Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.10.2006, 15:59   #1
Z-I-E-L-A-K
Guest

Domyślnie TS2 CD2 F:\TSData\Control\Control1.dat uszkodzony :/

tak jak w temacie
chcialem pograc w simsy to instalujee i blad wywalilo ze ten plik jest uszkodzony
mam oryginalne simsy
da sie cos z tym zrobic?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.10.2006, 17:39   #2
.:Patison:.
Guest

Domyślnie

Hmm... miałem podobne błędy choć mam oryginała. Co zrobić? Proponuję poszperać w rejestrach, przetrzeć płytkę, albo jeszcze jakoś pokombinować. Jeśli nic nie pomoże, to napisz do EA PL, na pewno Ci pomogą, no i w końcu, jeśli gra jest jeszcze na gwarancji to możesz wymienić - może trafił się jakiś trefny egzemplarz.

Pozdrawiam,
Patison
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2006, 19:37   #3
gregorycroft
Guest

Wink

Przegrac płytke nr 2 wstawiajac sciagniety z internetu działający plik na ten zepsuty w compressed.zip TSData\Control\Control1.dat PROSTE I DZIAŁA (mialem podobny problem tylko w TS 2: NZ)

I widze, że mieszacie zwykle uszkodzenia płyty z rejerstrem i zabezpieczeniami co do piratów hehe

Aaaa i bym zapomniał jest to LEGALNE :]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2006, 23:28   #4
Z-I-E-L-A-K
Guest

Domyślnie

mam sciagnac tylko ten plik Control1.dat
bo mowisz cos jeszcze o compressed a to oddzirlny plik
czyli mam wywalic cala plytke na dysk, sciagnac z neta ten plik i dolorzyc go tam potem zrobic obraz plyty i to nagrac?
to latwiej juz sciagnac caly cd z internetu od razu w obrazie ;] ale czy to nie bedzie przeszkadzalo ze 1 plyta legalnie-przegrana a 3 oryginalne?

do ea juz wyslalem maila ciekawe co napisza

a i zapomnialem dodac wazna rzecz do 1 pota:
ten plik sie znajduje na CD2 a ja instalowalem gre jeszcze z CD1 jak mi ten blad wyskoczyl ;>
moze ie poprosil o CD2 i nagle mu zabraklo skad instalowac a pklik jest sprawny
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2006, 17:20   #5
gregorycroft
Guest

Sad

Hmmm z tego wywnioskowalem to mowisz ze masz wlozona plyte nr 1 a on pokazuje błąd z cd2?

Jesli zle wywnioskowałem to:

Umieścilem ci ten plik uszkodzony tutaj. Kopiujesz całą płyte na dysk (tak najłatwiej) podmieniasz uszkodzony plik na ten co Ci dałem nagrywasz na płyte - i nie zapomnij nagrac tak by nazywała się Sims2_2 czy jakos tak - to wazne! Co do tego ze bedziesz miec 3 oryginałki i jedna piracka to po pierwsze - ta jedna nie bedzie piracka bo masz wykupiona licencje razem z gra i masz prawo robic kopie zapasowe itp. itd. po drugie to instalacji nie bedzie przeszkadzac to ze jedna jest przez Ciebie nagrana, a reszta kupiona w sklepie .

Jesli to nie pomoze to podaj parametry napedu CD. Do instalacji polecam NAJNOWSZY napęd CD jaki posiadamy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2006, 19:34   #6
Z-I-E-L-A-K
Guest

Domyślnie

a co za roznica czy na mojej 2 miesiecznej nagrywarce (stara si e spalila)czy rocznym dvd?

tak dobrze rozumiesz instalowalem gre z CD1 i wyskoczyl ze plik Conttol1.dat jest BE a on sie znajduje na CD2

a co do legalnossci to mi chodzilo o to czy to bedzie dzialalo bez zadnych crackow i innych syfow i czy z oryginalnymi dodatkami?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania