Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.08.2007, 12:48   #1
natalia33
Guest

Domyślnie Własny mesh

Gdzie mogę znaleźć poradnik jak zrobić ubranie z własnym meshem? Dzięki za odpowiedzi.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.08.2007, 16:12   #2
Abigail_Kocur

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: Własny mesh

Za bardzo to ja się nie znam ale chodzi kształt ubrania?Bo jak tak to jak robisz w warsztacie to tam będzie plik czarnobiały.Biały to jest kształt ubrania.Mozesz zrobić dowolny kształt.I potem ten drugi przerobić żeby się nakładał.Nie wiem czy o to Ci chodziła al mam nadzieję że zrozumiałaś .
Abigail_Kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2007, 17:05   #3
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Własny mesh

Ten czarno-biały obrazek, o którym wspomina Abigail_Kocur to alpha - czyli krój obrania. Ale nie służy on do zmiany kształtu, tylko kroju (tzn. można zmienić krój ubrania - skracać lub wydłużać rękawy, zmieniać krój bielizny itp. - ale tylko na istniejącym kształcie).

Żeby stworzyć całkiem nowy kształt, oprócz Body Shopa trzeba też mieć program SimPE oraz jakiś program do modelowania kształtów, np. Mesh Tool. Trzeba wiedzieć tż mniej więcej, jak modelować kształty. No i ogólnie jest to skomplikowane, ja nie próbowałam, więc za dużo nie wiem...

Na tym forum nie ma na razie z tego co wiem poradnika do tworzenia własnych meshy, ale jest np. tu:
http://www.forum.simy.pl/viewtopic.php?t=484
(niestety jest na przykładzie obiektu, a nie ciucha, ale jest miej więcej pokazane, na czym tworzenie meshy polega).

A jak zrobisz mesh i będzie gotowy, to dopiero wtedy robisz na jego bazie ubranie według tego poradnika - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38250
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania