![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam problem. Stworzylam sobie parcele mieszkalną dla wielu rodzin. Wprowadzilam swoją simke, wszystko bylo ok ale nie pasowalo mi jak rozmiescilam rzeczy poza mieszkaniem i zaczelam kombinowac z kodami changeLotZoning residential/apartmentbase
![]() ![]() Pomózcie, nie chce mi sie od nowa tego budowac.... ![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
No coś wykombinujemy
![]() Kod ChangeLotZoning jest bezpieczny ino tylko jeżeli nikt nie zamieszkuje parceli... Czy w ogóle możesz wszystkich wyprowadzić? Czy to też nie działa? Załóżmy, że możesz... wyprowadź. Zmień parcelę na residential. dobuduj, wyjdź z parceli zapisując zmiany. UWAGA: cały czas ma to być parcela MIESZKALNA!!! Wejdź i dopiero wtedy wpisz kod apartmentbase i znowu wyjdź zapisując zmiany. U mnie jak szalałam z budowaniem to pomogło. Jeżeli jednak nie podziała, to jedynie widzę wyjście wyburzenia (czasami, jak bardzo parcela jest skopana to i tego nie można zrobić) - wtedy usunięcie z katalogu Neighbourhoods ![]() Powodzenia ![]() Ostatnio edytowane przez Björk : 11.09.2008 - 23:17 |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#4 |
Admin Emeryt
|
![]()
Jeżeli to jest ostatnia parcela, jaką wybudowałaś to będzie miała najwyższy numer w katalogu C:\Documents and Settings\XXX\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods\N00X (nie pamiętam który numer ma otoczenie Zatoki Pokrzyku, bo wykasowałam, ale też pewnie najwyższy)\Lots
Jak nie pamiętasz, to zrób widok szczegółów i znajdź tę parcelę mniej więcej po dacie... A jak i tego nie pamiętasz to pozostaje wyrzucić wszystko i sprawdzać po kolei ![]() Jeszcze raz powodzenia. Też nie lubię, jak coś się psuje w grze... wrr... No i przykro mi bo chyba stracisz rodzinki. Mam nadzieję, że nie byłaś za bardzo przywiązana? |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
a mówili, pisali, ostrzegali, że uzywanie tego kodu gdy ktoś mieszka na parceli jest b. niebezpieczne.
szczególnie, że istnieje kod na właczenie trybu budowy bez wychodzenia z parceli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Mam nieco inny problem, ale też z popsutym blokiem. Wprowadziłem rodzinę do mieszkania, i chciałem pójść sobie do parku. Lecz niestety podczas wczytywania mi się gra zawiesiła.
Do rzeczy - jak tylko biorę kursorem na ten blok wyskakuje mi błąd, raz mi się udało (Opcja "Przenieś Rodzinę") najechać na blok bez błędu i... pusty panel bloku. I tutaj problem. Nie mogę bloku przenieść, bo zamieszkuje go 2 rodziny. Kod też odpada. Jest jakiś sposób na pozbycie się tej parceli? :< |
![]() |
#7 |
Admin Emeryt
|
![]()
Tak jak wyżej.
Wejście do odpowiedniego folderu w grze i wywalenie dzialki. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#9 |
Admin Emeryt
|
![]()
Ała
To przykre, ale może pomoże segregacja po datach modyfikacji plików ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 10
|
![]()
Amisu, ja chyba wpadłam na rozwiązanie Twojego problemu.
![]() Stwórz sobie jakiegoś brzydkiego sima. Potem wprowadź go na parcelę mieszkalną (jak najtańszą) i wpisz do konsoli kodów boolprop testingcheatsenabled true. Kliknij na sima z wciśniętym klawiszem Shift, Tombostone of L & D. Kliknij na nagrobek, który się pojawi i wybierz opcję add neighbor to family. Pojawi się dłuuuga lista simów. Zapamiętaj imiona simów z jednej rodzinki i przyłączaj ich do rodziny, klikając np. na Joasia, Janek czy Marysia. Potem stwórz kolejnego sima, też najlepiej brzydkiego. Wprowadź na jakąś parcelę i przyłączaj simów z drugiej rodzinki. Stwórz jeszcze dwóch takich i powtarzaj kroki (ponieważ rodzinki są 4, mam rację? ![]() PS rodzinki nie będą mieć swoich zarobionych pieniędzy, które miały wcześniej, ale przynajmniej je ocalisz.;] |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|