![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam. Otoz mam taki problem. Kupilem mojej mlodszej siostrze gre The Sims 2, oczywiscie orginalna, po zainstalowaniu na jej komputerze przy probie uruchomienia pojawia sie komunikat
"Wykryto oprogramowanie emulujące CD/DVD. Wyłącz wszystkie programy do emulacji CD/DVD i ponownie uruchom grę." czytalem o tym problemie ze taki wystepuje gdy sie ma pirata, jednak gra jest orginalna, odinstalowalem na kompie siostry demon toolsa bo miala zainstalowanego, przed uruchomieniem gry wylaczam wszystkie programy ktore nie musza dzialas w tle i nadal pojawia sie ten komunikat, na moim komputerze gra dziala bez problemu wiec plyta jest ok tyle ze ja nigdy nie instalowalem programow typu demon tools, clone cd/dvd itp. Nie wiem czy trzeba cos usunac z rejestru czy co zrobic, format c: nie za bardzo wchodzi w gre, wiec jesli ktos ma jakis pomysl jak mozna temu zaradzic to bardzo prosze o odpowiedz, bo chcialem zrobic siostrze prezent, kupilem orginalna gre w ktora ona nie moze grac ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Może przed odinstalowaniem Daemona nie wyłączyłeś wszystkich wirtualnych dysków?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 11
|
![]()
wyczyść rejestr, może pomoże.
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Hmmm wyłącz wszystkie programy działające w tle....Wszysciutkie
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
ja też mam problem. Posiadam the sims 2 i the sims 2 własny biznes. Kupiłam (po raz kolejny) gazetę ,,gry extra" tym razem o najnowszym dodatku ,,czas wolny", była do nich płyta z dodatkami np. ubraniami, meblami itp. Zaintalowałam wszystkie dodatki (w Moje dokumenty/EA games/the sims 2/Downloads) z płyty i wsadziłam simsy, bo chciałam od razu zobaczyć dodatki w grze. Przy ładowaniu gry, simsy mi się same wyłączyły!!! Przy innych płytach z tej gazety, było normalnie, simsy działały. Kompletnie nie wiem co robić. Czy mam odinstalować te dodatki??? Pomóżcie proszę
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Niestety praktycznie wszyscy projektanci dodatków nie zdają sobie sprawy że robiąc dodatki trzeba zastosować się do kilku zasad. Podstawową jest, że nie można przerabiać przedmiotów, które pojawiają się w grze w którymś z dodatków (np. TS2 Zwierzaki). A jeśli już się taki przedmiot przerabia to należy kilka rzeczy pozmieniać. Problem o jakim mówisz jest dokładnie wywołany takim błędem projektanta tych dodatków. Zrobił on te dodatki na podstawie jakiś przedmiotów jakie doszły do gry w którejś z częsci gry (np. TS2 Zwierzaki). Nie pozmieniał w nich pewnych rzeczy i jeśli jakiś użytkownik próbuje uruchomić te dodatki a na swoim kompie a nie ma tej części gry (np. TS2 Zwierzaki) w najlepszym razie te dodatki nie pojawią się a w najgorszym - tak jak mówisz - spowodują, że gra będzie się wywalać.
Niestety musisz odinstalować ten dodatek, który powoduje błąd i myślę, że zwrócić się do wydawnictwa by tą sprawę wyjaśnić. To chyba absolutnie skandaliczne, by w tego typu zestawach (w gazecie), były błedne dodatki a przede wszystkim że wydawnictwo korzysta z usług projektantów którzy nie znają się na tym co robią. Jak chcesz mogę te dodatki sprawdzić i dokładnie powiedzieć na czym, polega błąd. Musisz podać dokłądnie z jakiej gazety masz te dodatki. Pozdro miki |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|