Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.03.2008, 08:18   #1
confessions2
Guest

Excl Znikające dodatki z netu

Witam, mam niezły problem z grą . Zwracam sie do Was ponieważ już od jakiegos czasu czytam posty na waszym forum i wydaje mi się ,ze jest tu sporo osób które maja wiedzę na temat gry. Problem jest tego typu. Moja gra nie widzi części dodatków, tych które trzymam w folderze downloads. Skanowałam downloads Clean Installerem, niechcący zaznaczyłam wszystkie pliki i je usunęłam w programie ;/ nie mogłam juz cofnąć tego procesu.
Dla mnie było to jednoznaczne z usunięciem ich z gry i zaczęłam kompletować folder downloads od nowa, z tym ,ze gdy ściągnęłam nowe pliki z internetu, rozpakowałam do downloads to nie było ich w grze. Chodzi tu o gotowe simy (sims2pack.....nie chcą się instalować ....tzn instalują się ale w grze ich nie widać) , nie ma makijaży, ciuchów, biżuterii, włosów. Są za to domy (sims2pack) , meble, gadżety do domu itd. Błagam pomóżcie mi bo wyczerpałam już wszystkie metody łącznie z reinstalką, a cały czas jest tak samo. Nie wiem już co mam robić. Może ktoś wie jakiego bigosu narobiłam tym Clean Installerem, może wykasowałam jakiś plik który jet potrzebny do tego ,żeby było widać dodatki w grze...nie wiem.
Liczę na sensowne odpowiedzi,( posty typu "oj ale sobie narobiłaś, nie wiem za bardzo jak Ci pomóc" niech Ci co chcieli je napisać , sobie darują).
Na koniec dodam tylko ,że zawartośc zmodyfikowaną mam włączoną (świadczy o tym to ,że w grze sa meble). Robiłam przywracanie systemu ( nic to nie dało), pliki są oczywiście prawidłowo rozpakowane, zauważyłam jednak w folderze z gotowymi simami jakieś pliki SIMS wydaje mi sie ,ze ich wcześniej nie miałam ,ale oczywiście mogę sie mylić.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.03.2008, 11:16   #2
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Znikające dodatki z netu

Jesli ściągasz jakieś rzeczy upewnij się, że pobierasz je razem z meshami, bo bez nich nie zobaczysz ich w grze. Ponadto niektóre dodatki wymagają aplikacji CEP (Color Enabler Package) aby były widoczne w grze. Spróbuj zainstalować ten program (do pobrania np. stąd).
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2008, 11:35   #3
confessions2
Guest

Cytat:
Napisał haughton
Jesli ściągasz jakieś rzeczy upewnij się, że pobierasz je razem z meshami, bo bez nich nie zobaczysz ich w grze. Ponadto niektóre dodatki wymagają aplikacji CEP (Color Enabler Package) aby były widoczne w grze. Spróbuj zainstalować ten program (do pobrania np. stąd).
ściągam dodatki z meshami i mam CEPa
wydaje mi się ,że jest to grubszy problem natury czysto technicznej, ze swojej strony wszystkiego dopatrzyłam.
SimPe także mam ....ale czasem cięzko sie w nim połapać. Moze znasz jakieś sposoby na mój problem za pomoca SimPe?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2008, 20:11   #4
confessions2
Guest

40 wyświetleń i ani jednej sensownej odpowiedzi. Rozczarowałam się . Myślałam ,że mi pomozecie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2008, 17:44   #5
Guanabanana
Guest

Kiedyś na jakimś starym forum o ts2 ktoś miał identyczny problem, co ty i został on zażegnany. Niestety nie pamiętam rozwiązania
Jeśli problem pojawia się tylko i wyłącznie przy rozpakowywaniu simów, to czy na pewno zaznaczasz wszystkie elementy do instalacji? Czy simy są z 1 źródła czy różnych? (w celu wykluczenia błędu autora). Czy zainstalowane dodatki są widoczne w warsztacie? Z niezrozumiałych przyczyn miałam kiedyś puder, który wyświetlał mi się tylko w warsztacie, w grze nie był widoczny...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania