![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Moje Simy nie chciały wyjeżdżać na wakacje. Przygód nie lubią, szybko im zbrzydły, a kiedy siedziały hotelach nudziły się jak mopsy. Postanowiłam im pomóc i zorganizować trochę rozrywki w czasie urlopu. Dzisiaj pierwsza z miejscówek w Shang Simla - Dom Hortensji. Ta prywatna parcela położona na Południowych Wzgórzach 80 została przerobiona na bar przy basenie. Więcej zdjęć można obejrzeć na moim blogu http://simymamy.blox.pl/2012/11/Dom-Hortensji.html , znajduje się tam też lokalna knajpka http://simymamy.blox.pl/2012/09/Pod-...wym-Pedem.html , której tu nie zamieściłam.
Dom Hortensji to miejsce odprężenia i wypoczynku dla Simów zmęczonych odkrywaniem skarbów i walką z mumiami. Budynek to zaadaptowana parcela mieszkalna, została trochę poszerzona, a bar powiększony kosztem werandy. Dziedziniec, w którym wykopano basen, został ogrodzony ścianami, ponieważ goście skarżyli się na brak prywatności. Na parceli znajduje się bar, gdzie można zjeść i wypić coś mocniejszego, łazienka z przebieralnią, basen, sala masażu oraz jakuzzi. Wygląd zewnętrzny (Ci co mają Podróże, pewnie rozpoznali dom) ![]() Basen na dziedzińcu ![]() Bar ![]() ![]() ![]() Łazienka i przebieralnia ![]() ![]() ![]() Pokój do masażu ![]() ![]() Łącznik i pokój z jacuzzi ![]() ![]() ![]() Rzut ![]() Nie muszę dodawać, że moje Simy w ogóle by stąd nie wychodziły. Ostatnio edytowane przez Hallgerd : 05.11.2012 - 21:35 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Bardzo ładnie przerobiony, z dużą dbałością o szczegóły, super
![]() Też zawsze przerabiałam jakieś parcele na takie z większą ilością rozrywki, beznadziejne te podróże :/ |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
wspaniały. naprawdę pozytywna zmiana. myślę, że moje simy również byłyby zachwycone.
Wg mnie latanie po grobowcach jest ciekawe ale również brakuje mi wakacyjnego wypoczynku. 10/10
#4 |
|
![]()
Pięknie to zrobiłaś, stylowo. Mam pytanie o te duże okna, czy są z dodatku WP?
Chyba ich nie widziałam. Możesz podać linka? |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 12
|
![]()
Nie oceniam domów , ponieważ nie znam się na budowaniu. Lecz dla tego domu postanowiłam zrobić wyjątek. Nie znam się na ocenianiu , więc uwag nie bierz na poważnie.
Zacznę od tego , że daję +1 za lokalizację domu. Chiny są według mnie najlepszym otoczeniem wakacyjnym. Uwielbiam ten kraj. Wymarzone Podróże są moim zdaniem nudnym dodatkiem , tylko czasem wyjeżdżam do Chin. Podoba mi się to , że wszystkie wnętrza są urządzone w chińskim stylu. Każde pomieszczenie mi się podoba. Nie mam zastrzeżeń , bo mi się podoba. Pod koniec mam jedną uwagę : mogłabyś udostępnić ten dom do pobrania? 10/10 @down - mumie są w Chinach , armia terakotowa
![]() Ostatnio edytowane przez Laselight : 07.11.2012 - 20:55 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
mm.
![]() 10/10. ale mam coś do zarzucenia Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
Dziękuje bardzo za tak pozytywne komentarze.
Co do udostępnienia to: - po pierwsze nie wiem za bardzo jak, nigdy tego nie robiłam - po drugie kwestia zawartości. Jeśli chodzi o CC, to zdaje się są tam tylko te szafki w łazience. One są z ATS, więc musiałabym doczytać, jakie na tej stronie są zasady redystrybucji - gorzej z resztą. Dom jest naszpikowany dodatkami ze store. Przede wszystkim zestaw mebli Azjatycka Fuzja, prysznice zewnętrzne, stoły do masażu, krzesełka barowe. I jeszcze może jakieś drobiazgi i ozdoby, musiałabym sprawdzić. I właśnie te duże okna. Są one częścią zestawu Luksusowe Spa http://store.thesims3.com/setsProduc...OFB-SIM3:37983, można je też zakupić osobno http://store.thesims3.com/productDet...male&startAt=0 O ile wiem gra i tak usunie te obiekty, chyba, że osoba ściągająca również je posiada, więc dom straciłby swój charakterystyczny wygląd. Ostatnio edytowane przez Hallgerd : 07.11.2012 - 22:50 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|