![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam po raz kolejny i proszę o pomoc...
Otóż jak wiadomo od kilku dni jestem posiadaczką the sims 2.Zauważyłam,że większość z was ściąga dodatki z internetu.No i się zauroczyłam nimi,bo te maxisowskie,że tak powiem są do niczego.No i mam problem,bo całkowicie nie wiem jak je sobie władować do gry.Pragnę też powiadomić iż jeśli chodzi o ten temat to jestem łysa.NIE WIEM KOMPLETNIE O CO CHODZI,więc proszę o szczegółowe informacje jak i co.Z góry dziękuję. Pozdrawiam,Myrtle P.S.Tak,pościągałam dodatki i nie wiem jak je zainmstalować :con: ... |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 22
|
![]()
Dodatki zazwyczaj są spakowane. Dlatego trzeba je rozpakować programem WinRar lub WinZip np tutaj: http://www.winrar.pl/
Kiedy już pobierzesz program i go zainstalujesz to klikasz prawym przyciskiem na spakowany dodatek i wybierasz 'wypakuj pliki...' lub 'extract files...' poźniej musisz wybrać miejsce gdzie chcesz te pliki umieścić(najlepiej utwórz nowy folder). Rozpakowane pliki czasami zawierają pliki tekstowe, strony internetowe lub zdjęcia dlatego trzeba je usunąć, należy zostawić pliki typu .package Te pliki musisz przenieść do folderu Downloads do którego idziesz Mój komputer/dysk lokalny c:/użytkownicy/wybierasz użytkownika/dokumenty/ea games/ the sims 2/ no i tam powinno być Downloads a jeżeli nie ma takiego folderu to go utwórz. Z tego co wiem dodatki pojawiają się dopiero po drugim uruchomieniu gry. Niektóre dodatki są typu .sims2pack . Jest to taka niebieska ikonka z czymś w pudełku. Wtedy klikasz na nie dwukrotnie i instalujesz tak jak jakiś program. Mam nadzieję, że pomogłam |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|