Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.04.2011, 19:38   #1
Linette
Guest

Domyślnie Aleja Królewska 252 [by Linette] [BRAK ZDJĘĆ]

Witam wszystkich serdecznie ;d Po dłuższej przerwie powracam do gry ^^ Chciałabym trochę zmienić swój dotychczasowy, monotematyczny styl, który nadal gdzieś tam we mnie tkwi.
Mam nadzieję, że mi w tym pomożecie. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia, poza opinią bardzo proszę o rady, jak urozmaicić moją małą "twórczość." Jestem otwarta na propozycje, ale nie zrobię nic wbrew sobie xd Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 01.02.2015 - 20:17

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.04.2011, 20:02   #2
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Aleja Królewska 252 [by Linette]

No więc tak- z zewnątrz wyszedł Ci średnio. Ustawienie kilku drzew i krzaczków, poukładanie kamyszków , czy coś tam- to jednak za mało. W cale nie musiałaś zagospodarować całej działki- wystarczyło wyznaczyć mały teren wokół domu i go dopracować Co się tyczy jeszcze bryły- dach- od razu widać, że automatyczny. Wszystko się ponakładało, poprzecinało i niezbyt dobrze wyszło. W praktyce takiego czegoś by się chyba nawet nie dało wykonać ;] Więc rada- rób dach ręcznie.

Teraz kolej na wnętrza. Wyszły Ci nieporównywalnie lepiej niż wcześniej omawiana część pracy, ale nie oznacza to, że nie mam czego Ci wytknąć :] Więc tak: są miejsca, gdzie jest pusto, a lustrzana podłoga tylko to pogarsza [oczywiście lustrzana podłoga jest świetna i wszyscy ją kochają, no ale u Ciebie akurat pogorszyła sprawę]. Co jeszcze... teraz pora chyba na osłodę :d Więc: bardzo fajnie dobierasz dodatki [pomijając to, że wykorzystałaś tylko te high quality co jest plusem], wszystko pod kolor i styl, a w "2" wcale to nie jest takie łatwe. Tak a'propo to identyczne łóżko mam ściągnięte do trójki :d

No, to chyba wszystko.
7 pozdrawiam
stare 24.04.2011, 20:02   #3
przeciętny

Reputacja: 10

Domek nie jest zły, może mnie nie powalił na kolana, ale wszystkie meble wydają się dobrze ustawione no i w optymalnych ilościach. Coś z tym dachem jest nie tak (w środkowej części), ale to chyba wina automatycznego zadaszania. Moja ocena to 8/10. Powodzenia w następnych projektach.
stare 24.04.2011, 20:04   #4
patuniiaa99
Guest

no to bryła jak dla mnie okropna 2/10 ;D
salon nawet ładny tylko jak by była inna kanapa moze było by ładniej
kuchnia nie w moim guście ;p 3/10
to u góry jakby salon może być , nie pasuje mi ten dywan chiński czy to dywan ? 6/10
łazienka mi sie bardzo podoba ale cos mi tam brakuje xd 9/10
sypialnia troche taka za ponura xd 2/10
ogród no moze byc 4,5/10

moze posciągaj lepsze meble i wgl to moze to lepiej wyjdzie ;p
ale dawaj je tu na forum i cwicz a pózniej bd cudy tworzyła . ;]
ogólnie 5/10

stare 25.04.2011, 10:15   #5
Agataa103

Nie kumam... 5/10???
Jak dla mnie TO JEST ŚWIETNE!
Gdyby nie widok za oknem w salonie to wygląda ten dom jak W REAL'U!

Jeden z najlepszych domów jakie widziałam w Sims 2.
Agataa103 jest offline  
stare 25.04.2011, 11:06   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@up: kwestia gustu

Jedna z tych mieszanek neta (płatne dodatki! =o) i Maxisa, która nie wyszła najlepiej
Najfajniejsza sypialnia, najgorsza łazienka i ten pokój, gdzie stoi komputer. Reszta taka sobie.
Pamiętaj, o trzymaniu się w miarę możliwości jednej linii kolorystycznej i postaraj się o fajnych "zastępców" rzeczy z Maxisa
Zdaje mi się, że rzeczy z domu są tylko z paru stronek. Warto poszperać po sieci i znaleźć też inne
5/10

Ostatnio edytowane przez Liv : 25.04.2011 - 11:09
Liv jest offline  
stare 25.04.2011, 12:07   #7
Linette
Guest

Dziękuję za komentarze. Zaczynam dostrzegać niektóre potknięcia. Postaram się pokombinować w najbliższym czasie. Nigdy nie lubiłam przepychu i tworzyłam klasyczne domki bez tysiąca bubli walających się po blatach i podłodze. Maxisa dyskryminować nie lubię, nie uważam, że internetowe dodatki są bardziej "pro", no ale myślałam, że akurat tu nie wyglądają tak źle w połączeniu z obiektami od Maxisa.
Chyba najwyższy czas zacząć stawiać dachy samemu xd Mam z tym problemy, bo wychodzą mi nieproporcjonalne, ale poćwiczę. Co do podłóg, również przyznaję rację, postaram się uważniej dobierać je do pomieszczeń.
A teraz wybiorę się na poszukiwanie dekoracyjnych obiektów i może jakiś krzaczków.

stare 28.04.2011, 16:35   #8
Probs
Guest

Zacznę od tego, że to raczej aleja nie jest królewska. Królewski to masz dom.

Gdyby jeszcze dorzucić coś w ogródku było by po prostu idealnie ! 8/10
Dom wewnątrz aż lśni
Lecz mam duże "ALE". Mianowicie w kuchni jest pusto i trochę "głucho". 6.5/10
Podobnie jest w salonie ale to już pół biedy. 8/10
Reszta parę niedociągnięć, lecz mi się podoba.

7.5/10

stare 23.06.2011, 08:52   #9
archive.
Guest

Hmm, podoba mi się Ale...
Widzę jakieś niedociągnięcia z dachem, no i brakuje mi tu ogrodzenia oraz ogrodu. Wnętrze super, szczególnie kolorystycznie i stylowo Oby tak dalej 8/10

stare 06.08.2011, 15:07   #10
agacarter

Bryła ładna.Salon mi się bardzo podoba bo jest zielony fajne kanapy w niej stoją.Kuchnia jest też fajna taka delikatna najlepsze są okna i podłoga.Gabinecie podoba mi się kolor ścian i laptop.W łazience są ładne meble toaletowe z drewna bardzo ładne są.Sypialnia jest za blada nie podoba mi się ta biel ale szafa jest spoko.
agacarter jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania