![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Oto moje pierwsze fotostory, mam nadzieje że wam się spodoba Oto:
![]() Prolog: Joe Freack policjan z New SimCity ![]() ![]() Była to sobota, Joe policjant z New SimCity wrócił po całodziennej harówce. Ostatnio policja ma mnóstwo roboty przez gangi i podpalenia. Nie o takim życiu marzył Joe. - Kolejny nudny dzień, nie po to kułem cały czas, miałem zostać naukowcem a nie policjantem. ![]() - Zawsze marzyłem że jak zostanę sławnym naukowcem ludzie będą o mnie opowiadać, będą się o mnie uczyć, zostawię swój ślad na ziemi jak Albert Einstein, Maria Skłodowska Curie…- Rozmarzył się- Ach co nowego piszą w gazecie? ![]() Podszedł do gazety, podniósł ją i wszedł z nią do domu. Zaczął czytać temat na pierwszej stronie. - Wielki pożar w banku New SimCity, było to prawdopodobnie podpalenie, Po pokonaniu ognia strażacy ze zdziwieniem zauważyli że znikły wszystkie pieniądze. Za sprawców uważa się gang „Ogniści Jeździ”- W tym miejscu Joe przerwał czytanie- nie mogę tego czytać, nie dość że dojdzie mi roboty przez patrolowanie terenu banku to jeszcze mi o tym w gazecie przypominają. Hmmm za dziesięć minut będzie mecz. ![]() Był to mecz Miłowo-Dziwnowo i aktualnie był wynik 2:0. - Podaj Mu! Podaj Mu! IDZIESZ! ![]() Nagle tuż przed przewidywanym przez wszystkich strzałem Daniela Przyjemniaczka do bramki Dziwnowa, na ekranie pojawiło się studio wiadomości. - Przerywamy mecz aby podać ważny komunikat. Słynny polityk Roman G. zginął w pożarze swojego domu. Tym razem zbrodnię również przypisuję się Ognistym Jeźdźcom i ich przywódcy Inferno.- Opowiedziała Prezenterka telewizyjna. - Nawet spokojnie nie mogę meczu obejrzeć przez Ognistych Jeźdźców - telelelelel Telelelel - Zadzwonił telefon ![]() ![]() - Tak słucham? - Masz jedną nową wiadomość, pierwsza Nowa Wiadomość- Odpowiedziała elektroniczna sekretarka. - Joe, musisz do mnie szybko przyjechać, właśnie ukończyłem mój najnowszy wynalazek i musisz go dla mnie przechować zanim oni… O NIE ONI JUŻ TU SĄ! WARTOWNICY DO ATAKU!- Joe rozpoznał ten głos od razu to był Dr Albert Richard Christopher. - Oddawaj nam to!- Powiedział głos z oddali - Nigdy! - To była pierwsza nowa wiadomość, aby zapisać naciśnij 1 aby… ![]() ![]() Joe był przerażony. Doktor Christopher był jego jedynym przyjacielem, to on zaopiekował się nim po śmierci rodziców. Musiał mu pomóc tak jak on kiedyś pomógł jemu. - Doktorze! Musze tam jak najszybciej pojechać! Dzwonie po taksówkę!- Powiedział sam do siebie Joe. ![]() -Już jadę doktorze! Wytrzymaj jeszcze! ![]() Joe Wbiegł zdyszany do domu. Przeraziło go to że drzwi były otwarte na szeroko. -HALO! DOKTORZE! JESTEŚ TU?! Zobaczę w laboratorium! ![]() Zaczął wywoływać wszystkich domowników. Ale ani doktor ani roboty nie odpowiadały. -Doktorze! Carl! Meggie! Roko! -UEEEE!!!- Zaryczał krowokiwat I to na tyle co w pierwszym odcinku. ![]() Ostatnio edytowane przez dragon : 30.03.2007 - 15:11 |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]()
Hm....Bardzo fajnie się zaczyna i dosyć ciekawie się czyta. Dobrze by było gdybyś poprawił jakość tych zdjęć. Błędów ortograficznych nie ma, pamiętaj jednak o kropce na końcu zdania.
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
hmmm, wydaje mi się że zdjęcia były robione na najwyższych wymaganiach graficznych, nie wiem czemu wyszły tak słabej jakości.
EDIT: hmmm czemu nie ma mojej ankiety?! ----->DRAGON<----- Ostatnio edytowane przez dragon : 30.03.2007 - 15:10 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]()
Fajne fotostory, najbardziej podobał mi się fragment:
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Oto:
![]() Odcinek 1: Simer ![]() -Co się tu stało!- Panikował Joe – Carl, Meggie proszę odezwijcie się, co się wam stało. Obudźcie się! ![]() -Bateria w pełni naładowana- Powiedział swoim komputerowym głosem Carl. ![]() -Carl! Jak dobrze że już się naładowałeś! Co się stało!? Odebrałem telefon! Doktor! Co się stało z Doktorem?- Wypytywał Joe -Spokojnie Joe Freack- Odpowiedział Carl -Nie chcę być spokojny! -Doktora porwał blady mężczyzna o czerwonych oczach, wyłączył moje zasilanie, nic nie mogłem zrobić, To było jakieś trzydzieści minut temu, uciekali na pieszo, jeżeli weźmiesz samochód doktora może ich dogonić, kluczyki są w stacyjce, uciekali wschód, uratuj doktora Joe Freack. A i jeszcze jedno! ![]() -Weź tą płytę Joe Freack- Powiedział Carl otwierając CD-ROM- to o niej mówił doktor dzwoniąc do ciebie. Ona nie jest tu bezpieczna. -Dobrze, a teraz jadę uratować doktora ![]() ![]() Joe patrolował teren przez kilkanaście minut, zajechał w końcu do parku gdzie w oddali zauważył błysk mechanicznej ręki doktora. -Doktorze! ![]() -Zostaw go- Powiedział Joe odpychając dziwnego mężczyznę -A to niby czemu?!- Odpowiedział rzucając się na bohatera ![]() -Joe! Uważaj to chyba jest wampir!- Ostrzegł Joe’a doktor. -Wampir!? Wampir nie wampir dam pożałuje że pana porwał! ![]() Wampir czuł, że nie ma szans z Joe’m, młody policjant wpadł w szał. Wampir wyczuł moment, przemienił się w nietoperza i uciekł! -Tchórz! Nie wracaj tu więcej! -Joe ja…- Chciał podziękować doktor. -Później doktorze, teraz wracajmy do domu- To powiedziawszy pobiegli do samochodu, wsiedli do niego i zaczęli wracać do domu. Kiedy wrócili weszli od razu do laboratorium. ![]() -Nawet nie wiesz jak się martwiłem doktorze! Myślałem, że nie żyjesz! Wiesz dobrze, że nie wybaczyłbym sobie gdybyś zginął! Musiałem ci pomóc! Kto to był! O co chodzi! ![]() -To byli najprawdopodobniej „Wojownicy Nocy” drugi największy gang w New SimCity, chcieli wykraść mój najnowszy wynalazek, ale na szczęście nie mogli znaleźć płyty CD którą miałem ci dać. -Jak dobrze, że nic się nie stało, ale, o jaki wynalazek ci chodzi? ![]() -Właśnie do tego zmierzałem- Odpowiedział doktor Christopher- Myślę, że nareszcie udało mi się stworzyć dzieło mojego życia. Urządzenie to powinno dać człowiekowi nadludzkie zdolności, wyostrzyć jego zmysły, zmienić go w super-człowieka. Potrafiłby podnosić samochody! Biegać szybciej niż gepard! Jego wzrok miały zasięg na kilkanaście kilometrów, słuch również! Znałby wszelkie sztuki walki! A teraz coś, co ci się najbardziej spodoba, potrafiłby latać! -Niesamowite! -Chodźmy pokaże ci go! Ukryłem go dzięki lustrom. ![]() -Przecież to jest zwykły komputer!- Zdziwił się Joe -hehe, prawda. Podłączyłem do tego komputera cały system sterowania. -To gdzie jest to urządzenie? ![]() -Za tymi drzwiami. To najniebezpieczniejsza broń na świecie więc musi być dobrze ukryta! Chwileczkę, otworze wszystkie zamki! ![]() -No to możemy wejść do środka -Rzeczywiście jest ogromne!- Joe był uradowany tym że morze obejrzeć tak wspaniałe i skomplikowane urządzenie- Potrzeba chyba ośmiu rąk aby to obsługiwać! ![]() -Kiedyś tak, ale po tym jak podłączyłem wszystkie kable do komputera, wystarczą, aby dwie. -Wszystko działa poprawnie? -Właśnie po to do ciebie zadzwoniłem! Potrzebuje cię do przetestowania na mnie Simera. -Na panu!? Nie lepiej najpierw na szczurach albo coś! I co to jest Simer? -Tak na mnie. Nie, nie chciałbyś chyba wielkiego super-szczura w domu? Tak nazwałem to urządzenie. Ale zanim zaczniemy eksperyment potrzebny jest jeden ważny szczegół, bez którego się nie obejdzie. ![]() -Hełm, z którym jest kompatybilny Simer. Jest on jakby do niego kluczem. Poczekaj chwilkę zaraz go założę. ![]() ![]() -Chwila! Zaraz dokonamy wiekopomnego odkrycia! Potrzebujemy jakiś specjalnych słów, które cytować będą w książkach- Przerwał Doktor. -hmmm… Eksperyment czas zacząć nie wystarczy? -Nie, to musi być coś fajnego, coś poważnego, mam! „Czas zakończyć etap Homo sapiens sapiens, dzisiaj rozpoczyna się era Simer-Sapiens” jak ci się podoba. -hehe, mi obojętnie. 10 minut później. ![]() -Włączam wszystkie systemy- Powiadomił doktora Joe- Wszystkie Systemy włączone -Zrozumiałem- Odpowiedział Doktor. -Simer zostanie uruchomiony za 5, 4, 3- odliczał komputer- 2, 1, 0. ![]() -Uch! Ach! Co się dzieje? Coś tu nie działa! ![]() -Joe wyłącz to już! Natychmiast! -Już! -Simer został wyłączony- Oświadczył Komputer ![]() -Jak to możliwe, że coś tu nie działa!- Denerwował się doktor- Pracowałem nad tym projektem sześć lat! Wszystko dopracowałem na ostatni guzik! -hmmm, może to jakiś błąd w zapisie. Pisałem prace semestralną na temat zmiany DNA pod wpływem technologii zobaczę, co da się zrobić. ![]() -Spróbuj, ja zdejmę hełm, bo już mnie od niego głowa boli- Powiedział doktor zdejmując z głowy hełm- O mój boże! Co ten toster zrobił z moimi włosami! -hehe młodziej pan z nimi wygląda! -Żeby młodziej wyglądać wystarczy mi szklanka soku Roko! Uczesze się normalnie zaraz po eksperymencie! ![]() -Teraz jakby tu to zastąpić tym, a tutaj dać to- Mruczał pod nosem Joe szybko stukając na klawiaturze- Zrobione! ![]() -Tym razem ja tam pójdę! A ty doktorze wiesz, co masz robić! -Dobrze niech ci będzie! Niechaj Bóg ma cię w swojej opiece! ![]() -Hmmm powinno zadziałać, mam nadzieje że nie są to ostatnie chwile mojego życia- Mówił sam do siebie Joe ![]() -Wszystkie systemy włączone- Oświadczył doktor -5, 4, 3, 2, 1, 0 ![]() -Coś czuję, to jakieś łaskotanie. Ach mięsnie mnie zaczynają boleć, wszystko robi się zamazane! ![]() -Nic nie widzę! To boli! Przestańcie tak hałasować!- Wykrzykiwał z siebie Joe- Pomocy! Niech ktoś mi Pomoże! Ciąg dalszy nastąpi… --------------------------------------- W następnym odcinku: Deamonica piękna, szalona i zabójcza Ogniści Jeźdźcy a Wojownicy Nocy Wpływ Simera na Joe'a ---------------------------------------- KOMENTUJCIE ;p ------------------->DRAGON<------------------- Ostatnio edytowane przez dragon : 31.03.2007 - 11:24 |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Aha, to jest pierwszy odcinek, bo tamten to był prolog. Miałam ocenić po drugim odcinku, ale ocenkę dam teraz. 10/10. Odcinek fajny, wysokie ściany na zdjęciach, ładna grafika, tylko na jednym zdjęciu widać kawałek nieba, ale ogólnie fajnie
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Bardzo przyjemnie się czyta dzięki dużej ilości zdjęć
![]() Ocenię po drugim odcinku. Pozdro! |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() ![]() niemoge doczekac sie kolejnego odcinka :smirk: |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Narazie nudne ale może się zmieni...
Minusy Postacie Treść Tytuł ITP. Blood_Girl Ostatnio edytowane przez Blood_Girl : 11.09.2007 - 17:51 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|