![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Słuchajcie . ja wiem ze gdzies tu było napisane jaki potrzeba miec komputer zeby sims 2 działały ale mam wątpliwości. Otórz mam kolege który mówi że na moim kompie spokojnie powinny pujść [wszystko mam wedle wymagan tylko procesor nieco słabszy niż wymagania bo 750Mhz {wymagane 800}]
a ja mam pewwne wątpliwosci.. bardzo bym chciała zeby sims 2 chociaż podstawowa mi zadziałała. a teraz drugie pytanie: nie rozumiem jednego co do własnie wymagań. w niektórych źródłach jest napisane ze sims2 potrzebuje na procesorze 800mhz, w niektórych 600 a jeszcze indziej 700. jak to w koncu jest? Poszły komuś sims2 na słabszym kompie? ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007 Poprosić o zmianę koloru tematu na oczorażący rooshofy ??
Wymagania tyczą się tylko samych Sims2, bez add-on'ów. Na ceny i części się nie patrzeć, ta część mocno cofnięte. A co kompa jaki potrafi odpalić Sims2: Procek 650mhz 64mb ram 32mb Riva Tnt2 (coś co nie wymienia EA w wymaganiach (stare)) Bezproblemu można odpalić, np. Miłowo (ale o graniu można zapomnieć, tak 3x za mało ramu, 2x za słaba grafa) Na windowsie 98SE, żadnych błędów. Ostatnio edytowane przez Pingwin : 06.11.2006 - 14:34 |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
hmm.. ja mam geforce 2 32mb grafike na której spokojnie chodza simsy2 a ramow mam i zadziwie 384. ytlko tyle co procek mam 750.
a co do tamtego poradnika.. to czytalam go natomiast wydal mi sie bardzo naciagany .. oj baardzo! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
W którym miejscu naciągany?
Miałem okazję testować Sims2 na następujących kompach: Athlon 1ghz 256mb ram i gf 2mx - 800x600 i wszystko na low i płynnie Athlon XP 1600+ 384mb ram i gf 2 mx - 800x600 i wszystko na low i płynnie Athlon XP 2600+ 256mb ram i FX5200 - 800-x600 średnie - płynnie Athlon XP 2500+ 256mb ram i fx5200 - 800x600 średnie - płynnie Duron 1 ghz, 512mb ram i Radeon 9200 - 800x600 średnie - płynnie Pentium IV 2ghz, 512mb ram i gf 3 ti 200 - 800x600 średnie - płynnie Pentium IV 2ghz, 512mb ram i 9550XT (9600PRO) 1024x768 max - w mieście ścinki lekkie Pentium IV 630 3ghz, 1Gb ram i gf 6800 -> 1024x768mb max (+ doinstalowane 2 dodatki) - super płynność w każdym miejscu, bardzo krótki czas ładowania. Pentium D 805 2.66ghz, 512mb ram i X550 -> 1024x768 max jak u mnie, w mieście ścinki lekkie. Ogólnie grze grafa za 300zł starczy, ale silnik ma skopany i wogóle nie optymalizowany (szczególnie jak się doładuje parę gb w postaci dodatków) a wtedy bez proca 2ghz (nie mówięc o celeronach) i 1Gb ram może być ciężko. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
to jak to jest z tymi celeronami? .. nie pojdą na nich simsy? .. będą problemy? ja mam w domu 2 kompy.. nazywając je nazwami procków to athlona i celerona. w celeronie właśnie zmieniam procesor na mocniejszy [komp stoi u mnie w pokoju i raczej tam bym chciała wgrac simsy] ale moja płyta główna przyjmuje do 1ghz [komp jest stary, ma (jak na jego starosc) dość dużo ramu w sumie nie jest zły ale ma słabego proca]
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Na celeronach chodzą, ale Celerony z racji swego zastosowania (jak i konstrukcji) bardzo słabą nadają się do gier.
Na prockach CeleronD jest już lepiej, ale dalej to nie jest to czego pragnie użytkownik komputera. |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
kurcze chyba nigdy nie pogram sobie w sims 2
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Tez mi tak stawalo ale mialam chyba za duzoi dodatków ;] A mzoe masz wirusy? bo jak ja mialam wiry to mi tez tak stawalo...
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
mozliwe .. posprawdzam i spróbuje odpalić te simy..:]
|
![]() |
![]() |
#10 |