Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.08.2007, 11:37   #1
Doctor_Konrad
Guest

Domyślnie stołówka na studiach

mój sim poszedł na studia. dostał około 5000$ stypendium. Dałem go do akademika 14-pokojowego na uniwersytecie simowym. No i sobie grałem. pomyślałem że mógłbym trochę zarobić, bo postanowiłem jednak przerobić trochę ten budynek. kliknąłem opcję "pracuj w stołówce", a pani kucharka sobie gdzieś poszła. potem zmieniłem salonik, łazienki, kuchnię, pokój do nauki i pomieszczenie na dachu, plus jeszcze inne tapety i podłogi (oprócz stypendium i pracy w stołówce, zyskałem pieniądze poprzez sprzedaż mebli w pokojach)
I tu pojawia się problem. Kucharka jak dotąd nie wróciła. Poza tym nie mam juz opcji "pracuj w stołówce". I stołówka już nie jest stołówką, tylko zwykłą kuchnią. Jak mogę przywołać kucharkę by znowu pracowała? w "zadzwoń/usługi" nie ma takiej opcji.
przy okazji, czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak się używa kodów: boolProp dormspecifictoolsdisables (true/false) (kod na odblokowanie trybu budowania w akademikach) - w okienku konsoli nie pojawia sie komunikat że nieznane polecenie, a jednak nadal mi się nie odblokowują ściany, kominki, płotki itp. oraz changelotzoning... (np. dorm,residental itp)?
oczywiście wiem że najpierw trzeba otworzyć okno konsoli przez ctrl+shift+c i wpisać, więc... proszę o normalne porady. chodzi mi o inne czynności które trzeba wykonać, żeby kod działał.

z góry dziękuję. za pomoc chętnię się odwdzięcze.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.08.2007, 17:35   #2
mabda
Guest

Domyślnie Odp: stołówka na studiach

zmien kuchenke na te srebrna na nozkach. przy innej nie bedzie kucharki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2007, 20:57   #3
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: stołówka na studiach

Cytat:
Napisał konrad2310
oraz changelotzoning... (np. dorm,residental itp)
Z tego, co mi wiadomo, to kod changelotzoning wpisuje się, kiedy na parceli nie mieszkają żadni simowie Np. budujesz parcelę w otoczeniu akademickim, za pomocą kodu changelotzoning dorm zmieniasz ją w akademik i dopiero wtedy kwaterujesz w niej simów. Kod nie zadziała, jeśli w domu będzie ktoś mieszkał.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania