Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.06.2007, 21:56   #1
olinkaz93
Guest

Domyślnie Lewitujący Dom! DosŁownie

Chciałabym przedstawić dom mojego autorstwa. Chata została zbudowana bez jakichkolwiek kodów, przedmioty są oryginalne. Nie ma żadnego obiektu pobranego z internetu. Mam nadzieję, że będzie się Wam podobać, jednak liczę także na słowa krytyki

Widok domu od strony ulicy

Widok z boku

Rzut domu z góry

Rzut domu z góry (wewnątrz)

Rzut ogrodu z góry

Ogród od strony ulicy

Dowód na to, że dom jest lewitujący ;-)

Moje wystrzałowe autko i równie wystrzałowy garaż

Widok ogrodu

A tak wygląda wejście do domu... (oczywiście wchodzi się po schodach )

A więc zacznijmy oprowadzenie po domu od sypialni...

Widok sypialni z perspektywy

Korytarzyk do łazienki... (zwróćcie uwagę na szklaną ścianę, która jeszcze nie raz pojawi się w tym domku

Widok łazienki ogólny

Łazienka zza szyby

No i kolejna fotka łazienki

I kolejna

A teraz widok jadalni (która jest połączona z kuchnią) wychodząc z łazienki

Widok jadalni. W tle widać kuchnię...

Kuchnia

Widok z kuchni na jadalnię

Z jadalni jest przejście do gabinetu, który wygląda tak..

Wejście do salonu....

Salon...

i kolejna fotka salonu...

...i kolejna...

...i ostatnia fotka salonu, którą kończę oprowadzanie mojego domu

No to na tyle )))
Komentujcie, bo chcę wiedzieć co sądzicie o moim domku

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.06.2007, 16:47   #2
Asia_Pelak_
Guest

Domyślnie

Nie w moim guąście, ale nie jest zły ;]
4,5/10

stare 26.06.2007, 17:08   #3
Darlene
Guest

Domyślnie

Nie podoba mi się bryła, połączenie stylów i kolorów.
Ogólnie wg. mnie dom nie zbyt udany...

stare 26.06.2007, 17:11   #4
lithium
Guest

Domyślnie

pomysł b. fajny, ale jakoś tak naciapane wszędzie. a może mi się wydaje?;]

stare 26.06.2007, 18:40   #5
Alatáriël
Guest

Domyślnie

Fajny domek
Może troche zbyt dużo przestrzeni, ale mi sie podoba.

stare 26.06.2007, 19:01   #6
vanity
Guest

Domyślnie

Cytat:
Chata została zbudowana bez jakichkolwiek kodów
No jak to? Chyba, żeby ustawić, żeby dom lewitował to trzeba uzyć jakiegoś tam kodu xD

No ale dobra co do domku, pomysł jest nawet fajny, dziwny, ale fajny Gorzje juz z wyglądem. Pierwszym minusem jest to, że są tam tylko Maxisowskie rzeczy, a nie lubie ich, bo sa po prostu brzydkie. No ale dobra. Ogór jest po prostu brzydki, ma za mało rzeczy. Patrząc na rzut z góry, od razu mam wrażenie, że dom jest za duzy, bo widze wielkie pokoje, w których znajduje się pare mebli. Jednak patrząc do śrdoka, zmienia się zdanie, jest mebli duzo, bardzo dużo, aż ZA DUŻO Tylko, że stoją tylko pod ścianą nic nei stoi w środku i to minus. Robisz nei za dobre ujęcia, więc troche trudno oceniać poszczególny pokój, więc skomentuję ogólnie. Da się zauwazyć, że często zmienaisz style dekorowania, raz to jest staromodny styl, klasyczny a raz całkiem nowoczesny i odstający od reszty domu. Muszę zwrócić uwagę na kuchnie; pomieszczenie jest ogromne, a meble stoją tylko pod ścianą, strasznie to wygląda! Meble w całym domu sa nie za dobrze dobrane. Podłogi i ściany są w miare dobrze dobrane, choć czasem jest troche mdło, ponieważ kolor ścian mało różni się od koloru podłóg.
Błedem poważnym jets także dobiór niektórych mebli do pokoju..np. w gabinecie jest bieżnia, albo w salonie to kółko do kręcenia...Te przedmioty w ogóle nie pasują do pomieszczenia, wydaje sie, że są tylko po to by zapchać dany pokój...

Ogólnie dom mi nie przypadł do gustu, patrząc na to "dzieło" sądze, ze raczej nie masz talentu do tworzenia domów, ale pracuj, może poprawisz swoją technikę, weżmiesz moje rady do siebie i będzie ok

stare 26.06.2007, 21:32   #7
zastepca
Guest

Domyślnie

Nooo.. Nie najlepszy. Zapowiadało się fajnie. Ale jak się weszło do domku, to wnętrze nie zachwyca. no.. tak... to... nie potrafię się wysłowić... Pomieszałaś takie nowoczesne meble ze staroświeckimi i nie wyszło to dobrze. A co do tej lewitacji to wcale nie trzeba kodu. Wystarczy zbudować ściany zrobić piętro, parter wykasować i gotowe

stare 27.06.2007, 02:51   #8
Nandelle
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Tribädé
No jak to? Chyba, żeby ustawić, żeby dom lewitował to trzeba uzyć jakiegoś tam kodu xD
nie trzeba wystrczy dać na całej powiezchni tam gdzie chcesz miec dom w powietrzu, kolumny, podłoge i ściany usunąć kolumny i jest dom w powietrzu.

stare 27.06.2007, 08:33   #9
Chmelcor
Guest

Idea

Wpierniczylas tam tyle mebli, ze szok . Szkoda, ze ja nie mam takiego talentu, zeby wepchnac tyle mebli i, zeby jeszcze pasowaly do siebie. Jedyne co mi sie nie podoba to ta lazienka, bo jest ochydna sama w sobie a ty jeszcze zamiast jednej scianki dalas przezroczysta barierke. Chcesz, zeby simy sie ogladaly gdzy sa gole . Ale i tak nie potrafilbym wsadzic tyle mebli do tak wielkiego domu(juz umeblowanie malego jest lekkim wyzwaniem).

stare 27.06.2007, 09:16   #10
Ośliczka
Guest

Domyślnie

Podoba mi się: szklane ściany na piętrze, bryła domu, lewitacja

Nie podoba mi się: wejście do łazienki z jadalni (trochę niesmacznie), orginalne meble (wg mnie są poprostu brzydkie i nie pasują jedno do drugiego), łazienka jest zbyt duża zważywszy na ilość przedmiotów znajdujących się w niej.

Moja ocena: 4/10

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania