![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam problem. Ostatnio zdażyło mi się to w zeszłym roku przed wymianą prawie całego komputera oprócz napędu i dysku twardego. Chodzi oto, że sobie normalnie gram, a tu nagle gra się dosłownie ścina, ruszam myszką, a kursor się nie porusza, nic nie działa, jedyne co da się zrobić to zresetować komputer... A no i w głośniku słychać takie jakby pyrczenie/pykanie, czy coś w tym stylu... Boję się, bo naprawde nie chce robić ani reinstalki, a tym bardziej wymieniać poraz kolejny części w komputerze.
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem, może to takie jednorazowe... Tak, wiem gadam od sensu... |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Hm, skoro to było jednorazowe i po takim czasie, to po co ten temat?
Ale zaakceptowałam, ponieważ u mnie jest (a właściwie było) to samo. Nie mam pojęcia, co może powodować takie dziwne "zacięcie". Na pewno nie wymaga to reinstalki gry, tu coś z komputerem musi być nie tak. Założyłam sobie, że powodem może być długotrwała praca komputera, ale z drugiej strony, ile to razy chodził cały dzień, miałam włączoną grę i nic się nie działo... Albo coś z Windowsem (w tym czasie miałam "siódemkę"), bo wcześniej (na Viście, XP-ku) nic takiego nie miało miejsca. Wróciłam do WinXP, mam go krótko, bo jakieś dwa tygodnie, grać dużo nie gram, ale i tak czy siak taka awaria nie miała jeszcze miejsca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może budujesz za duże parcele, albo masz za wysoko ustawioną grafikę. Ja kiedyś jak budowałam duży dom to było to samo. Nic nie można było zrobić tylko komp zrestartować...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Właśnie ten okres czasowy mnie troche przeraża, bo wcześniej tak sie działo, ale przed wymianą części komputera. Jeżeli chodzi o wielkość parcel to max 4x4. Ja mam Windowsa XP. Mam grafike ustawioną na maxa i tak było domyślnie i nic nie przestawiałam, przyznaje, że długo pracuje mój komputer, ale przedtem też tak było (po wymianie części) i nic się nie działo, w sumie narazie to był tylko raz, ale trochę się boje... Jak będę miała czas to pogam sobie i zobaczę czy się to powtórzy...
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|