Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.02.2007, 18:40   #1
pocia
Guest

Domyślnie ram...

czesc. chcialam napisac to na innym forum, ale ludzie zbytnio sie nie znaja na tym (o_O), wiec pisze tu. w pewnym sensie to jest to problem z gra, wiec.

masz 512mb pamieci ram i - jak niektorzy wiedza - gdy ma sie wszystkie dodatki 512mb to wymagania MINIMALNE;/. wiec gra sie tnie... a teraz jak dojda pore roku to wole sobie nie wyobrazac jak moze sie zacinac np. podczas deszczu-_-". wiec chcialabym dokupic sobie ramu. tylko nie wiem jakiego o_O.
czy jeszcze jeden 512mb, czy 1gb? i ile to moze kosztowac;p. (mam zwyklego kompa, nie laptopa).

Aha! i jeszcze jedno, kompletnie nie zwiazane z simami, ale mam nadzieje, ze pomożecie.. wiec swoje dokumenty mam na dysku E, poniewaz na C jest za malo miejsca. wchodze do C:/dokuments and Settings/Paula (czyli ja) i "wlasciwosci". a tam pisze, ze zajmuja 3gb o_O i lokalizacja na dysku C:/dok. and set. o_O. w tym mam tylko gg, ulubione, pulpit itp. i to razem zajmuje jakies 20mb;/. a moge dokumenty na E (ea games, muzyka, obrazy itp.) zajmuja ledwo ponad 1gb;/. wiec o co chodzi o_O.

sora, rozpisalam sie...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.02.2007, 11:06   #2
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał pocia
chcialabym dokupic sobie ramu. tylko nie wiem jakiego o_O.
czy jeszcze jeden 512mb, czy 1gb? i ile to moze kosztowac;p. (mam zwyklego kompa, nie laptopa).
Jeśli Twoja pamięć jest w miarę nowa, to możesz sobie dokupić 512 MB i to się zsumuje (czyli będziesz miała 1 GB ) Chyba, że chcesz mieć naprawdę dużo ramu - wtedy kup 1 GB. Jeśli masz starszy typ pamięci, może on nie współpracować z tą nową. Wtedy będziesz musiała kupić 1 GB.
512 MB pamięci kosztuje ok. 200 zł, ale ceny w różnych sklepach często znacznie się od siebie różnią.

Co do drugiego problemu - w folderze Documents and Settings są nie tylko Ulubione, Pulpit i GG. Znajdują się tam także pliki niezbędne do działania systemu i różnych programów na danym koncie użytkownika i to one zajmują najwięcej miejsca na dysku (u mnie ok. 1,5 GB ). Nie widać ich, bo są ukryte.
stare 21.02.2007, 18:56   #3
stagnacja
Guest

Domyślnie

To ja już nie wiem... mam wujka informatyka, który mi mówi, że ram jest potrzebny tylko w niektórych operacjach o_O hm... mi się gra tneła dopóki nie wywaliłam z dysku 2 Trojanów Win32 -_- :con: a teraz gra się nie tnie, a też mam 512 Ramu. Więc pocia nie wiem czy jest potrzeba kupowania ramu a masz zapchany dysk? Albo wirusy?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2007, 20:20   #4
Darlene
Guest

Wink

No więc tak. Ja zakupiłabym 512 mb RAM'u, no chyba, że zależy Ci na naprawdę dobrym sprzęcie. Ceny są naprawdę różne. Ja jakiś nie cały miesiąc temu kupiłam 512mb za 120zł
Co do zacinania się Pór Roku - podobno ma być tak, że to jak np. pada deszcz czy śnieg jest przystosowane do szybkości Twojego komputera tak, aby uniknąć zacinania się gry ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2007, 20:53   #5
pocia
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Nikita123
To ja już nie wiem... mam wujka informatyka, który mi mówi, że ram jest potrzebny tylko w niektórych operacjach o_O hm... mi się gra tneła dopóki nie wywaliłam z dysku 2 Trojanów Win32 -_- :con: a teraz gra się nie tnie, a też mam 512 Ramu. Więc pocia nie wiem czy jest potrzeba kupowania ramu a masz zapchany dysk? Albo wirusy?
nie, zapchanego dysku, ani wyrusow nie mam. to sie stalo z dnia na dzien xD. gram w simy - wszystko git. kol pozycza mi zabawe rodzinna - instalu ja i sie wiesza o_O. a potem dowiaduje sie, ze przy wszystkich dodatkach 512mb to wym. minimalne-_-". no, ale wiecie, u mnie w grafie wszystko jest na max'a, wiec... xD nie dziwic sie xD.

P.S. Tsuki - och jak dobrze*.*. czyli narazie musze zbierac tylko na dodatek. ulzylo mi;D. dzieki wszystkim za rady!:*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2007, 21:37   #6
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10
Domyślnie

Jeśli już chcesz poprawić szybkość działania TS2, to radziłabym zainwestować w dobrą kartę graficzną - w moim przypadku wymiana tego podzespołu naprawdę dużo dała A RAMu też mam 512 MB

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania