![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam.
Ostatnio zacząłem ponownie grać w Simsy. Niestety gra co jakiś czas mi się wyłącza. Od razu zaznaczam, że nie jest to błąd z serii "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta.", bo wiem, że taki był już na forum wielokrotnie rozwiązywany. Gra po prostu się wyłącza, nie pojawia się żaden błąd, a komputer działa dalej normalnie. Sądzę, że z pamięcią RAM nie mam problemu ponieważ posiadam 2gb pamięci, a do grania w The Sims 2 potrzebne jest jedynie 256mb. Podczas grania inne aplikacje są wyłączone. Gra jest oryginalna, nie robiłem w niej żadnych przeróbek (nawet wgrywania nowych obiektów, bądź rzeczy). Gra wyłącza się nieregularnie, to znaczy raz po 10 min, innym razem po 30 min, a jeszcze innym po 1,5h grania. Co mam zrobić, aby gra się ciągle nie wyłączała i co może być tego powodem? Pozdrawiam! Ostatnio edytowane przez Liv : 28.12.2009 - 11:42 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może masz za mało miejsca na dysku, na którym masz zainstalowane simy?
Albo też za mało pamięci wirtualnej? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Albo masz za słaby komputer lub laptopa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Po pierwsze Witam na forum.../
Tak to może być spowodowane tym że masz mało miejsca na dysko na którym to zainstalowałeś simy. Moja koleżanka ma ten sam problem i jej tata informatyk powiedział ze to właśnie od tego.../ |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
I to Laptop z Vista - to czesto utrudnia granie.
No i sprawdz pamiec na dysku.
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Na dysku jest jeszcze 12,7 GB wolnego miejsca, a pamięci wirtualnej to chyba nie potrzebuję tak dużo, bo mam dostateczną ilość pamięci "fizycznej".
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
A masz laptopa? Z Vista?
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Nie, mam komputer stacjonarny (PC) z Windows XP.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
No to nie wiem a może to za mało pamięci .
Nie wiem. |
![]() |
![]() |
#10 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Powodem może też być uszkodzony sprzęt. U mnie się wyłączała, gdy miałam za słaby zasilacz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|