|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam! Dzisiaj chciałem wam pokazać w wielkim skrócie dwa bloki mieszkalne. Jeden z nich przeznaczony jest dla rodzin bogatszych a drugi dla biedniejszych.
Dla bogatszych, Widok z przodu ![]() Z tyłu ![]() ![]() Wejście ![]() ![]() Parter ![]() I Piętro ![]() Poddasze (należy do mieszkań na I piętrze) ![]() Dla... mniej zamożnych Przód ![]() Tył ![]() Parter ![]() I Piętro ![]() Piwnica (Dostępna dla wszystkich-takie miejsce rozrywki. Jak znajdę trochę czasu to postaram się ją umeblować. Narazie jest tam siłownia i jakiś sprzęt do grania) ![]() Jak będę miał czas to postaram się wrzucić jeszcze przykładowy wystrój niektórych wnętrz. Mam nadzieję że nie jest tak źle. Ale... oceny pokażą ![]() PS Zdjęcia robiłem tak na szybko dlatego w pierwszym budynku są zaciemnione pokoje. Po prostu nie chciałem wyprowadzać rodzin które tam mieszkają Ostatnio edytowane przez rasmusek99 : 18.09.2008 - 18:13 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
ach! Nie wiem czy ładny..czemu?
Bo w środeczku pusto ![]() ZAWSZE rób zdjęcia przed zaminieniem parcel na bloki,gdy już ktoś tam mieszka ![]() A tak to ładny.. (chyba) ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
8/10 puste przezstrzenie
|
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Wariant I:
Bryła rewelacyjna, już oryginalna, luksusowa i ekstrawagancka nieco, a jeszcze nie kiczowata (wiem, co mówię, moje "apartamentowce" wyglądały tak, że wstyd mi było na forum pokazać). Dużo okien w tych frontowych...eee... no basztach ![]() O parterze nic nie powiem, bo ciemno. Mieszkania na piętrze bardzo ładne, praktyczne i przestronne. Otoczenie też niczego sobie, chociaż z tyłu trochę pustawo (może większy basen by się nadał, albo coś podobnego). Kolor kominów gryzie się trochę z ogólną kolorystyką elewacji i dachu, ale to nic wielkiego. Ogólnie 8,5/10 (głównie za wielką ciemność na parterze). Wariant II: Bryła już nie powala, irytuje mnie nawet ta "wypustka" w tarasie z przodu budynku. Fajnie jednak, że każde mieszkanie jest trochę inne. Drobnostką, ale cieszącą oko, jest fajne wydzielenie powierzchni pod kuchnię i część wypoczynkową (taki zygzak). W otoczeniu powinno być trochę roślinek. I znowu - rozkład pomieszczeń w mieszkaniach może prosty, ale dobrze pomyślany. Miła to odmiana po niektórych maxisowych wynalazkach, w jakich przyszło mi grać. Ogółem 7/10. W obu przypadkach ocena trochę spadła, bo mieszkania są całkowicie puściutkie - trudno tak ocenić ich pojemność i warianty umeblowania. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
dzieki za ocenki. Wrzuce przykladowe wystroje jak tylko bede mial czas
|
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Ten pierwszy jest bardzo ładny a ten drugi nie będę ukrywał widać że jest dla mniej zamożnych simów.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Jakoś mnie nie zachwyciły.
Dom dla bogatych z zewnątrz może być, ale przedpokój który pokazałeś mnie przeraził. Strasznie ciemno i zimno. Tapeta gryzie się z podłogą. Dom dla uboższych: z zewątrz nie podoba mi się ta jakby mozaika (?) z dwóch kolorów. A tak ogólnie, to trudno mi to ocenić, bo wszędzie są pustki. Nie pokazałeś mieszkań, nie wiem jak to ocenić. Tak więc nie oceniam. Powiem tylko, że gdy zobaczyłam sam budynek, myślałam że będzie lepiej. Jeśli nie ma wnętrz - nie ocenię ![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ten dla bogtych jest super, ale byłby lepiej się prezentował gdtbys dał jakieś pomieszczenie do obejrzenia. Tylko powiedz mi dlaczego w środku po jednej stronie domu jest tak ciemno?
Ocena ( trudno ja dać za samą bryłę, ale spróbuję ): 8/10 Blok dla biedniejszych simów, niestety mi się nie podoba. Po pierwsze ta bryła to zwykły klocek ( ale dobra, w końcu to blok ), totalny brak roślin na zewnątrz ( może jakieś drzewka czy kwiatek? ) i ta mozakia kolorowych taprt z tyłu ( hmm... wystarczyłby jadan pasek innego koloru ). Ocena: 3/10 ( więcej nie mogę dać, chyba że pokarzesz jakieś pomieszczenia w środku) |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|