![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Przed wprowadzeniem się do nowego domu każdy z nich wygląda normalnie - widać ściany, dookoła nich nie wyskakują różne błędy. Po wprowadzeniu rodziny do nowego mieszkanka i powrocie do otoczenia dom jest cały zmazany i wygląda
oooo tak :P I co ja mam zrobić żeby to działało jak należy? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
ja myślę że to może być wina sterownika do twojej karty graficznej... a ściągałaś dodatki z neta??
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Zainstaluj najnowsze sterowniki dokarty graficznej. Jeśli nie wiesz gdzie, podaj jaką kartę graf. masz /PPM na pulpit -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Karta/ Na pewno pomoże ;]
@down to akurat nie ma nic z tym wspólnego :} też to miałam jak i większość forumowiczów na innym forum i właśnie sterowniki pomogły. Ostatnio edytowane przez Nefré : 29.07.2007 - 16:28 |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 11
|
![]()
sprawdź czy Twój komputer spełnia wymagania minimalne - a zwłaszcza karta graficzna. Czy w innych grach tez tak się dzieje?
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Tak to sterowniki. Mialam to samo xd.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
A jak je można zainstalować?? Trzeba tamte kasować czy co bo ja się na tym nie znam szczególnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez PIKeR : 29.07.2007 - 21:35 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Admin Emeryt
Reputacja: 10
|
![]()
Instrukcja aktualizacji sterowników karty graficznej Nvidia Geforce fx5200
1. Wchodzisz na stronę http://www.nvidia.com (to strona producenta Twojej karty). 2. Klikasz na Download drivers. 3. W pierwszym okienku (pod napisem Start here) wybierz Graphics Driver. 4. W drugim kliknij na GeForce FX Series. 5. W trzecim wybierz system operacyjny, jaki masz zainstalowany na komputerze (najprawdopodobniej będzie to Windows XP / 2000). 6. Kliknij na Go! pod spodem. 7. Zaznacz haczyk przy polu I have read and agree to the terms and conditions of the NVIDIA Software License Agreement. 8. Kliknij na Download Now. 9. Poczekaj kilka sekund, po chwili wyskoczy okienko z plikiem do ściągnięcia. Zapisz go gdzieś na kompie, np. na pulpicie. Zajmuje 46,7 MB, ale ściąga się (u mnie) z prędkością ok. 600kB/s, więc nie trwa to długo. 10. Na koniec odpal plik, który ściągnęłaś. Zainstaluje Ci on sterowniki. Instrukcja aktualizacji DirectX 1. Jeśli masz oryginalnego Windowsa, wchodzisz na stronę http://www.gamesforwindows.com/en-US...DirectX10.aspx. Jeśli nie masz, wpisz "DirectX" w google i znajdź jakąś inną stronę, z której można go ściągnąć. Pod spodem instrukcja pobierania dla oryginału: 2. Przewiń trochę w dół i kliknij Download the latest DirectX. 3. Otworzy Ci się nowa strona. W żółtym polu na dole wybierz język polski i kliknij Change. Kliknij Kontynuuj na górze. 4. Może się okazać, że nie masz pobranej jakiejśtam łatki do Windowsa sprawdzającej autentyczność. Musisz wtedy kliknąć na Pobierz dodatek plug-in i zainstalować go zgodnie z instrukcją na ekranie. Następnie wybierz przycisk Kontynuuj. 5. Jeśli sprawdzanie oryginalności Windowsa przebiegnie pomyślnie, będziesz mogła ściągnąć plik. Kliknij na Pobierz na górze żółtego pola. 6. Wyskoczy Ci okienko z plikiem do pobrania. Zapisz go na pulpicie, a po ściągnięciu uruchom. Zainstaluje Ci on najnowszego DX'a.
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett Ostatnio edytowane przez sunshine : 30.07.2007 - 08:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Juz zainstalowałam. Simsy działają elegancko ale teraz wygląd całego windowsa jest powiekszony. Próbowałam pozmniejszać wszystko ręcznie (właściości pulpitu -> wygląd -> zaawansowane)ale dalej pasek menu start i widoki w oknach są większe niż dotychczas. Chcę podkrereślić że po instalacji sterowników zmieniłam rozdzielczość na taką jaka powinna być tj 1024x768. Co mam robić żeby wygląd był taki sam jak kiedyś??
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Po instalacji sterowników czy DirectXa zmieniałaś rozdziałkę? Bo DX z tego co pamiętam wprowadza 800x600...
Może ustaw inną kompozycję i wróć do własnej? Lub rozmiar czcionki we Właściwości Ekranu -> Wygląd... Ostatnio edytowane przez PIKeR : 30.07.2007 - 12:03 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|