![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam wszystkich :-)
Oto mój PIERWSZY domek na forum. Nie mam doświadczenia ani w budowaniu, ani w wystroju domów, ani w robieniu zdjęć ![]() Czekam na opinie i oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 14:16 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Przykro mi to mówic ale nie podoba mi sie ani jedno pomieszczenie, ani ogród, ani bryła... Wszystko jest puste i duże. To Twój pierwszy domek (tez niedawno dałam swój pierwszy) wiec nie bede uceniac i poczekam na następny
![]() Pozdrawiam! |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Niestety mi się również nie za bardzo podoba
![]() co do pokoi to opiszę co w nich mi się nie podoba : Kuchnia: duuuużo za duża i nie podoba mi się że wchodzi się bezposrednio do niej do domku to sprawie że nie jest przytulna, pomyśl chciałabys zjeść w takiej kuchni śniadanie?? bo ja nie;p w kuchni nie podobaja mi się też te wazony z kwiatami:/ nie pasują kolorystycznie do kuchni, pomijając te wazony pomieszczenie dobrze dobrane kolorystycznie. Salon : Za duży i za pusty, nie podoba mi się że telewizor stoi na środku, powinien stać raczej przy ścianie, z podłogą i ścianami gryzą się fotele i te stoliczki (jestem pewna że stoliczki są tak poukładane że na kanapie nie da się usiąść :/) Następny pokój... hmmm nie mogę rozgryźć tego do konca ale to chyba jekies bióro albo gabinet tak? :kolorystycznie całkiem całkiem ale to samo- za duże pomieszczenie i za pusto ![]() Łazienka: nie podobaja mi się te blaty i te umywalki ale raczej ładnie pod względem kolorystycznym, ale poco im 3 umywalki i 2 kibelki? na kolejnym zdjęciu nie ma pokoju tylko samochód ale kolorek jego i tak mi się nie podoba ;p Sypialnia: tak jak przy większości pomieszczeń- kolorystycznie nie jest źle ale nie podoba mi się wielkość i pustka w pokoju. Balkon :nie podobaja mi się lampy i to że przy ławeczkach są aż 4 stoliczki ![]() Łazienka 2: to chyba moje ulubione pomieszczenie w tym domku , odrazu lepiej wygląda kiedy są jakieś obrazy, rzeźby , kwiatki , dekoracje. Podobaja mi się fajne ciepłe kolorki tej łazienki ![]() Bryła domu : nie podoba mi się ![]() Ogródek : praktycznie go nie ma ![]() Moje skromne uwagi ;p : -Staraj się budowac duuuużo mniejsze domki i pomieszczenia. -Buduj ogródki a nie tylko ustawiaj kwiwtki i krzaczki przed domem. -Zdjecia rób najlepiej w trybie życia aby nie było widać kratek na ziemi i przy dachu. Ogólnie nawet ładnie budujesz pod wzgledem kolorystyki ![]() ![]() Pozdrawiam ;p |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Jedno jest pewne - Twoje simsy na pewno nie zderzają się przechodząc przez to samo pomieszczenie
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Aj aj aj... Dom z zewnątrz wygląda na fajny (fajnie dobrane kolory i zasadzone roślinki przed wejściem), ale...
W środku pusto. Z tyłu ogrodu w ogóle nie ma. Kolory w pomieszczeniach strasznie dają po oczach... I po co komuś dwa kibelki w jednej łazience? Spróbuj budować mniejsze domki... Ale ponieważ to Twój pierwszy domek na forum daję na zachętę 4/10 ![]() I czekam na następne, bo masz fajne pomysły na bryły ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Nie za bardzo mi się podoba
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Na wstęp - Po jakiego Ci taki duży dom ?
Czy prawie każdy kto wsadza po raz 1-wszy dom na forum robi takie wielkie domy ? Ludzie prosze was-Opamientajcie się ! -------------------------------- Uwagi dla Ciebie: Podczas robienia następnego domu wykożystaj: -małą działkę ( 2-gą z kolei,od poczatku ) -Dużo oświetlenia ,które będzie oświecone ![]() -2 lub 3 tynków na zewnątrz. -mniejsze pomieszczenia wewnątrz. -w oknach wstawiać firanku ![]() -no i starannie "wchodzić całością do pomieszzceń",aby nie było widać przeźroczystego sufitu i po za ścianami zielonej parceli Jeśli postąpisz wedle tych pk. mam nadzieje,że uda Ci się wreście zapanować nad takimi bryłami jak ta,i odnajdziesz sie bardziej w tych małych domkach jak np. ja ![]() Mam nadzieje ,że dało Ci to troszkę motywacji. Pozdrawiam: Sheba |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
A więc tak... Zacznę od wnętrza. Bryłę na koniec
![]() Te pomieszczenia nie są ąż tak wielkie. Ludzie, mylicie się. Tam jest za mało żeczy ![]() Widzę że masz do dyspozycji dodatki od maxisa. Niestety nie każdy ma takie udogodnienia. Również zauważyłem dodatki z internetu... Ale jakoś tak ich mało... Na jednym ze zdjęć umieszczasz 3 takie same kwiatki. Nie czpiałbym się gdyby były one w oddali od siebie. Pomieszczenia są puste. Nie to że zimne, ale nudne barwy... Bryła jest w porządku. Ładne dopasowanie kolorów. Ale po jaką cholere tam jest ta furtka? W takiej ciasnocie? Z oceną poczekam do następnego domku. Pozdr ![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Witamy na forum!
Uuuu... Przykro mi, ale dom kompletnie mi się nie podoba. Z zewnątrz dom wygląda jak jakiś zakład pogrzebowy. Wszędzie ten żywopłot i kwiatki. No i okna...jedne czarne, inne białe. W środku: nie będę komentować. Wszędzie pustki. W niektórych pokojach jakieś wściekłe kolory i przedmioty (powiedzmy kolor tego auta ;/). Przykro mi, ale mi się nie podoba. Z oceną liczbową się wstrzymam, ponieważ musiałaby być bardzo niska, a nie chcę od razu, tak na początku na Ciebie naskakiwać. |
![]() |
#10 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
No cóż na początku powiem że bryła jest za dużo przez co trudniej umeblować tak duże pomieszczenia .
Kolorystyka jest ponura i ciemna . Wnętrze domu nie jest takie złe biorąc pod uwagę że to twój pierwszy dom . Postaraj się następnym razem robić mniejsze bryły i zgrabniejsze bryły domów . Podpatrz innych użytkowników jak dekorują wnętrze i jak łączą kolory może ci to pomoże. Ocena 3\10
|
|