Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.10.2010, 14:26   #1
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie problem z uruchomieniem gry, po restarcie komputera

Od pewnego czasu mam pewien dziwny problem. Gdy wyłączam komputer i włączam go na nowo za jakiś czas, to kiedy próbuję odpalić simsy, płyta w napędzie się kręci i po jakiejś chwili przestaje a gra się nie wczytuje. Za każdym razem muszę wycinać foldery gdzie mam zapisane swoje otoczenia, projekty i dodatki z neta (czyli Neighborhoods, Saved Sims oraz Downloads), potem usunąć cały folder "The Sims" z dysku C, następnie odpalić grę, by utworzyła sobie nowy folder, wyłączyć, wkleić swoje foldery z dodatkami i ponownie odpalić grę, która wtedy działa bez zarzutu. Próbowałam z reinstalką, nic to nie dało niestety, na dodatek od jakiegoś czasu nie działa mi warsztat (wiesza się kiedy kreska ładowania dojdzie do połowy). Zauważyłam też coś dziwnego przy samej instalacji, mianowicie, kiedyś instalowałam wszystkie płyty od postawy zaczynając, na rezydencjach i ogrodach kończąc, teraz nie mogę tego zrobić, gdyż podczas aktualizowania Osiedlowego Życia przez R. i O. wyskakuje błąd aktualizacji. Ściągnęłam pacha i teraz najpierw muszę instalować podstawę, potem Osiedlowe Ż. następnie aktualizuje grę pachem, wgrywam RiO a dopiero potem wgrywam resztę dodatków bo w inny sposób mi nie pójdzie ;/ Myślałam, że to wina płyty, gdyż u koleżanki, kiedy instalowałam simsy a na końcu zainstalowałam RiO (ale jej płyte), to wszystko działa dobrze, ale kiedy próbowałam instalację na swoim kompie (z jej płytą RiO) to nie chce sie aktualizować.
Uff... chyba wszystko napisałam. Dodam dla jasności, że mam oryginalne simsy a komputer w tu procentach spełnia wymagania gry.
Pomoże ktoś?

Ostatnio edytowane przez lithium : 26.10.2010 - 15:53
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.11.2010, 19:37   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: problem z uruchomieniem gry, po restarcie komputera

Wiesz, ostatnimi czasy mam chyba podobny problem.
Włączyłam grę - działała bez zarzutu, kilka dni później nie chciała się odpalić. Pokazywał się na chwilkę proces w menedżerze i znikał. Problem tkwił w plikach w EA Games\Te Sims 2 w moich dokumentach. Oprócz folderów są tam tez pliki (cigen.package, accessory.cache, groups.cache i ja jeszcze miałam fullgame.id). Usunęłam je wszystkie, gra normalnie się włączyła
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2010, 10:15   #3
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: problem z uruchomieniem gry, po restarcie komputera

dzięki Liv, spróbuje Twoim sposobem jakby coś się działo kiedy bedę włączać grę
pewnie masz rację, bo nieraz kiedy wywalałam te wszystkie foldery z tymi plikami, to potem gra działała normalnie
odkryłam również że była to wina SimPe, o którym pisałaś komuś w jakiejś odpowiedzi, przez ten program nie włączał mi się warsztat, a wina leżała w plikach simów eksportowanych za pomocą tego programu do folderu "saved sims", które zakłócały jego działanie, teraz warsztacik działa jak należy

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania