Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.06.2008, 21:34   #1
kinusia24
Guest

Domyślnie "Rezydencja Sheppard" [BRAK ZDJĘĆ]

Witam wszystkich :-)
Oto mój PIERWSZY domek na forum. Nie mam doświadczenia ani w budowaniu, ani w wystroju domów, ani w robieniu zdjęć

Czekam na opinie i oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 14:16

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.06.2008, 22:42   #2
Aleksandra
Guest

Domyślnie Odp: "Rezydencja Sheppard"

Przykro mi to mówic ale nie podoba mi sie ani jedno pomieszczenie, ani ogród, ani bryła... Wszystko jest puste i duże. To Twój pierwszy domek (tez niedawno dałam swój pierwszy) wiec nie bede uceniac i poczekam na następny
Pozdrawiam!

stare 30.06.2008, 23:19   #3
asiolek
Guest

Niestety mi się również nie za bardzo podoba Za duże pomieszczenia a za mało w nich mebli i ozdób :/ każdy chyba na początku buduje wielkie wille w simach i żadko się mu to udaje:/ Może spróbuj robić małe domki : startery , domki dla simngla albo dla małżeństwa na małej działeczce wtedy łatwiej i ładniej można taki domek zagospodarować ;p
co do pokoi to opiszę co w nich mi się nie podoba :
Kuchnia: duuuużo za duża i nie podoba mi się że wchodzi się bezposrednio do niej do domku to sprawie że nie jest przytulna, pomyśl chciałabys zjeść w takiej kuchni śniadanie?? bo ja nie;p w kuchni nie podobaja mi się też te wazony z kwiatami:/ nie pasują kolorystycznie do kuchni, pomijając te wazony pomieszczenie dobrze dobrane kolorystycznie.
Salon : Za duży i za pusty, nie podoba mi się że telewizor stoi na środku, powinien stać raczej przy ścianie, z podłogą i ścianami gryzą się fotele i te stoliczki (jestem pewna że stoliczki są tak poukładane że na kanapie nie da się usiąść :/)
Następny pokój... hmmm nie mogę rozgryźć tego do konca ale to chyba jekies bióro albo gabinet tak? :kolorystycznie całkiem całkiem ale to samo- za duże pomieszczenie i za pusto
Łazienka: nie podobaja mi się te blaty i te umywalki ale raczej ładnie pod względem kolorystycznym, ale poco im 3 umywalki i 2 kibelki?
na kolejnym zdjęciu nie ma pokoju tylko samochód ale kolorek jego i tak mi się nie podoba ;p
Sypialnia: tak jak przy większości pomieszczeń- kolorystycznie nie jest źle ale nie podoba mi się wielkość i pustka w pokoju.
Balkon :nie podobaja mi się lampy i to że przy ławeczkach są aż 4 stoliczki
Łazienka 2: to chyba moje ulubione pomieszczenie w tym domku , odrazu lepiej wygląda kiedy są jakieś obrazy, rzeźby , kwiatki , dekoracje. Podobaja mi się fajne ciepłe kolorki tej łazienki Chociaz i tak ta łazieneczka jest troche za duza , i znowu : po co im 2 kibelki?
Bryła domu : nie podoba mi się
Ogródek : praktycznie go nie ma
Moje skromne uwagi ;p :
-Staraj się budowac duuuużo mniejsze domki i pomieszczenia.
-Buduj ogródki a nie tylko ustawiaj kwiwtki i krzaczki przed domem.
-Zdjecia rób najlepiej w trybie życia aby nie było widać kratek na ziemi i przy dachu.

Ogólnie nawet ładnie budujesz pod wzgledem kolorystyki Nie ocenie liczbowo poniewaz ocena byłaby raczej niska a to twój pierwszy domek i nie chcę cię zniechęcac do dalszego budowania. Tak więc z niecierpliwością czekam na twoje dalsze prace, mam nadzieje że zastosujesz sie do moich rad i następny domek będzie dużo ładniejszy
Pozdrawiam ;p

stare 01.07.2008, 00:38   #4
DzikaŚwinia
Guest

Jedno jest pewne - Twoje simsy na pewno nie zderzają się przechodząc przez to samo pomieszczenie
buahaha

stare 01.07.2008, 07:31   #5
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Aj aj aj... Dom z zewnątrz wygląda na fajny (fajnie dobrane kolory i zasadzone roślinki przed wejściem), ale...
W środku pusto. Z tyłu ogrodu w ogóle nie ma.
Kolory w pomieszczeniach strasznie dają po oczach...
I po co komuś dwa kibelki w jednej łazience?
Spróbuj budować mniejsze domki...
Ale ponieważ to Twój pierwszy domek na forum daję na zachętę 4/10
I czekam na następne, bo masz fajne pomysły na bryły
stare 01.07.2008, 08:14   #6
ZuuZaa
Guest

Nie za bardzo mi się podoba Są za duże pomieszczenia, natomiast za mało mebli i ozdób. Ściany i podłogi oraz niektóre meble mają za krzykliwe kolory. Moja ocena: 4,5/10

stare 01.07.2008, 08:56   #7
Sheba
Guest

Na wstęp - Po jakiego Ci taki duży dom ?
Czy prawie każdy kto wsadza po raz 1-wszy dom na forum robi takie wielkie domy ?
Ludzie prosze was-Opamientajcie się !
--------------------------------
Uwagi dla Ciebie:
Podczas robienia następnego domu wykożystaj:
-małą działkę ( 2-gą z kolei,od poczatku )
-Dużo oświetlenia ,które będzie oświecone
-2 lub 3 tynków na zewnątrz.
-mniejsze pomieszczenia wewnątrz.
-w oknach wstawiać firanku
-no i starannie "wchodzić całością do pomieszzceń",aby nie było widać przeźroczystego sufitu i po za ścianami zielonej parceli

Jeśli postąpisz wedle tych pk. mam nadzieje,że uda Ci się wreście zapanować nad takimi bryłami jak ta,i odnajdziesz sie bardziej w tych małych domkach jak np. ja

Mam nadzieje ,że dało Ci to troszkę motywacji.
Pozdrawiam:
Sheba

stare 01.07.2008, 10:07   #8
Shaggy
Guest

A więc tak... Zacznę od wnętrza. Bryłę na koniec

Te pomieszczenia nie są ąż tak wielkie. Ludzie, mylicie się. Tam jest za mało żeczy
Widzę że masz do dyspozycji dodatki od maxisa. Niestety nie każdy ma takie udogodnienia. Również zauważyłem dodatki z internetu... Ale jakoś tak ich mało... Na jednym ze zdjęć umieszczasz 3 takie same kwiatki. Nie czpiałbym się gdyby były one w oddali od siebie. Pomieszczenia są puste. Nie to że zimne, ale nudne barwy...

Bryła jest w porządku. Ładne dopasowanie kolorów. Ale po jaką cholere tam jest ta furtka? W takiej ciasnocie?

Z oceną poczekam do następnego domku.
Pozdr

stare 01.07.2008, 10:50   #9
Eclipse
Guest

Witamy na forum!

Uuuu...
Przykro mi, ale dom kompletnie mi się nie podoba.

Z zewnątrz dom wygląda jak jakiś zakład pogrzebowy. Wszędzie ten żywopłot i kwiatki. No i okna...jedne czarne, inne białe.

W środku: nie będę komentować. Wszędzie pustki. W niektórych pokojach jakieś wściekłe kolory i przedmioty (powiedzmy kolor tego auta ;/).

Przykro mi, ale mi się nie podoba. Z oceną liczbową się wstrzymam, ponieważ musiałaby być bardzo niska, a nie chcę od razu, tak na początku na Ciebie naskakiwać.

stare 01.07.2008, 11:18   #10
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

No cóż na początku powiem że bryła jest za dużo przez co trudniej umeblować tak duże pomieszczenia .
Kolorystyka jest ponura i ciemna .
Wnętrze domu nie jest takie złe biorąc pod uwagę że to twój pierwszy dom .
Postaraj się następnym razem robić mniejsze bryły i zgrabniejsze bryły domów .
Podpatrz innych użytkowników jak dekorują wnętrze i jak łączą kolory może ci to pomoże.
Ocena 3\10
Wielebny jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania