Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.06.2008, 17:39   #1
Neville
Guest

Domyślnie Dom z dodatkami z neta by Neville [BRAK ZDJĘĆ]

Tym razem będzie dom z dodatkami z neta. Bardzo spodobały mi się domy haughtona, więc chciałem
zbudować coś podobnego. Nie wyszło mi to za dobrze, ale chyba nie jest źle

Wprowadziłem do niego rodzinę Podróżnik, aby przetestować dom. Gra się dobrze,
a parcela się nie zacina. Jednak nie dam parceli do pobrania, bo ma masę obiektów,
ze stron które nie pozwalając aby je załączać. Dom dla trzyosobowej rodziny, czyli
dziecka i rodziców. Zapraszam do oglądania i komentowania parceli. Po domku
oprowadzi was rodzina Podróżnik.

Pokazaliśmy już cały dom, mam nadzieję, że chociaż trochę przypadł Wam do gustu

Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 21:41

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.06.2008, 18:24   #2
asiolek
Guest

Domyślnie Odp: Dom z dodatkami z neta by Neville

ogólnie domek mi się podoba, bardzo fajne dodatki z neta- szczególnie łóżka . Jak narazie zapowiada się bardzo fajnie , jedyne co mi się nie podoba to krzesła i stół w jadalni. Na razie nie dam ocenki bo nie ma wszystkich zdjęć ale te bardzo mi się spodobały

stare 25.06.2008, 18:33   #3
Eclipse
Guest

Hmm.. no wiesz albo wstawiasz dom, albo go nie wstawiasz. Ja ocenię go tylko tak, jak go widzę.

Z zewnątrz nie ocenię bo po prostu nie ma zdjęć.

W środku tak jak u haughtona widzę że chciałeś zrobić wrażenie przepychu. Nawet Ci to wyszło .

Podoba mi się ten dwupiętrowy salon. Nie podoba kuchnia. Taki chudy, długi pasek, a te krzesła i stół są ochydne.

Te dziecko to chyba jest jakiś pokemon. Wszędzie róż.

Wydaje mi się, że w sypialni rodziców jest pusto.

Szczerze mówiąc, sama nie wiem jak mam to ocenić, bo nie ma ani zdjęć bryły, ani ogrodu, ani rzutów.
Przy okazji na jednym zdjęciu jest pauza.

Jak na razie moja ocena to 7/10. Jeśli dodasz więcej zdjęć, to zedituję i może moja ocena się zmieni.

A przy okazji, widzę że tekst też pisałeś na szybko bo sporo wyrazów się powtarza.

EDIT: Widzę że dodałeś zdjęcia o które prosiłam. Bryła - no napisałeś że specjalnie miała być prosta, ale teraz wyszedł taki klocek. Jednak podobają mi się te okna . Co do ogrodu, tylko jedno zdjęcie? Trudno mi jest to ocenić.

Ocena: zostaje taka jaka była - 7/10.

Ostatnio edytowane przez Eclipse : 25.06.2008 - 20:08

stare 25.06.2008, 19:15   #4
Neville
Guest

Zdjęcia bryły i ogrodu zostały dodane, są na samym końcu pierwszego posta

stare 25.06.2008, 19:19   #5
Freak
Guest

Czy twój pokój nie odzwierciedla twojego indywidualnego gustu czy też zainteresowań? Otóż to. Dom urządzamy po to, aby pokazać siebie. A tutaj wszystko jest identyczne, monotonne z wyjątkiem lukrem płynącej sypialni dziewczynki. Następnym razem ukaż trochę więcej niż bardzo nieudolnie zestawione kolory, oraz meble. Nie potrafię ocenić, ponieważ nie mam czego.

stare 26.06.2008, 11:02   #6
Sheba
Guest

e...Nie podoba mi się z tego powodu,że gdyby nie haughton,bys na ten pomysł nie wpadł wiec ? nie ma o czym gadać.Moim zdaniem to poprostu kopia tylko przerobiona w troche innym i badziej 'brzydkim' stylu.Takie jest moje zdanie ^^ .A i przypomnę jeszcze ,że w 'ciasnym korytarzu' na piętrze znalazła się ta sama ozdoba co w kuchni -mianowicie te wiszace kółko(nie mam pojecia co to )

Pozdrawiam:
Sheba

stare 26.06.2008, 11:30   #7
Neville
Guest

Cytat:
Napisał Sheba Zobacz post
e...Nie podoba mi się z tego powodu,że gdyby nie haughton,bys na ten pomysł nie wpadł wiec ?
Nie. Kiedyś tworzyłem domy z dodatkami z neta, chciałem teraz też sprobować, a domy haughtona mi tylko o tym przypomniały

Domy haughtona są boskie, a ja chciałem też urządzić ten dom w podobnym stylu.

stare 26.06.2008, 12:02   #8
Aleksandra
Guest

Podobają mi się strasznie obrazki nad łozkiem dziecka, skad je masz? Fajnie że salon jest dwupoziomowy Ale wg mnie te czerwone schody nie pasują... I Okna w pokoju dziecka, czemu nie takie duże, dające światło..? 7/10 i pozdrawiam!

stare 26.06.2008, 12:14   #9
Neville
Guest

Cytat:
Napisał Aleksandra Zobacz post
Podobają mi się strasznie obrazki nad łozkiem dziecka, skad je masz?
z forum.sims2design.pl

stare 26.06.2008, 15:30   #10
Ruika
Guest

Oj daleko do rezydencji ma ten projekt, który nam pokazałaś.
Ściany zlewają się z podłogą. Bordowe meble + dywan + okładzina ścienna z akcentami niebieskimi = zły pomysł. W domu doliczyłam się czterech luster, które ustawione są w złych miejscach.
Kuchnia jest ciemna i nudna, brakuje czegoś co by ją ożywiło.
W pokoju dziecka nie podobają mi się okna. Zwróć uwagę, że w tym pokoju przebywa dziecko, które jest ciekawe świata. A z tymi oknami to go z pewnością nie zobaczy. Pokoje dla dzieci mają być jasne, przyjemne, które będa stanowic oaze dla malucha.
Niby rezydencja a pokouj dla rodziców wygląda jak spiżarnia. Stanowczo za małe pomieszczenie.
Co do bryły. Wygląda ona jak niedokończona.
Projekt kompletnie nie przemawia do mnie.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania