Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.06.2008, 10:07   #1
Szczur
Guest

Post Problem z Kasią Langerak

Hej! Kiedy stworzyłem własną okolicę, zasiedliłem ją własnymi Simami z Miłowa. Przeniosłem między innymi Kasię Langerak, którą polubiłem i stwierdziłem, że przyda mi się w nowym mieście taka Simka. Myślałem, że jeżeli będą dwie Kasie(ściągnięta z Miłowa i ta która jest pokojówką w nowej okolicy) nic się nie stanie. Myślałem, że będą po prostu dwie Simki o tym samym imieniu i nazwisku. Kasia w nowej okolicy miała bardzo mało pieniędzy, stwierdziłem że wprowadzę ją do innej rodziny, a potem wyprowadzę.
I tu pojawił się mój problem. Rodziny się połączyły, ale Kasia nie może się wyprowadzić(kiedy każę jej wejść do taksówki polecenie znika i Kasia "resetuje się"). Nie może też rozmawiać z Kasią Langerak z mojej okolicy(która jest pokojówką u tych Simów). Kiedy próbuję zrobić interakcję "porozmawiaj" Kasia się resetuje(chyba ma error). Z innymi Simami rozmawia normalnie. Może nie było by to takim problemem(zawsze można by ją jakoś zabić w ostateczności), gdyby nie to, że w rodzinie tej mam zablokowane opcje "zapisz", "wyjdź z gry", "wyjdź do otoczenia". Nic się nie da zrobić... _^_'''
Mógłbym ją zabić, tylko nie mam pewności czy to pomoże... a jak ją zabiję i dalej nie będę mógł zapisać gry?
Mógłbym też sprobować ją wyprowadzić, ale to też nie daje mi pewności że rodzinka zacznie działać.
Może spróbuję ją zabić. W każdym razie, jakby co i tak nie zapiszę gry, prawda? xD'''

P.S. JAK ja to robie, że ciągle mi się coś zawiesza, psuje, robią się błędy? O_o'''

EDIT: Sprawdziłem: problem z zapisem pojawia się dopiero kiedy probuję ją wyprowadzić. Ostatecznie cholerę zabiję bez przeprowadzania i będzie spokój. xD

Ostatnio edytowane przez Szczur : 21.06.2008 - 10:17
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.06.2008, 10:24   #2
Queen
Guest

Domyślnie Odp: Problem z Kasią Langerak

Miałam kiedyś podobny problem (brak możliwości zapisu) przez nadużywanie boolpropa. Pomogło przerzucenie się na insimenatora.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.06.2008, 12:58   #3
Lorette

Reputacja: 11

Też tak miałam, ale nie z brakiem możliwości zapisu, tylko z tym, że mi się sim resetował. W ogóle nic nie mogłam z nim zrobić, było to małe dziecko, czy tam niemowlak... I była to wina chyba jakiegoś dodatku... Nie wiem, spróbuj zmienić jej wygląd - może poskutkuje, byćmoże to wina jakiegoś dodatku ściągniętego z neta?
stare 22.06.2008, 16:19   #4
Szczur
Guest

Boolpropa nie używałem nigdy(tzn. nie używałem na tej "instalacji" Simów).
Kasia wygląda tak jak ją Maxis stworzył(no może makijaż jej zmieniłem, ale na Maxisowy, więc to chyba nie wina dodatku.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 16:30   #5
Mamełe

Reputacja: 10

Szczur a nie masz gdzies zastawionych śmieci, jakiegos sprzętu albo resztek po karaluchach? Może śmietnik przestawiałeś?

Ogólnie to jest dziwne, bo te postaci tak właściwie nie maja ze soba nic wspólnego.
Moze stwórz inną rodzinę i spróbuj przeprowadzić Kasię poprzez propozycje wprowadzenia się?

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 22.06.2008 - 16:44
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania