![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Hejka! To mój pierwszy dom (i zapewne ostatni) zamieszczony tutaj. Był robiony do celów prywatnych ^^ Tworzyłam go dla siebie, mojego chłopaka i przyjaciółki. Bo my się umówiliśmy, że będziemy kiedyś mieszkać razem, we trójkę xP Z nudów się bawiłam i jakoś wyszło to coś xD
PeEs: Są podane imiona, ale nie nasze. Tylko takie, jakie byśmy chcieli mieć ^^" Dom zamieszkują dwie przyjaciółki: Amelia i Julia oraz ich zwierzątko.. tzn. pokojówka i ogrodnik w jednym.. Och, chciałam powiedzieć najwspanialszy przyjaciel - Max! Domek jest mały, ponieważ narazie tylko na taki ich było stać;) Wy, jako że to Wy, bedziecie mieć przyjemność zwiedzić ten dom! Cieszycie się?;> O, nie wątpie! xD A więc.. miłego zwiedzania, oglądania i podziwiania xP Domek od zewnątrz prezentuje się tradycyjnie i przytulnie. Posiada on mały ogródek (taki, o który nie trzeba dbać xP). ![]() Z przodu znajduje się mniejszy balkon oraz, jak wiadomo - wejście do domu;> ![]() A więc.. zacznijmy dogłębniejsze zwiedzanie! Po przejściu brzez bramę, na wprost ujżymy kilka drzew i krzewów. O, jest także hamak! Z pewnością Max tam często sypia bądź odpoczywa w letnie dni, kiedy ma dość dziewczyn ^^" Idąc dalej kamiennym chodnikiem mijamy niewielki stawik, pozostawiony sam sobie. Ciekawe czy pływają tam rybcie.. ![]() Na dalszej drodze, możemy przyjżeć się kilku starannie wypielęgnowanym, kwitnącym krzewom. Hmm.. Czyżby to zmuszony przez dziewczyny Max, dbał o nie od czasu do czasu? xD ![]() Po wejściu do domu, znajdujemy się w małym przedpokoiku. Wiszą tam smycze milusińskich rodziny - szczeniaka Vannilli oraz rudego kocura Mruczusia. Zapewne to Max musi co rano wyprowadzać husky'iego na spacer xD ![]() Kiedy miniemy już przedpokój, naszym oczom ukaże się salon. Jest tam kącik z miękkimi sofami, gdzie zapewne trójka przyjaciół często się wyleguje przed telewizorem. O, na stoliku stoi szampan i kieliszki. Czyżby przed chwilą coś świętowali? Może kupno nowego domu?;> Skręcając w pierwsze drzwi, wchodzimy do łazienki. Jest w ciepłych kolorach: brązowym i beżowym oraz w drewnie. Z pewnością jest miło kąpać się w takiej łazience (Szczególnie z kimś xD) ![]() Wychodząc z łazienki, znajdujemy się spowrotem w salonie, tuż obok stołu jadalnego. Trzy krzesła - tyle ile jest mieszkańców:) ![]() Obok stołu znajduje się ściana działowa, a tuż za nią kuchnia oraz schody na piętro. ![]() Kuchnia wykonana jest w ciemnym drewnie. Ktoś zaczął sobie przygotowywać jedzenie.. Czyżby Max? Czuję, że poleciał po którąś z dziewczyn, bo sobie sam nie mógł poradzić:P ![]() Odwracając się plecami do części kuchennej, naszym oczom ukazują się schody na piętro. Jest także pusta miska - zapewne był tu przed chwilą Mruczuś i wszystko wyżarł;D ![]() Udając się na górę, docieramy do niewielkiego korytarza. Pełni on także fukncje wypoczynkową. W jednym z rogów stoją dwa fotele. Zapewne przesiadują tam czasem dziewczyny, zawzięcie plotkując;D O, na stoliku leżą nieodłożone książki. Zapewne Julii - wszędzie je rozkłada;D ![]() W przeciwległym boku znajduje się biurko, laptop, a także półka na książki. Zapewne o laptop są ciągłe wojny.. Ach to dojście do netu!;D ![]() Przechodząc przez oszklone drzwi, wychodzimy na słoneczny balkon. Znajduje się tam wygodny, drewniany leżak. Zapewne Amelia, często się tam opala w samym bikini..^^ ![]() Wracając do mieszkania, wchodzimy do jednych z dwuch par drzwi. I trafiamy do zielonej sypialni. To niewątpliwie pokój Amelii, której ulubionym kolorem jest zielony ^^ Obok łóżka zostawiła kapcie, oczywiście lata w samych skarpetkach, tak jak i reszta mieszkańców;D Nad łóżkiem wiszą trzy obrazki z papugami. Malowane farbami przez trójkę przyjaciół. ![]() Wracając do korytarza i przechodząc przez następne drzwi dostajemy się do granatowo-czarnej mrocznej sypialni..;> Pokój Julii i Maxa. Koło łóżka zauważamy misia.. No cóż.. Julka ma słabość do nich ^^" ![]() Z obu sypialni drzwi prowadzą na długi balkon. Na jednym z jego końców znajdują się ławki. Zapewne w letnie dni, kiedy jest tam cień, trójka przyjaciół przesiaduje tam ze swoimi rodzicami, jak postanowią dzieci odwiedzić xP ![]() Wracając przez sypialnie spowrotem do korytarza, dostrzegamy następne schody. Dokąd prowadzą..? Ach! Stary strych!Jak wiele tu rzeczy.. Czyżby zapomnianych i pozostawionych przez dawnych właścicieli? Jak wiele można tu znaleść skarbów.. Starą szkatułkę, wielkiego misia, stare, nadgryzione przez czas szafy.. To jedno z ulubionych miejsc Julii - kocha szperać w starociach xD ![]() No i tak oto kończę wycieczkę po domu.. Dam jeszcze rzuty: Parter wraz z podwórkiem: ![]() Parter: Piętro: ![]() Strych: ![]() Dzięki za obejżenie tego czegoś ^^ Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby tu to pokazać.. (może to te ciągłe przekonywania Maxa i Amelii? xD) Nie bijcie zbyt mocno ^^ Ale dobre rady oraz słowa krytyki chętnie wysłucham ^^ Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 15:54 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Bardzo ładny domek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Oooo
![]() ![]() bardzo podoba mi sie efekt lustrzanej podlogi ![]() a nie podoba mi sie ten mur naokolo domu ;d to wyglada jak wiezienie ![]() schody - super! ![]() ja ocenie tak: 9,5/10 ![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładny domek
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Też tak uważam że ten dom jest bardzo ładny daje 9,9/10. Aha , i na przyszłość jak będziesz opisywać dom to staraj się używać mniej wyrazu "zapewne"
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
domek ładny z zewnątrz skromny fajnie!! 6/10
wewnątrz podoba mi się strasznie salon i łazienka 8/10 ale nie da się czytać tych komentarzy fotek! co drugie słowo jest użyte "zapewne" i "czyżby" aż się niedobrze robi.. bardzo tandetnie to wygląda i aż zniechęca do oglądania zdjęć ![]() ocena końcowa 7/10 |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Niby wszystko w pożądku, ale czegoś mi brakuje, sama nie potrafię powiedzić czego... Jakiejś spójności i klimatu 7/10
|
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Według mnie domek jest spoko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładny
![]() Przytulny, ładnie umeblowany - taki jak lubie ![]() Jedyny minus to "sztucznie" wyglądająco rośliny i niezbyt podoba mi się łazienka -> daje ci 8.5/10 Kocham te kręcone schody i hamak!(możesz mi podać stronkę gdzie można je ściągnąć bo ja szukam i nic :con: , prooooooooosze) |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Dziękuję za oceny. Niespodziewałam się tak wysokich O,o
Kyoko i Kyku -> Jak coś pisze na szybko, przy okazji robiąc setkę innych zajać, to robię mnóstwo takich powtórzeń, błędów i zdań tak nieskładowych, że szok, wiem. Dzięki Wam, postaram się na to bardziej uważać ^^ redkakredka -> Co do spójności, to fakt. Ale tam mieszka trójka przyjaciół, każde ma inny gust.. Więc dom jest taki pomieszany, ktoś chciał tak, ktoś inaczej.. ^^" rzezU -> Jeśli chodzi o ten 'mur' to to nie mur tylko płot xP A jest taki wysoki, gdyż uznałam, że przy tak wysokim domu niski wyglądałby trochę.. śmiesznie i nienaturalnie. Więc zrobiłam ten ^^" Idil, x-ana -> Właśnie o to mi chodziło ^^ Żeby był przytulny, i taki.. mięciutki, hehe ^^ Idil -> Schody i hamak.. Ło.. Żebym to ja wiedziała skąd ja je ściągałam!;D Jeśli będę jutro grała, to sprawdzę. Może w ich opisie podana jest strona i wtedy napiszę Ci na PW:) Co do sztucznie wyglądających roślin, szczególnie tych przy ganku.. Faktycznie, jak na nie patrzę teraz na tych zdjeciach to są jakieś dziwne O,o W grze jakoś lepiej wyglądają O,o No cóż, jeszcze raz dzięki za tak wysokie oceny O,o Ło, dzięki no ^^" |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|