![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
mój sim poszedł na studia. dostał około 5000$ stypendium. Dałem go do akademika 14-pokojowego na uniwersytecie simowym. No i sobie grałem. pomyślałem że mógłbym trochę zarobić, bo postanowiłem jednak przerobić trochę ten budynek. kliknąłem opcję "pracuj w stołówce", a pani kucharka sobie gdzieś poszła. potem zmieniłem salonik, łazienki, kuchnię, pokój do nauki i pomieszczenie na dachu, plus jeszcze inne tapety i podłogi (oprócz stypendium i pracy w stołówce, zyskałem pieniądze poprzez sprzedaż mebli w pokojach)
I tu pojawia się problem. Kucharka jak dotąd nie wróciła. Poza tym nie mam juz opcji "pracuj w stołówce". I stołówka już nie jest stołówką, tylko zwykłą kuchnią. Jak mogę przywołać kucharkę by znowu pracowała? w "zadzwoń/usługi" nie ma takiej opcji. przy okazji, czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak się używa kodów: boolProp dormspecifictoolsdisables (true/false) (kod na odblokowanie trybu budowania w akademikach) - w okienku konsoli nie pojawia sie komunikat że nieznane polecenie, a jednak nadal mi się nie odblokowują ściany, kominki, płotki itp. oraz changelotzoning... (np. dorm,residental itp)? oczywiście wiem że najpierw trzeba otworzyć okno konsoli przez ctrl+shift+c i wpisać, więc... proszę o normalne porady. chodzi mi o inne czynności które trzeba wykonać, żeby kod działał. z góry dziękuję. za pomoc chętnię się odwdzięcze. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
zmien kuchenke na te srebrna na nozkach. przy innej nie bedzie kucharki
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |