Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.03.2009, 20:47   #1
Niunia
Guest

Domyślnie Nie Trać Nadzieji

To Foto Story Nosi tytuł NIE TRAĆ NADZIEJI Będą Różne Rodziny Ale Póki Co Foty W Linkach Bo Nie Moge Dawać Załączników=(
Odc.1
W Pewnej Wsi Gdzie Duże Osób Hodowało Rośliny Mieszkało Małżeńśtwo
Janina I Mateusz Obraz......Jednakże Pewnego Ciepłego Letniego Dnia.....
Stało Sie Coś Co Zburzyło Ich Związek Mianowicie Mateusz Zdradził Biedną Janinke
Ona Nie Dała Sobą Pomiatać
Zerwała Z Nim

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8aeebc57d.html
A Potem NA OCZACH JEGO KOCHANKI Pobiła GO ALE SAM ZACZĄŁ JEGO WINA

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...91dc9df82.html

Janina Wtem Przypomniała Sobie Słowa Swej Matki
:Nigdy NIe Trać Nadzieji:
I Układała Sobie Życia Od Nowa
Adoptowała Synka Którogo Nazwała Josh I Ślicznego Pieska Youling

Josh Szczęśliwie Dorosta Bo Nie Zna Znaczenia Słowa TataI Bardzo Zresztą Kocha Swoją Mame Ale Odziwo Jego Pierwsze Słowo To Nie Mama Tylko Youling Imie Jego Ulubieńca
Oto Josh
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f17e23ef6.html
A To Jego Mała Psina Youling
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1912c59b8.html
Janka Jednak Tęskniła Za Mateuszem Ciągle Go Wspominała Raz Nawet Był Pod Jej Domem Wtedy Sie Całkiem Rozklejiła I Nie Wytrzymała Popłakała Sie W Tęsknocie Powiem Rozwiedli Sie W Ich Rocznice...Niby Wspaniały Dzień Miało Być Spagheti(Ulubiona Potrawa Janiny)I Ciasto Czekoladowe(Mateusza)
A Jeszcze Przed Kolacją To Sie Stało I W Ramach Rozpaczy Janina Zjadła Makaron Z Serem Jej Znienawidzoną Potrawe Bo Już Nie Czuła co Je
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...967c2ab66.html

CDN

Prosze o Łagodne Oceny To Moje Pierwsze jak Samało Pisze Zwrócie Mi Uwage

Ostatnio edytowane przez Liv : 26.12.2009 - 11:39
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.03.2009, 21:00   #2
Kliii

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nie Trać Nadzieji

Oj kiepsko...
Po 1: nie zaczynaj każdego wyrazu z dużej litery, używaj ich tylko na początku zdania.
Po 2: wstaw zdjęcia bezpośrednio, znajdziesz na forum poradnik jak to zrobić. Kiedy robisz zdjęcie wciskaj najpierw Tab, ustaw tak, żeby nie było widać nieba i dopiero wtedy C. Wstawiaj zdjęcia z nazwą "snapshot" a nie "thumbnail".
Po 3: wszystko dzieje się o wiele za szybko, jest za mało opisów, dialogów itp. Wszystko nie łączy się w logiczną całość, nie ma spójności wypowiedzi. Używaj znaków interpunkcyjnych.

Popraw najpierw te błędy, potem jeszcze mogę dać następne wskazówki, jeśli chcesz

Na razie 2/10, ale wierzę, że się poprawisz
stare 13.03.2009, 21:06   #3
Niunia
Guest

Chciałabym Tak Robić Ale Narazie U Dołu Pisze Mi Coś Takiego
Możesz zakładać nowe tematy
Możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Możesz edytować swoje posty
Bo Ja Bym Dodawała Bezpośrednio Zdjęcia Ale Co Zrobić Że Dodawać Załączniki A I Dzięki Za Taką szczerą Odpowiedź
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2009, 21:26   #4
justinea4

Nikt nie może dodawać załączników Skorzystaj z jakiegoś hostingu. Pełno jest darmowych stron. Po drugie staraj się używać znaków interpunkcji i nie zaczynaj każdego wyrazu z dużej litery, gdyż znacznie utrudnia to zrozumienie tekstu. Po trzecie staraj się pisać zdaniami złożonymi i rozwijaj akcję. W twoim FS brakuje fabuły, dialogów. Są tylko suche fakty. W jednym zdaniu nie można się ożenić, rozwieść i zakładać nowe życie bo powoduje to że tekst jest nudny i nieciekawy. Musisz popracować nad stylem i techniką pisania i spróbować w jakiś sposób zachęcić czytelnika, aby odwiedzał tą stronkę i z przyjemnościa czytał. Przepraszam za taką opinię, ale nistety -nawet jak na pierwsze FS- jest bardzo źle. MAm nadzieję, że następny odcinek będzie bardziej wciągający i pojawiam się zdjęcia, gdyż linki również zniechęcają do czytania. pzdr
stare 13.03.2009, 21:57   #5
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

O mamusiu, nie wiem, czy u innych czytelników ten tekst wywołał takie same uczucia jak u mnie, ale... pośmiałam się
W sumie nie musiałam czytać do końca tego odcinka, bo po pierwszym zdaniu już miałam na jego temat opinię (która z końcem się nie zmieniła, a może nawet i pogorszyła
Nie obraź się, droga Niuniu, ale uznałam to FS za obrazę literatury Rozumiem, początki mogą być kiepskie, ale to już jest przegięcie. Żeby nawet zdjęcia?!
Tekst jest na poziomie trzecioklasisty, który tak naprawdę jeszcze nie jest w temacie, i pisze po to, by zaszpanować, "że on też potrafi". Ale tu jeszcze trzeba mieć czym szpanować W tym FS nie znajduję NIC pozytywnego. Jak to leciało? Aha- fabuła nieciekawa, akcja za szybka, błędy (nawet w nazwie tematu jest błąd :/) wszelkiej maści, brak podstawowych znaków interpunkcyjnych, zdjęcia ŻENUJĄCO kiepskiej jakości, co będzie dalej- przewidywalne.
Jest źle, jak widzisz. Szczerze powiedziawszy, nie widzę Ciebie w roli wytrawnej pisarki (tak jak niektórzy na tym forum, moi koledzy "po fachu") i nie wiem, czy uda Ci się poddźwignąć. Ale przecież możesz mnie zaskoczyć (w co jednak naprawdę wątpię)
1/10
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2009, 22:12   #6
Rocket

Reputacja: 11

nadziei
nie samało (wtf?) tylko za mało
nie odziwo tylko o dziwo.
Fs nie skomentuję, bo nie umiem czytać ze zrozumieniem tekstu, w którym każde słowo zaczyna się z wielkiej litery.

edit: i nie "pisze" do **** pana, tylko "jest napisane".
stare 14.03.2009, 08:50   #7
Tonks
Guest

Niunia fotki dodajemy pisząc tak:
[.I.M.G.]http://images36.fotosik.pl/79/79b2d85f17e23ef6.jpg[./.I.M.G.]
Tylko bez tych kropek między literami . I wychodzi coś takiego:

Liv, niunia jest albo 3, albo 4 klasistką, no ale to szczegół . Na tym forum raczej furory nie zrobisz, przynajmniej nie w tym roku, bo teraz panuje na fotostory ciągnące się jak guma do żucia, długie, z milionami opisów. W sumie dobrze jak na 10-latkę, niektóre porządnie zdania nie umieją sklecić, więc brawo. W sumie dla mnie nie musisz nic zmieniać, i tak będę dalej czytać . Już od dawien dawna czekam na coś z reguły lekkiego i wreszcie trafiłam. Nie mogę się doczekać części dalszej . Ale może posłuchaj trochę rad tych nade mną, bo ja... się nie znam .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.03.2009, 09:32   #8
dżin.

Strasznie słabe to fotostory
Brak mi tego czegoś co mają inne
Tego uroku, kompozycji?
4/10
dżin. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.03.2009, 09:50   #9
Gio

Reputacja: 15

Doznałem chwilowego wstrząsu Lecz gratuluję odwagi że dałaś takie coś na forum, co jak już zakładam- nie będzie kontynuowane
Może zaczne od tych wad typowo technicznych:
Kompletnie złe podejście i zorganizowanie do tekstu. Wyrazy z dużych liter, brak kropek i od kiedy cudzysłów zastępuje się dwukropkiem?! Tekst jest rozwalony, da się w nim zgubić, nie mówiąc już o zdjęciach, które podane są tylko w linkach :/(Kyrie Elejson!).
Teraz sens tekstu:
Bezsensownie pozklejane zdania, jakich CHŁOPSKI bełkot, którego nie sposób zrozumieć. Akcja dzieje się w takim tęmpie, że mam wrażenie podróży w czasie- przez kilka sekund przeczytałem wydarzenia na przestrzeni paru dobrych lat
No sory, ale lepiej nie pisz tu na forum. Poćwicz sobie w zaciszu domowym, daj coś do przeczytania mamie- niech ona oceni obiektywnym okiem, bo ja sam tak zaczynałem
Czytaj więcej książek i wszelkiego rodzaju takich tekstów- aby łyknąć trochę fajnego słownictwa i przydatnych zwrotów.
Na razie naprawdę to się nie nadaje do oceny

Przemilczmy ocenę

Pozdrawiam!
stare 14.03.2009, 11:31   #10
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: Nie Trać Nadziei

Poprawiłabym te błędy, ale jest ich za DUŻO . Rozumiem, że jesteś początkująca, ale no wiesz... Widzę, że zdjęcia wgrywasz na fotosika, więc pokaże ci jak zrobić, żeby te fotki pokazywały się na forum:

1. Od razu przejdę do zdjęcia, bo jak się zalogować, wgrać zdjęcie to chyba wiesz...
[IMG]http://i44.************/w9zgus.jpg[/IMG]
Jeśli to zrobisz pojawi ci się obrazek na forum.

Fotosik jest ok, ale ja polecam to: Klik

Teraz kwestia tekstu. Nie zaczynaj każdego słowa od dużej litery. Pisz więcej, wymyślaj fabułę a improwizuj.

PS. Przeczytaj parę dobrych fs np. Liv, Giovanniego, Panny N. i innych. Bierz z nich przykład, ale nie kopiuj .
Zobaczę jak ci wyjdzie następny odcinek, o ile będzie rzecz jasna. Ale powiem ci jedno nie poddawaj się . Jeśli się przyłożysz to może nawet wyjść fajne fs.
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania