Go Back   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Register FAQ Community Calendar

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 08.11.2007, 15:47   #1
CrEaTiV
Guest

Cool Pierwszy dom na forum by CrEaTiV [BRAK ZDJĘĆ]

ok to jedziemy
To mały domek dla młodej pary
i mam nadzieję że się wam spodoba

no :laugh: nareszcie
oceniajcie
licze moze na 5/10 :smirk:
EDIT: upss przepraszam za takie male zdjecia ale jak klikniecie to beda wiekrze :laugh:

Last edited by Charionette; 28.01.2015 at 21:25.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Old 08.11.2007, 16:44   #2
Irbis

Irbis's Avatar

Default Odp: Pierwszy dom na forum by CrEaTiV

Proponuję jednak zmienić zdjęcia, ponieważ na tych niewiele widać, a nie każdy ma ochotę na nie klikać i czekać aż się wczytają.
Na przykład u mnie to wczytywanie trwa bardzo długo (to pewnie wina mojego internetu), a takie czekanie jest zwyczajnie niewygodne.

Myślę, że zdjęcia są tak małe, ponieważ źle je wybrałaś/eś. W folderze Storytelling znajdują się zdjęcia w dwóch rozmiarach. Te, które w nazwie mają słowo "thumbnail" są malutkie, rozmiar 128/96, zaś te, które w nazwie mają słowo "snapshot" mają rozmiar 600/450 (przy ustawieniu największego rozmiaru zdjęcia w grze) i to właśnie one są właściwe. Dobrze jest pamiętać, aby zawsze wybierać zdjęcia, w których nazwie kryje sie słowo "snapshot".

Jeśli chodzi o dom, to na razie mogę ocenić jedynie bryłę. Jest raczej prosta, ale w nietypowy sposób pomalowana, co dodaje jej charakteru. Nie pasuje mi zupełnie kolor podjazdu. Sądzę że szary lepiej komponowałby się z kolorami elewacji domu.
Jeśli możesz to zrób rzut domu i dodaj zdjęcie. Bardzo ciekawa jestem jak rozmieszczone są pokoje.

P.s. Jeśli zmienisz zdjęcia na większe, to edytuję swój post i wyrażę opinię na temat całego domku

Edycja: Po długim oczekiwaniu zdjęcia się wczytały
W salonie jest chyba troszkę za ciemno. Pokrycie ścian i podłogi jest mało eleganckie w porównaniu do kanap i troszkę tam pusto. Większe okna dałyby lepszy efekt. Ciekawym pomysłem jest umieszczenie saloniku na scenie. Zmieniłabym jednak schody na jakieś drewniane.
W sypialni znowu bardzo ciemno, jaśniejsza podłoga dałby lepszy efekt.
Kuchnia ładna, jasna, w sumie typowa.
Zdjęcie łazienki mi się nie wczytało.

Wszystko to, to oczywiście tylko moje zdanie

Last edited by Irbis; 08.11.2007 at 16:52.
Irbis jest offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules