Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.04.2005, 17:29   #1
Dafnee
Guest

Question Edycja rOdzinki

Czy zna ktos kod na edycję rodziny? Potrzebuję do mojej rodzinki dodać kika osóbek ale nie znam kodu... a jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i wytłumaczyłby mi jak dodać osobę przez SimPe byłabym mu ogrooomnie wdzięczna :*

Ostatnio edytowane przez Liv : 28.12.2009 - 12:10
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.04.2005, 18:08   #2
Lisa
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dafnee
Czy zna ktos kod na edycję rodziny? Potrzebuję do mojej rodzinki dodać kika osóbek ale nie znam kodu... a jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i wytłumaczyłby mi jak dodać osobę przez SimPe byłabym mu ogrooomnie wdzięczna :*
W dziale poradniki jest wytłumaczone jak działa SimPe (chyba autorstwa Bruna). Mam nadzieję, że Ci pomogłam, a jeżeli tam byłaś i nic nie znalazłaś to niestety nic więcej nie wymyślę (wiem nie jestem kreatywna).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 18:21   #3
Dafnee
Guest

Domyślnie

Tak... odwiedziłam już tamten temacik i nic tam o dodawaniu do rodzinki osób nie było :\ Może ktoś jeszcze coś wie? ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 18:52   #4
dzekus1234
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dafnee
Tak... odwiedziłam już tamten temacik i nic tam o dodawaniu do rodzinki osób nie było :\ Może ktoś jeszcze coś wie? ;(
A masz the sims 2 na studiach ??? Można tam łączyć rodzinki

Ostatnio edytowane przez dzekus1234 : 20.04.2005 - 18:53 Powód: a tak
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 18:56   #5
Dafnee
Guest

Sad

Cytat:
Napisał dzekus1234
Nie mam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 18:58   #6
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał dzekus1234
To niestety nic nie pomorze, bo tam można łączyć jedną rodzinę z drugą dzięki czemu obie mieszkają w jednym domu, ale nie będą rodziną, nie będą mieć tego samego nazwiska etc.
Co do pytania, to nie znam się na simpe.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 19:21   #7
-tamatha-
Guest

Domyślnie

No to ja pomogę... Dodawanie sima do rodziny
Otwierasz SimPe za jego pomocą otwierasz plik okolicy tak jak to opisywał Bruno
Tam gdzie jest filetypes wybierasz Family Informations pokazują ci się pliki najpierw wybierz obojętnie jaki z nich. Następnie wejdź na zakładkę Plugin View i tam masz nazwisko rodziny. potem w wyświetlonych wyżej plikach szukasz swojej rodziny. Jak już ją znajdziesz to tam jest taka strzałka i szukasz tam sima, którego chcesz dodać do wybranej rodziny klikasz na niego i dajesz Add to family. Potem wystarczy tylko potwierdzić czyli Commit i file/ save.
A jak zmieniać nazwisko to już masz w poradniku Bruna

PS: Gdyby to jednak było zbyt trudne to jak mi się będzie chciało dam obrazki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 20:08   #8
Dafnee
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał -tamatha-
No to ja pomogę... Dodawanie sima do rodziny
Otwierasz SimPe za jego pomocą otwierasz plik okolicy tak jak to opisywał Bruno
Tam gdzie jest filetypes wybierasz Family Informations pokazują ci się pliki najpierw wybierz obojętnie jaki z nich. Następnie wejdź na zakładkę Plugin View i tam masz nazwisko rodziny. potem w wyświetlonych wyżej plikach szukasz swojej rodziny. Jak już ją znajdziesz to tam jest taka strzałka i szukasz tam sima, którego chcesz dodać do wybranej rodziny klikasz na niego i dajesz Add to family. Potem wystarczy tylko potwierdzić czyli Commit i file/ save.
A jak zmieniać nazwisko to już masz w poradniku Bruna

PS: Gdyby to jednak było zbyt trudne to jak mi się będzie chciało dam obrazki
Zrozumieć zrozumiałam, ale widzę, że można dodać tylko simy, które ktoś z rodziny poznał, a ja chciałam zrobić nowe simy w danej rodzinie, cofnąć ich do trybu tworzenia rodziny... myślałam, że jest może na to jakiś kod :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2005, 20:56   #9
-tamatha-
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dafnee
Zrozumieć zrozumiałam, ale widzę, że można dodać tylko simy, które ktoś z rodziny poznał, a ja chciałam zrobić nowe simy w danej rodzinie, cofnąć ich do trybu tworzenia rodziny... myślałam, że jest może na to jakiś kod :\
no tak to niestety nie można.... Ale przecież tam dodawać nie trzeba tylko tych simów, które się zna ja dodawałam nawet kosiarza w ten sposób (któreś Unknow). Bo ja nie wiem co chciałaś zrobić. zeby dodać do rodzinki jeszcze jedno dziecko i żeby było dzieckiem jakiegoś stworzonego przez ciebie sima to taki przykład??? powiedz dokładniej co chciałaś zedytować to może jakoś to się da zrobić...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2005, 14:39   #10
Dafnee
Guest

Sad

No więc... robie własne FS i chciałabym dodać do jednego domu jeszcze kilka osób. Nie mają być ze sobą spokrewnione, ale chcę żeby były współlokatorami z dotychczasowymi mieszkańcami. Potrzebny mi jest kod lub jakieś inne rozwiązanie, które pomoże mi jakby wejść w edycję tej rodziny i dodać jednego domownika...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania