Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.01.2008, 23:33   #1
AntyPanty
Guest

Grin Pierwszy dom - Modern&Elegant [BRAK ZDJĘĆ]

Jest to mój pierwszy dom, który publikuję (no, nie do końca - z cztery lata temu wrzuciłem tu magicznego "klocka" z TS1). Używałem głównie dodatków z internetu. Oto dom:

Sorry, że takie małe zdjęcia, myślałem że będą większe (zaznaczyłem średnie). Miłego oglądania (niektórym miłej krytyki)!!!

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:52

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.01.2008, 01:15   #2
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pierwszy dom - Modern&Elegant

Bryła - wyglada jak żywcem wyjęta z zestawu na 11dots.com. Wielka, pusta, nieogrodzona niczym przestrzeń przed domem, brak roślinności - nie licząć kilku drzewek na...dachu (sic!). Zimno i pusto. 2/10

Wnętrza - tutaj również dominuje 11dots.com. Na pierwszy rzut oka nie wygląda to źle (z wyjątkiem koszmarnie ciemnej kuchni), ale po obejrzeniu wszystkich zdjęć widać, że urządzałeś dom tylko po to, żeby zmieścić poszczególne pomieszczenia w jednym ujęciu. Widać to zwłaszcza na rzucie - meble są upchnięte w kątach, a centralna część domu świeci pustkami. Taka aranżacja dobrze wygląda np. w galerii sztuki, ale nie w budynku mieszkalnym. 3/4 domu to pusta, niczym niezagospodarowana przestrzeń. Nadmiar cegły w kombinacji z metalem i szkłem i smutne kolory potęgują wrażenie braku przytulności. Pomimo wielkich okien w domu jest ciemno i ponuro. Dom wygląda jakby był budowany i urzadzany w wielkim pośpiechu. Może dobrym pomysłem na początek byłaby mniejsza bryła? 3/10
haughton jest offline  
stare 06.01.2008, 02:48   #3
AntyPanty
Guest

Cytat:
Napisał haughton
ale po obejrzeniu wszystkich zdjęć widać, że urządzałeś dom tylko po to, żeby zmieścić poszczególne pomieszczenia w jednym ujęciu.
Jak się przyjrzysz łazience to zauważysz, że nie da się jej zmieścić na jednym ujęciu. Zeby w domach zagospodarować całą przestreń trzeba uciec od industrializmu albo budować klocki z jednego prostokąta. Jak jesteś taki mądry to wymyśl, co można wcisnąć w net feralny środek domu między salonem a kuchnią.

To, że coś wygląda jak 11dots jeszcze nie znaczy, że tym jest. Większość mebli pochodzi z xmsims, którzy po prostu naśladują 11dots.

W tym domu metal występuje w dwóch parasolach przy basenie, w stole i w meblach sypialni. Pomyśl, zanim napiszesz o nadmiarze.

Jeśli to "3/4 domu" oznacza puste kratki, to zastanawiam się, jak wygląda twój dom: w całym domu mebel obok mebla i jak by nie patrzeć to nie ma ani jednej kratki, którą możnaby przejść.

Ostatnio edytowane przez AntyPanty : 06.01.2008 - 02:54

stare 06.01.2008, 07:32   #4
Sheep-y

Nie podoba mi się. Nie chce mi się klikać na każde zdięcie, żeby zoibaczyć je w powiększeniu. Dla mnie też tu jest za pusto. Ustawienia mebli takie pospolite, zwykle, nudne. Całość zimna, mało ciekawa. 3/10
Sheep-y jest offline  
stare 06.01.2008, 10:49   #5
haughton

Cytat:
Napisał AntyPanty
Jak się przyjrzysz łazience to zauważysz, że nie da się jej zmieścić na jednym ujęciu. Zeby w domach zagospodarować całą przestreń trzeba uciec od industrializmu albo budować klocki z jednego prostokąta. Jak jesteś taki mądry to wymyśl, co można wcisnąć w net feralny środek domu między salonem a kuchnią.
W łazience całe wyposażenie również upchnięte jest na jednej ścianie - co dokładnie widać na rzucie. Żeby zagospodarowac przestrzeń wcale nie musisz budować prostokąta - obejrzyj sobie dla porównania domy budowane przez Irbis, ulmille, Rainbow, Raisę, czy innych użytkowników. Skoro zaplanowałeś dom dla jednej osoby (przynajmniej tak wygląda), i nie miałeś pomysłu na zagospodarowanie tak duzych pomieszczeń to lepiej by było postawić mniejszą bryłę, jak już pisałem wcześniej.

Cytat:
Napisał AntyPanty
To, że coś wygląda jak 11dots jeszcze nie znaczy, że tym jest. Większość mebli pochodzi z xmsims, którzy po prostu naśladują 11dots.
Fakt, że umeblowanie przypomina dodatki z 11dots.com nie miał wpływu na moją ocenę. Sam korzystam głównie z dodatków z Sieci.

Cytat:
Napisał AntyPanty
W tym domu metal występuje w dwóch parasolach przy basenie, w stole i w meblach sypialni. Pomyśl, zanim napiszesz o nadmiarze.
Ja widzę też cały rząd metalowych lamp obok biurka, armaturę i ozdobny parawan w łazience, stojące lampy w jadalni, okna...

Cytat:
Napisał AntyPanty
Jeśli to "3/4 domu" oznacza puste kratki, to zastanawiam się, jak wygląda twój dom: w całym domu mebel obok mebla i jak by nie patrzeć to nie ma ani jednej kratki, którą możnaby przejść.
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Wydaje mi się, że w Twoim domu naprawdę nie potrzeba ponad 60 pustych kratek w głównym pomieszczeniu, żeby Sim mógł swobodnie się poruszać.

Reasumując: Gdy wystawiasz dom na forum, musisz liczyć się z krytyką. Każdy użytkownik oceniający projekt poprzez komentarz wyraża własne gusta i upodobania. Możesz je wziąć pod uwagę lub nie.
Pozdrawiam
haughton jest offline  
stare 06.01.2008, 13:04   #6
AntyPanty
Guest

Cytat:
Napisał haughton
Ja widzę też cały rząd metalowych lamp obok biurka, armaturę i ozdobny parawan w łazience, stojące lampy w jadalni, okna...
Może są porcelanowe?

stare 06.01.2008, 13:20   #7
Rëñáës
Guest

Bardzo ładny domek. Podoba mi się. Ładne meble.
8/10

stare 07.01.2008, 11:26   #8
Komurka
Guest

Bez wątpienia widać, że włożyłeś trochę wysiłku w ta prace, jednak coś mi tutaj nie pasuje. W domu są meble a odczuwam ogromną pustkę, wszystko wydaje się sztuczne i ustawione tylko i wyłącznie na pokaz - nie do własnego użytku.

stare 07.01.2008, 12:00   #9
satander
Guest

Niezle, tylko za duze pomieszczenia i puste, poprzednicy maja racje. 5/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania