Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.05.2006, 19:20   #1
Cococzek
Guest

Domyślnie mój drugi (lepszy) dom [BRAK ZDJĘĆ]

mój 2 i chyba lepszy dom

myślę że ten bardziej się spodoba bardzo się starałem tylko salon cęść 1 i 2 mi nie wyszła przyznaję się częśi 1 i 2 salonu nie nie chciało mie się bardzo robić i to tak mi wyszedł bo się spieszyłem

prosze o ocene

Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 21:29

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.05.2006, 19:49   #2
Mgiełka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Cococzek
myślę że ten bardziej się spodoba bardzo się starałem tylko salon cęść 1 i 2 mi nie wyszła przyznaję się częśi 1 i 2 salonu nie nie chciało mie się bardzo robić i to tak mi wyszedł bo się spieszyłem
Nie rozumiem Cie, po co się spieszyłeś? Ktoś Cię goni, czy co? Mogłeś bardziej się postarać i pokazać ten domek np. jutro. O ile wiem nie nastąpi koniec świata i zdążysz sie jeszcze nieraz pochwalić swoimi dziełami.

Twojego pierwszego domu nie oceniałam(tylko oglądałam), ale ten jest chyba rzeczywiście lepszy.
Bryła strasznie prosta, w ogóle ten dom wygląda jakby jakaś rodzina wprowadziła sie i dopiero ustawiała meble. On jest pusty, mało przytulny. Jedynie łazienka i kuchnia są jeszcze w miarę, a reszta - klapa. Mogłeś powiesic firanki, w kuchni nie pasują mi czarne ramy okien. Może i salon 3 jest fajny, bo obniżony, ale nie ma do niego schodów, a simy nie umią skakać w taki sposób i wspinać się. Kolory dajesz w miarę ładne, no ale mówię, jest za dużo wolnej przestrzeni!
Echh... ocena to 3/10 za tę kuchnię i łazienkę.

Twój nastepny dom na pewno będzie ładniejszy, ale nie spiesz się! Pozdro!

PS Dobrze, że dałeś teraz większe zdjęcia. Od razu przyjemniej się ogląda =)

EDIT: A sorki Cococzek, nie zauważyłam z tymi schodami

Ostatnio edytowane przez Mgiełka : 23.05.2006 - 19:41

stare 22.05.2006, 20:04   #3
goomaki

Reputacja: 12
Domyślnie

Wcale nie jest lepszy. Robisz za duże pomieszczenia i wtedy mało obiektów tam dajesz, denerwuje mnie to. Co prawda jak dostalam simsy też robilam takie domki ;p ale teraz wole mniejsze pomieszczenia robic. 5/10

Cytat:
O ile wiem nie nastąpi koniec świata i zdążysz sie jeszcze nieraz pochwalić swoimi dziełami.
Rozbawiło mnie to ;p
goomaki jest offline  
stare 22.05.2006, 20:52   #4
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Zgadzam się, że dom jest lepszy od poprzedniego. Ale nie idealny oczywiście. Dobrze, że są duże zdjecia.
Z zewnątrz wygląda nawet fajnie- prosto, ale nienagannie, ładne kolory. Niebieskie drzwi moim zdaniem nei pasują, pasowałby brąz, jasny jak okna albo ciemniejszy. Dosyć pusto jest na podwórku, ale może być.
W środku jest pusto, mam wrażenie, jakby był w fazie remontu. No bo w korytarzu na górze (czy tam przedpokoju) nie ma zupełnie nic. A jest on wręcz ogromny.
W salonie nie ma prawie nic, oprócz 3 wysepek- na jednej kanapa z kominkiem, na drugiej stół z siedzeniem, trzecią jest szafka z telefonem. Czy tak jest w zwykłym domu? Chyba nie. Nie liczę oczywiście tego obniżenia w salonie- pomysł jest fajny, ale po co tam upychasz akwarium i inne przedmioty, skoro w tej większej części wieje pustką?
Łazienka nie jest może w moich ulubionych kolorach,a le najlepiej Ci wyszła- dałeś wszystko, co potrzebne i wszystko do siebie pasuje.
Kuchnia w porządku, tylko nie wiem, po co te 4 krzesła przy szafkach.
Sypialnia- pusta.
Pokój dla dzieci- nie przypadł mi do gustu, pstrokaty, ale dałeś chociaż więcej przedmiotów niż na korytarzu, w salonie i w sypialni.

Podsumowując, jako dom neiumeblowany prezentuje się całkiem, całkiem, ale jako "gotowiec" dla simowej rodziny nie spełnia chyab swych wymagań, bo moim zdaniem jest opustoszały. Jeślinie wiesz, jak umeblować wnętrza, to może rób je troszeczkę mniejsze.
I zgadzam się zMmgiełką, że nie musisz się spieszyć.

To, ze wymieniłam więcej wad niż w Twoim pierwszym domku, nie znaczy, że ten mi się mniej podoba- jest lepiej, tylko więcej widzę dzięki dużym zdjęciom. Ten jest z pewnością lepszy.

Czekam na Twój trzeci domek, który mam nadzieję zrobisz nie w pośpiechu i nie z niechęcią. Na pewno będzie jeszcze lepiej niż jest.

Pozdrawiam
Isi jest offline  
stare 23.05.2006, 06:25   #5
Cococzek
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Mgiełka

t fajny, bo obniżony, ale nie ma do niego schodów, a simy nie umią skakać w taki sposób i wspinać się. Kolory dajesz w miarę ładne, no ale mówię, jest za dużo wolnej przestrzeni!
jak to nie ma schodkow ? a na środku to co jest ?

[QUOTE=goomaki][I]Wcale nie jest lepszy. Robisz za duże pomieszczenia i wtedy mało obiektów tam dajesz, denerwuje mnie to. Co prawda jak dostalam simsy też robilam takie domki ;p ale teraz wole mniejsze pomieszczenia robic. 5/10

no tak lae ja jurz dawno dostałem Simsy tylko dopiero teraz wiem jak siędaje zdjęcia a te domy robiłem na początku simsów pierwszy jurz dawno zrobiłem i teraz znalazłem zdjęcia a drugi (czyli ten) przebudowałem czyli można powiedzieć że robiłem go od początku

a trzeci dam niedługo może dziś po szkole

Ostatnio edytowane przez Cococzek : 23.05.2006 - 06:30

stare 23.05.2006, 09:25   #6
Sylvanna
Guest

Domyślnie

To ten trzeci trochę umebluj. I daj jakieś ozdoby. Bo jest bardzo, ale to baaaaaaardzo pusto. Bryła ok (poza tym kominem z przodu). Z oceną wstrzymam się do trzeciego Twojego domu.

stare 23.05.2006, 17:38   #7
Apostołka

Reputacja: 13
Domyślnie

No cóż... polemizowałabym, czy lepszy... Po pierwsze i najważniejsze : za duży. Jest też dość ciemny... No i te dwa orgormniaste hole... Nic w nich nie ma, a na drugim piętrze postawiłeś tam 4 meble... Może spróbuj zbudować coś małego?
stare 23.05.2006, 19:46   #8
misiek:)
Guest

Domyślnie

Heh... Chłopie, rób albo mniejsze pomieszczenia, albo wstawiaj więcej mebli. Nie daję oceny. albo dam 4/10.

stare 23.05.2006, 20:28   #9
diza
Guest

Domyślnie

Dziwny :/ Następnym razem postaraj się bardziej.

stare 24.05.2006, 16:27   #10
Meggie

Reputacja: 10
Domyślnie

Cococzek, nie chce cie mocno ranić bo sama nie umiem domów budować. Jak dom buduje to za zwyczaj stawiam cztery sciany i koniec. Pomaluje na jeden kolor i to mi starcza. Ale jak mamy byc szczerzy ty do tej grupy co i ja sie zaliczasz. Nie obraź się ale domów budowac nie umiesz. Błagam nie zostawaj murarzem zart. Napewno masz jakis talent ktorym radze pochwalic sie na forum
Meggie jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania