Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.03.2008, 18:12   #1
Sheep-y

Reputacja: 10
Domyślnie Studenckie smaki- 'Niebieska Landrynka'[clean] [BRAK ZDJĘĆ]

Tak- zdaję sobie sprawę, że dom ten nie ma ogrodu. /Bo nawet głupi wie, że trochę zielska to nie ogród/
Tak- Zdaję sobie sprawę, że to być może najgorszy dom jaki zbudowałam.
Ale jest też to(moim zdaniem) jeden z najbardziej niezwykłych domów jakie zbudowałam...
Hmmm... Pokusilam się też na zrobienie prezentacji (to tak z nudów).

Brakujące zdjęcia zostały wstawione

#Dom jest clean! Bez żadnych dodatków z internetu.
#Dom znajduje się na 'Akademii Klasycznej' w Weronie.
#Podstawowymi kolorami domu są niebieski i różowy.

Studenckie smaki - Niebieska Landrynka.

Wysiadłam z rozlatującej się taksówki i uważnie rozejrzałam się po okolicy. Po głowie krążyła mi jedna myśl ' Gdzie podział się ten słynny na całym kampusie dom?' Wokoło widziałam tylko domy budowane na styl wiejski. Skrzywiłam się nieznacznie - ileż można oglądać przytulnych budowli, które są świątyniami wszelkiego 'drewna'?!
Jeden z domów wyróżniał się bardzo. Miał zapuszczony, nieciekawy ogród i w ogóle wyglądał na smętny i nieciekawy. Ale to właśnie z niego wybiegło coś różowo-włosego z czym najprawdopodobniej rozmawiałam wcześniej przez telefon.
-O heeej! Jestem Majka! Aktorstwo studiuję! Trzeci rok! Chałupę mi rodzice wybudowali, kasy to oni mają jak lodu! No co tak stoisz! Rób zdjęcia i właź do środka bo czasu szkoda!
Cóż miałam robić? Zrobiłam kilka zdjęć (głównie właścicielce bo dom mnie nie zachwycił) i pełna skrajnych uczuć weszłam do środka.

Znalazłam się w (!) różowo-niebieskim salonie. Muszę przyznać- stanęłam jak wryta, nie byłam przygotowana na takie kolory!
-Świetnie, co nie?! Starzy dom mi zbudowali ale urządzić mogłam sama! Wiesz, tak żeby do osobowości mi pasował!
-A nie jest tu przypadkiem trochę za głośno?! - spytałam patrząc na włączone jednocześnie telewizor, komputer i głośnik.
-Za głośnio?! Chyba coś z tobą rzeczywiście jest nie tak! Jakaś niedzisiejsza jesteś!
-A... czy tu nie ma kanapy?
-A na co mi kanapa? Mam fotele! Obudź się księżniczko! - postanowiłam nie drążyć już tematu i tylko zrobić zdjęcia.

Następnym pomieszczeniami które zobaczyłam były jadalnia i kuchnia. Właścicielka domu o dziwo mało rozmawiała w nich ze mną, bo… gadała przez telefon. No tak! Cóż za kultura!

-Co jeszcze chcesz zobaczyć, bejbe? Kibel? Mogę ci go pokazać chociaż mamuśka mówiła, żeby jak coś to nie pokazywać go, bo to miejsce intymne... czy jakoś tak! Ale kto by się tam nią przejmował! No chodź! Byle szybko, bo za pół godziny muszę wyjść!
-No! To została nam jeszcze sypialnia. No idziesz, czy nie?! - moja rozmówczyni trajkotała jak najęta. -No goł, goł bejjjb! To moje ulubione pomieszczenie!
A ja? Ja musiałam zmierzyć się z własną szarą sobą, którą dostrzegłam w wielkim lustrze. No i z ogrooomną ilością plakatów i innych ‘duperelek’ na ścianach.

Po zrobieniu zdjęć sypialni, mogłam nareszcie opuścić ten dom. Chyba nic jeszcze w całym moim życiu nie sprawiło mi tak wielkiej przyjemności, jak opuszczenie dziewczyny wiecznie nadającej tuż przy moim uchu.

Na koniec jeszcze rzucik

Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 20:18
Sheep-y jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.03.2008, 18:22   #2
sympathique.
Guest

Domyślnie Odp: Studenckie smaki- 'Niebieska Landrynka'[clean]

Wybacz, Sheep-y, ale domek mi się nie podoba. Jest O WIELE za jaskarawy, przez co staje się niemal odpychający. Wróć do ciepłych, przyjaznych domków. Poszczególne pomieszczenia:
Salon: MAM ZAWAŁ. Boże. Jaki róż. I jeszcze do tego niebieski. Ale całkiem nieźle umeblowane. 6/10
Jadalnia i kuchnia: O, już lepiej. 8/10
Łazienka: Tutaj przynajmniej nie tak jaskrawo. 9/10
Sypialnia: Te wszystkie "duperelki" jakoś mnie odpychają. wiem, że był taki zamiar, ale tego nawet jak na szaloną Simkę jest za dużo. 5/10
Ogółem:28/40. Mogło być lepiej. Np. domek rodziny Chałwa był ciepły, przytulny, no i clean. Ten w porównaniu z nim to jedno wielkie oooj. Ale to tylko moje zdanie. Nie obraź się, po prostu nie podobają mi się kolory- kocham czarny, emo itp., a róż i niebieski? A fe. Dlatego nie przejmuj się mocno moją oceną.
Wyszło na to, że w skali dziesięciu masz 7/10. Nieźle, chociaż tak jak już mówiłam- mogło być lepiej.

stare 12.03.2008, 18:23   #3
sympathique.
Guest

Wybacz, Sheep-y, ale domek mi się nie podoba. Jest O WIELE za jaskarawy, przez co staje się niemal odpychający. Buduj ciepłe, bardziej przyjazne domki, tak jak ten rodziny Chałwa. Był cudowny. Poszczególne pomieszczenia:
Salon: MAM ZAWAŁ. Boże. Jaki róż. I jeszcze do tego niebieski. Ale całkiem nieźle umeblowane. 6/10
Jadalnia i kuchnia: O, już lepiej. 8/10
Łazienka: Tutaj przynajmniej nie tak jaskrawo. 9/10
Sypialnia: Te wszystkie "duperelki" jakoś mnie odpychają. wiem, że był taki zamiar, ale tego nawet jak na szaloną Simkę jest za dużo. 5/10
Ogółem:28/40. Mogło być lepiej. Ale to tylko moje zdanie. Nie obraź się, po prostu nie podobają mi się kolory- kocham czarny, emo itp., a róż i niebieski? A fe. Dlatego nie przejmuj się mocno moją oceną.
Wyszło na to, że w skali dziesięciu masz 7/10. Nieźle, chociaż tak jak już mówiłam- mogło być lepiej, zwłaszcza w porównaniu z twoim domkiem dla rodziny Chałwa.
EDIT: Najpierw nie zauważyłam linku w sygnaturze i pomyślałam, że domek Chałwa to nie twój. xP Nacisnęłam krzyżyk, ale już się wysłało. Podczas drugiego posta zauważyłam w końcu link, więc dopisałam od nowa. Boże, jaka ja głupia. xP

Ostatnio edytowane przez sympathique. : 12.03.2008 - 18:26

stare 12.03.2008, 18:44   #4
Auroella

Domek może jest tandetny i zabardzo jaskrawy. Ale plusem jest to iż pasuje do właścicielki.
Auroella jest offline  
stare 12.03.2008, 18:54   #5
Sheep-y

Ekhm... To miałabyć własnie odskocznia od tych wszystkich przytulnych, wiejskich domków. Miałbyć jaskrawy i tandetny -taki mój mały kaprys. ^^ Heh.. baaardzo dziękuje za ocenki :*

Edit: Chciałam zbudować modern - to dopiero był koszmar

Ostatnio edytowane przez Sheep-y : 12.03.2008 - 19:07
Sheep-y jest offline  
stare 12.03.2008, 19:09   #6
shiyo

Dom - taki o ...
za jaskrawy i za dużo na nastawiane ..
Ale jak to powiedziała Auroella pasuje do właścicielki
Prezentacja jest fajna więc daje 7/10

Dekireba kono mama tsutsumarete owaritai
Sono negai wa yoru wa munashiku asa wo tsuretekuru

Yasashikute atsukute hikyou na KISSU de
Irodotte yo saigo no yoru tsuki ga terashiteru
shiyo jest offline  
stare 12.03.2008, 19:30   #7
ZuuZaa
Guest

Nie podoba mi się strasznie różowy... bez ocenki

stare 12.03.2008, 19:35   #8
björn borg

Za różowy 5/10 - bez oceny słownej
björn borg jest offline  
stare 12.03.2008, 20:51   #9
Le Disko
Guest

A mi się bardzo podoba (:
Przynajmniej zaserwowałaś nam coś innego.Fajne te plakaty w sypialni,tak naturalnie to wygląda.Grać chyba bym nie dała rady,prędzej bym oczopląsu dostała.Daję 9/10 (bo ogródek by się jednak przydał,albo jakiś basenik na rożowe imprezki )

stare 13.03.2008, 15:42   #10
Gratka95
Guest

heh cudo .. xD ale mnie wszytsko razi hih .. włascicielka taka szalona jak ten dom ;d swietne xD

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania