Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.04.2007, 12:31   #1
Aneeta
Guest

Domyślnie Problem z meblami

Mam pewien problem ze ściągniętymi meblami. A niby wszystko robie jak należy. Ściągam meble i meshe do pliku downloads ale w grze ich nie ma. Są tylko kolory do tych orginalnych np. pościel, ale już łóżka z internetu nie widać. Tak jak bym ich w ogóle nie ściągneła. Programy chyba też mam wszystkie. Nie mam pojęcia dlaczego nie działają. Pomocy!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.04.2007, 15:24   #2
Rocket

Reputacja: 11
Domyślnie

Może to pytanie będzie głupie.. ale czy je rozpakowywujesz ? Link do poradnika "jak wgrać dodatki" masz tu
stare 10.04.2007, 18:23   #3
wojownikmierci
Guest

Domyślnie

hmm... może dodatki zostały źle ściągnięte albo są wadliwe
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2007, 19:13   #4
Aneeta
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał RocketQeen
Może to pytanie będzie głupie.. ale czy je rozpakowywujesz ? Link do poradnika "jak wgrać dodatki" masz tu
wszystko rozpakowywuje. Tak jest tylko z meblami. Ubrania, włosy idp mi normalnie działają. Może nie mam jakiegoś programu. Nie wiem. :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2007, 15:23   #5
Sendri

Reputacja: 10
Domyślnie

Tak, z tego co pamiętam, gdy ściągałam meble z internetu miałam zainstalowany pewien program, więc na pewno jest potrzebny. Niestety formatowałam dysk i ja także poszukuję programiku :con: Dam znać, jeśli go znajdę Jeśli ktoś wie co to za program i skąd go można wziąść, proszę o napisanie :blush:
Sendri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2007, 19:56   #6
dareczka84
Guest

Domyślnie

ten potrzebny programik to CEP, juz kiedys o tym pisalam...program i instrukcje sa tutaj
http://www.modthesims2.com/showthrea...284#post768284
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2007, 20:04   #7
miki2207
Guest

Domyślnie

Wygląda na to że nie ściągnąłeś plików, które zawierają meshe - ściągnąłeś tylko rekolory. Podaj stronkę z której to ściągnąłeś to spróbuję podpowiedzieć co zrobić. Możesz też wysłać mi je na maila ([email protected]) a przejże i zobaczę dlaczego (trochę się na tym znam - sam projektuję nowe przedmioty). Pzd
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2007, 12:59   #8
Aneeta
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał dareczka84
ten potrzebny programik to CEP, juz kiedys o tym pisalam...program i instrukcje sa tutaj
http://www.modthesims2.com/showthrea...284#post768284
no właśnie jest w tym problem że ja mam ten program a i tak mi nie działają. :con:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2007, 13:54   #9
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Aneeta, a czy na pewno masz nową wersję CEP-a?
Bo z każdym dodatkiem wychodziła nowa, a jeśli instalowałaś kiedyś, to teraz przy 4 Porach Roku może nie działać (w profilu zaznaczyłaś, że masz 4 Pory Roku).
A nawet jeśli masz najnowszą, to można spróbować jeszcze raz zainstalować...

Albo gdzieś widziałam (nie na tym forum), jak ktoś radził, żeby folder Downloads przenieść na Pulpit, odpalić grę bez niego, potem ją wyłączyć, potem znów dać Downloads na swoje miejsce i włączyć grę. Ja tak u siebie nie próbowałam, ale z tego co pamiętam, to komuś pomogło.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2007, 14:53   #10
dareczka84
Guest

Domyślnie

juz tlumacze sam programik nie wystarczy, trzeba jeszcze miec dwa pliki w odpowiednich folderach dlatego mowilam zeby czytac instrukcje!!!!!!!!!!!!

_EnableColorOptionsGMND.package ten plik musi byc w downloads znajdziesz go funkcja wyszukaj....

_EnableColorOptionsMMAT.package a ten plik musi byc [gamedir]\EA Games\The Sims 2\TSData\Res\Sims3D w kazdym takim folderze kazdego dodatku tez go znajdziesz funkcja wyszukaj...
to wszystko jest proste,
mi po instalacji kazdego dodatku nie pojawiaja sie te sciagniete, potem kopiuje te pliki do odpowiednich folderow i wszystko pasuje. napisz czy sie udalo
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania