![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam ^^
Otóż było parę tematów o braku minimalnej ilości pamięci wirtualnej ( coś w tym stylu ). Teraz ich nie ma, i nie wiem jak rozwiązać mój problem... A ja mam właśnie taki sam problem: Wyskakuje mi to okienko ;/. Ktoś wie jak pomóc? Z góry dzięki! Shimizu |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
pamięć wirtualna to są ramy!!
Czyli mmasz za mało ramów ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Zaś...
Pamięć wirtualna a pamięć operacyjna RAM to nie jest to samo. RAM to fizyczne kawałki plastiku/krzemu/itd przechowujące tymczasowo najważniejsze dane umożliwiające prawidłową pracę systemu i programów. Pamięć wirtualna to wydzielona część dysku twardego udawająca pamięć RAM - w niej przechowywane są najmniej potrzebne w danej chwili dane lub dane, które nie mieszczą się na pamięci RAM (bo jest ich za dużo). Dla lepszej wydajności systemu lepiej ustawić sobie z góry określoną ilość pamięci wirtualnej, co robi się tak: 1. Klikamy na START, tam wchodzimy poprzez Ustawienia do Panelu Sterowania 2. W PS odnajdujemy ikonkę System - klikamy ją 3. W nowo otwartym okienku wybieramy zakładkę Zaawansowane (u góry okna) 4. W zakładace Zaaw. znajduje się pole Wydajność - klikamy na Ustawienia 5. Wybieramy zakładkę Zaawansowane - w niej odszukujemy pole Pamięć Wirtualna - klikamy Zmień 6. W nowym okienku zaznaczamy opcję Rozmiar Niestandardowy 7. Jako rozmiar początkowy i maksymalnu wybieramy wartość aby suma pamięci RAM i Pamięci Wirtualnej wynosiła przynajmniej ~1536MB (maksymalnie starczy dać 2048MB), np.: Mając 512MB RAM - wpisujemy dwa razy wartość ~1024MB 8. Następnie klikamy Zmień, w każdym Oknie OK. 9. Uruchamiamy ponownie komputer. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
i *
mi się coś takiego pokazywało kupiłam więcej ramów i juz sie nie pokazywało mój komputer jest inny? /ban 24 h Ostatnio edytowane przez Rocket : 27.02.2008 - 18:39 |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
może, zależy jaki masz
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Łał, też umiem przeklinać...
Nie jest inny - raz, że nowa ilość pamięci była na tyle duża, że nie było problemów z pamięcią wirtualną (jej pojemnością). Dwa - Windows domyślnie sam ustawia ilość PW w zależności od ilości pamięci RAM Co nie jest dobrym pomysłem - przykład: Posiadam 2GB pamięci ram - Windows proponuje mi dodatkowe 3.07GB jako pamięć wirt. Po co mi 5GB pamięci tymczasowej... No i strata 3GB pojemności dysku... Na upartego posiadając 2GB i więcej pamięci RAM można eksperymentować z kompletnym wyłączeniem PW. |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
U mnie tak się dzieje jak np. gram w simsy. Zminimalizuje je, wejdę do neta. np.na forum
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|