Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.02.2007, 22:37   #1
Raishana
Guest

Domyślnie Dom przy aleji Bajkowej 4

Hejka! To mój pierwszy dom (i zapewne ostatni) zamieszczony tutaj. Był robiony do celów prywatnych ^^ Tworzyłam go dla siebie, mojego chłopaka i przyjaciółki. Bo my się umówiliśmy, że będziemy kiedyś mieszkać razem, we trójkę xP Z nudów się bawiłam i jakoś wyszło to coś xD
PeEs: Są podane imiona, ale nie nasze. Tylko takie, jakie byśmy chcieli mieć ^^"

Dom zamieszkują dwie przyjaciółki: Amelia i Julia oraz ich zwierzątko.. tzn. pokojówka i ogrodnik w jednym.. Och, chciałam powiedzieć najwspanialszy przyjaciel - Max!
Domek jest mały, ponieważ narazie tylko na taki ich było stać;)
Wy, jako że to Wy, bedziecie mieć przyjemność zwiedzić ten dom! Cieszycie się?;> O, nie wątpie! xD A więc.. miłego zwiedzania, oglądania i podziwiania xP

Domek od zewnątrz prezentuje się tradycyjnie i przytulnie. Posiada on mały ogródek (taki, o który nie trzeba dbać xP).

Z przodu znajduje się mniejszy balkon oraz, jak wiadomo - wejście do domu;>

A więc.. zacznijmy dogłębniejsze zwiedzanie! Po przejściu brzez bramę, na wprost ujżymy kilka drzew i krzewów. O, jest także hamak! Z pewnością Max tam często sypia bądź odpoczywa w letnie dni, kiedy ma dość dziewczyn ^^"

Idąc dalej kamiennym chodnikiem mijamy niewielki stawik, pozostawiony sam sobie. Ciekawe czy pływają tam rybcie..

Na dalszej drodze, możemy przyjżeć się kilku starannie wypielęgnowanym, kwitnącym krzewom. Hmm.. Czyżby to zmuszony przez dziewczyny Max, dbał o nie od czasu do czasu? xD

Po wejściu do domu, znajdujemy się w małym przedpokoiku. Wiszą tam smycze milusińskich rodziny - szczeniaka Vannilli oraz rudego kocura Mruczusia. Zapewne to Max musi co rano wyprowadzać husky'iego na spacer xD

Kiedy miniemy już przedpokój, naszym oczom ukaże się salon. Jest tam kącik z miękkimi sofami, gdzie zapewne trójka przyjaciół często się wyleguje przed telewizorem. O, na stoliku stoi szampan i kieliszki. Czyżby przed chwilą coś świętowali? Może kupno nowego domu?;>

Skręcając w pierwsze drzwi, wchodzimy do łazienki. Jest w ciepłych kolorach: brązowym i beżowym oraz w drewnie. Z pewnością jest miło kąpać się w takiej łazience (Szczególnie z kimś xD)

Wychodząc z łazienki, znajdujemy się spowrotem w salonie, tuż obok stołu jadalnego. Trzy krzesła - tyle ile jest mieszkańców:)

Obok stołu znajduje się ściana działowa, a tuż za nią kuchnia oraz schody na piętro.

Kuchnia wykonana jest w ciemnym drewnie.
Ktoś zaczął sobie przygotowywać jedzenie.. Czyżby Max? Czuję, że poleciał po którąś z dziewczyn, bo sobie sam nie mógł poradzić:P

Odwracając się plecami do części kuchennej, naszym oczom ukazują się schody na piętro. Jest także pusta miska - zapewne był tu przed chwilą Mruczuś i wszystko wyżarł;D

Udając się na górę, docieramy do niewielkiego korytarza. Pełni on także fukncje wypoczynkową. W jednym z rogów stoją dwa fotele. Zapewne przesiadują tam czasem dziewczyny, zawzięcie plotkując;D O, na stoliku leżą nieodłożone książki. Zapewne Julii - wszędzie je rozkłada;D

W przeciwległym boku znajduje się biurko, laptop, a także półka na książki. Zapewne o laptop są ciągłe wojny.. Ach to dojście do netu!;D

Przechodząc przez oszklone drzwi, wychodzimy na słoneczny balkon. Znajduje się tam wygodny, drewniany leżak. Zapewne Amelia, często się tam opala w samym bikini..^^

Wracając do mieszkania, wchodzimy do jednych z dwuch par drzwi. I trafiamy do zielonej sypialni. To niewątpliwie pokój Amelii, której ulubionym kolorem jest zielony ^^ Obok łóżka zostawiła kapcie, oczywiście lata w samych skarpetkach, tak jak i reszta mieszkańców;D Nad łóżkiem wiszą trzy obrazki z papugami. Malowane farbami przez trójkę przyjaciół.

Wracając do korytarza i przechodząc przez następne drzwi dostajemy się do granatowo-czarnej mrocznej sypialni..;> Pokój Julii i Maxa. Koło łóżka zauważamy misia.. No cóż.. Julka ma słabość do nich ^^"

Z obu sypialni drzwi prowadzą na długi balkon. Na jednym z jego końców znajdują się ławki. Zapewne w letnie dni, kiedy jest tam cień, trójka przyjaciół przesiaduje tam ze swoimi rodzicami, jak postanowią dzieci odwiedzić xP

Wracając przez sypialnie spowrotem do korytarza, dostrzegamy następne schody. Dokąd prowadzą..? Ach! Stary strych!Jak wiele tu rzeczy.. Czyżby zapomnianych i pozostawionych przez dawnych właścicieli? Jak wiele można tu znaleść skarbów.. Starą szkatułkę, wielkiego misia, stare, nadgryzione przez czas szafy.. To jedno z ulubionych miejsc Julii - kocha szperać w starociach xD

No i tak oto kończę wycieczkę po domu.. Dam jeszcze rzuty:
Parter wraz z podwórkiem:

Parter:

Piętro:

Strych:

Dzięki za obejżenie tego czegoś ^^ Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby tu to pokazać.. (może to te ciągłe przekonywania Maxa i Amelii? xD)
Nie bijcie zbyt mocno ^^ Ale dobre rady oraz słowa krytyki chętnie wysłucham ^^

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 15:54

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.02.2007, 09:06   #2
rosex

Reputacja: 10
Domyślnie

Bardzo ładny domek . Ogródek z przodu może nie jest zachwycający, ale bardzo ładnie i starannie wykonany. W ogódku nie podobają mi się niektóre roślinki, np. te przy ganku. Wydją mi się strasznie sztuczne. Już chyba te maxisowe są lepsze. Wnętrze super. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo fajna jest ta lustrzana podłoga i kręcone schody. Tak trzymać
rosex jest offline  
stare 19.02.2007, 10:19   #3
rzezU
Guest

Domyślnie

Oooo Bardzo ladnie
bardzo podoba mi sie efekt lustrzanej podlogi
a nie podoba mi sie ten mur naokolo domu ;d to wyglada jak wiezienie
schody - super!
ja ocenie tak: 9,5/10

stare 19.02.2007, 13:22   #4
Darlene
Guest

Wink

Bardzo ładny domek Do wnętrza nie mam zastrzeżeń, na zewnątrz.... No cóż. Mi też troszkę nie podobają się te kwiaty ;( Ale ogólnie daje 9.5//10

stare 19.02.2007, 13:54   #5
Kyoko...
Guest

Domyślnie

Też tak uważam że ten dom jest bardzo ładny daje 9,9/10. Aha , i na przyszłość jak będziesz opisywać dom to staraj się używać mniej wyrazu "zapewne" .

stare 19.02.2007, 14:12   #6
kyku
Guest

Domyślnie

domek ładny z zewnątrz skromny fajnie!! 6/10
wewnątrz podoba mi się strasznie salon i łazienka 8/10

ale nie da się czytać tych komentarzy fotek! co drugie słowo jest użyte "zapewne" i "czyżby" aż się niedobrze robi.. bardzo tandetnie to wygląda i aż zniechęca do oglądania zdjęć

ocena końcowa 7/10

stare 19.02.2007, 16:59   #7
redkakredka
Guest

Domyślnie

Niby wszystko w pożądku, ale czegoś mi brakuje, sama nie potrafię powiedzić czego... Jakiejś spójności i klimatu 7/10

stare 20.02.2007, 18:10   #8
x-ana
Guest

Domyślnie

Według mnie domek jest spoko , podoba mi się podwórko oraz wnętrza które są bardzo przytulne. Daje 10/10

stare 20.02.2007, 22:17   #9
Idil
Guest

Domyślnie

Bardzo ładny
Przytulny, ładnie umeblowany - taki jak lubie
Jedyny minus to "sztucznie" wyglądająco rośliny i niezbyt podoba mi się łazienka -> daje ci 8.5/10
Kocham te kręcone schody i hamak!(możesz mi podać stronkę gdzie można je ściągnąć bo ja szukam i nic :con: , prooooooooosze)

stare 21.02.2007, 01:12   #10
Raishana
Guest

Domyślnie

Dziękuję za oceny. Niespodziewałam się tak wysokich O,o

Kyoko i Kyku -> Jak coś pisze na szybko, przy okazji robiąc setkę innych zajać, to robię mnóstwo takich powtórzeń, błędów i zdań tak nieskładowych, że szok, wiem. Dzięki Wam, postaram się na to bardziej uważać ^^
redkakredka -> Co do spójności, to fakt. Ale tam mieszka trójka przyjaciół, każde ma inny gust.. Więc dom jest taki pomieszany, ktoś chciał tak, ktoś inaczej.. ^^"
rzezU -> Jeśli chodzi o ten 'mur' to to nie mur tylko płot xP A jest taki wysoki, gdyż uznałam, że przy tak wysokim domu niski wyglądałby trochę.. śmiesznie i nienaturalnie. Więc zrobiłam ten ^^"
Idil, x-ana -> Właśnie o to mi chodziło ^^ Żeby był przytulny, i taki.. mięciutki, hehe ^^
Idil -> Schody i hamak.. Ło.. Żebym to ja wiedziała skąd ja je ściągałam!;D Jeśli będę jutro grała, to sprawdzę. Może w ich opisie podana jest strona i wtedy napiszę Ci na PW:)
Co do sztucznie wyglądających roślin, szczególnie tych przy ganku.. Faktycznie, jak na nie patrzę teraz na tych zdjeciach to są jakieś dziwne O,o W grze jakoś lepiej wyglądają O,o

No cóż, jeszcze raz dzięki za tak wysokie oceny O,o Ło, dzięki no ^^"

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania