twardy (hehehe) qrcze niewiem o co dokładnie chodzi , gra zainstalowała sie na "C"ma on 20 GB,w sumie a wolnego jest 5GB natomiast "D" ma 60 a wolnego 10. Czy to Ci cos wyjaśnia? ad5.NIE |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
znów musialam zalozyc nowe konto zeby tu wejsc! czy wie ktos dlaczego??????
wyskakuja mi tekie informacje. Warning: main(Mail.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/hosts/forum2/includes/mail.php on line 12 Warning: main(Mail.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/hosts/forum2/includes/mail.php on line 12 Warning: main(): Failed opening 'Mail.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/hosts/forum2/includes/mail.php on line 12 Fatal error: Undefined class name 'mail' in /home/hosts/forum2/includes/mail.php on line 140 MarekS. czy mozesz pomóc mi w rozwiazniu problemu z gra?? ;( |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
może zainstalowałeś uszkodzoną płyte albo masz zła grafike możliwę też że jakiś program powstrzymuje grę ja miałam tak tylko z dwójką
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
plyta kupiona byla przedwczoraj w Empiku, jest org.wiec nie sadze zeby byla uszkodzona. Co do grafiki ... chyba karta jest ok.Chyba nie znajde tu odpowiedzi,ale dzieki za pomoc, pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Z jakiego powodu komp był w serwisie? Ile czasu możesz grać (jeżeli możesz)? Czy przy innych grach też tak się dzieje? W dzienniku zdarzeń dla aplikacji i systemu znajdź ewentualne błędy, które wystąpiły bezpośrednio przed zwaleniem się gry/systemu (wg daty i godziny). Sorry, że nic tylko pytam ale potrzeba trochę więcej informacji. Na pierwszy rzut oka wygląda to na niewydolność zasilacza, karty graficznej, dysku twardego. Chciałbym wykluczyć winę systemu, mam nadzieję, że poprawki do Windowsa masz na bieżąco? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Jeżeli komp się restartuje i winda twierdzi, że odzyskała sprawność po poważnym błędzie to skłaniałbym się ku niej.
1. Ile system ma ? (miesięcy/lat) 2. Kiedy ostatnio był robiony reinstal windy? 3. W jakim stanie jest windows (czy jest sprawdzanym anty-virem, anty ad-aware itd. czy ogólnie system jest dbany/zadbany? 4. Czy dzieje się tak tylko w Sims2 ? Do przeskanowania dysku polecem też HDD Regenerator http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=36290 Pozatym: http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=104416 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|