Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS3]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2011, 13:17   #1
perfectpatriotpl
Guest

Domyślnie Dom Mieszany

Witam. Jest to mój pierwszy dom jaki tu umieszczam. Mam nadzieję że wam się spodoba. Proszę o sugestie jak robić ładne ogrody bo jak zobaczycie ja go nie zrobiłem. No to zaczynamy:

Zewnątrz:

Salon:

Schody:

Jadalnia:

Kuchnia:

Łazienka(dół):

Pralnia:

"Klatka" Schodowa(góra):

Korytarzyk:

Garaż:

Sypialnia(góra):

Gabinet(góra):

Pokój "Multimedialny"(góra) :

Łazienka(góra):

Taras(1):

Taras(2):

Basen:

Przekrój(góra):

Przekrój(dół):

Mam nadzieję że coś się spodobało. Komentujcie co wam się nie podoba(i podoba )

Ostatnio edytowane przez perfectpatriotpl : 26.08.2011 - 14:04

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2011, 13:32   #2
Séverine

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dom Mieszany

Nie wiem czy tylko mi czy innym też ale wyświetlają się tylko dwa zdjęcia, zewnątrz i salon. Z tego co zobaczyłam to bryła mi się nie podoba, salon też nie jest zbyt ładny, meble są ok ale ściany i podłogi straszne.
Séverine jest offline  
stare 26.08.2011, 14:19   #3
perfectpatriotpl
Guest

Zdjęcia już w komplecie

stare 26.08.2011, 20:23   #4
Séverine

Bryła - Tyle miejsca na wspaniały ogród a co tutaj widać? Pustki. Możesz popatrzeć na inne domy na forum, nawet z dwójki. Nie zrobisz może identycznego ale już będziesz miała plan i z czasem uda ci się ogród. Bryła jakaś taka... dziwna. Chyba próbowałaś zrobić coś zaskakującego bądź innego, nie bardzo wyszło. Może gdyby było w innych kolorach? No i dlaczego na dole w ogóle nie ma okien a na górze są różne?
Salon - Nie rozumiem do czego to ogrodzenie czy tam pół-ścianka miało pasować. Może by się dało jakoś sensownie to wykorzystać w środku ale tobie to niestety nie wyszło. Meble są nawet ładne ale podłoga i ściany są straszne i nie dość, ze nie pasują do mebli do jeszcze jedno z drugim też nie pasuje.
Schody - Co z tego miało wyjść? Chciałabym się dowiedzieć co dokładnie miałaś na myśli tworząc to? To miał być jakiś ołtarzyk czy ozdoba ale nie do końca wyszło?
Jadalnia - Ten stolik to jakiś barek jest czy co to? W każdym bądź razie jest chyba jedyną rzeczą która jako-tako pasuje do ścian. Stół z krzesłami można by było ładnie wykorzystać ale znowu, nic do niczego nie pasuje.
Kuchnia - To już w ogóle jakaś porażka. Nie wiem po co te dwie lampki stoją na szafkach kuchennych, nie wiem do czego ma pasować ta ściana, po prostu nie wiem czemu pomieszałaś tutaj wszystkie kolory i style.
Łazienka - Mieszanina stylów, nie wiem po co dwa lustra i dwa zlewy. Znowu ta lampka a nad nią jakiś niepasujący do niczego obrazek.
Pralnia - Gdybyś zmieniła podłogę i ściany to uszłoby w tłumie...
Klatka schodowa - Od kiedy w prywatnym domu kogoś tam jest klatka schodowa? Ilością lampek oraz ogólnie nimi mnie zabiłaś.
Korytarzyk - Nie ma co oceniać. Postawiłabyś chociaż jakąś roślinkę, półkę...
Garaż - Czy tylko ja widzę na zdjęciu tylko skrzynkę na listy i śmietnik a nie żaden garaż? Jeśli chodzi ci o to na dole to muszę cię poinformować, że garaż to pomieszczenie zamknięte w którym znajduje się samochód a nie po prostu miejsce parkingowe na świeżym powietrzu.
Sypialnia - Jest! Nareszcie! Choć trochę to do siebie pasuje! Nie jest najlepiej ale jest już ładniej, coś jest przynajmniej dopasowane.
Gabinet - Mogłaś postawić jakąś półkę na książki, fotel, lampę stojącą, dywan położyć. Zrobiłaś oddzielne pomieszczenie żeby postawić tam biurko i krzesło.
Pokój multimedialny - Dwa telewizory i to coś co stoi pod nimi. Nie wiem o co chodziło z tymi telewizorami, jeśli chodziło o to, że dwie osoby mogą oglądać na raz coś innego to ci coś powiem, nie wiem jak by się ktoś starał nie da rady obejrzeć w spokoju filmu gdy osoba obok ogląda coś innego i oczywiście ogląda to trochę głośniej.
łazienka na górze - Spieszyłaś się gdzieś, że nie mogłaś tego zdjęcia z góry zrobić? Już lepiej dobrane kolory ale wiąż nie jest rewelacyjnie.
Taras - Taki nijaki. Bez pomysłu, ,,wyszedł taras to coś tam trzeba postawić, wezmę leżaki i szachy."
Taras drugi - Nie jest jakoś super dopasowane to wszystko ale może być, lepszy niż ten pierwszy.

Podsumowując. Wiem, że dom nazywa się mieszany ale jeśli tak to ma wyglądać to po prostu tego nie rób. To jest po prostu brzydkie, nic do siebie nie pasuje a tutaj nie chodzi o to żeby wszystko robić pomieszane i bez pomysłu bo taka jest nazwa. Chociaż szczerze mówiąc to myślę, że nazwa wzięła się stąd bo pomieszałaś wszystko i jakby co będziesz miała wytłumaczenie ,,bo taka jest nazwa". Mam wrażenie, że dopiero dostałaś simsy i wszystkiego próbujesz. Jeśli nie to po prostu nad tym posiedź bo wiem, ze stworzenie dobrego domu nie jest znowu takie łatwe. Tak więc ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz.

Bez oceny liczbowej bo nie chcę cię po prostu zniechęcać a wiem, ze byłaby ona niska.
Séverine jest offline  
stare 27.08.2011, 06:15   #5
perfectpatriotpl
Guest

Jestem facetem. Może dlatego nie mam talentu do dopasowywania...
To jest dom jaki zwykle buduję i chciałem po prostu wiedzieć co robię nie tak, dzięki biorę się za następny. Wiedziałem że sypialnia i jadalnia najlepiej mi wyszły

Ostatnio edytowane przez perfectpatriotpl : 27.08.2011 - 06:51

stare 27.08.2011, 12:47   #6
suomii

Talent do dopasowywania może mieć każdy, nie tylko kobieta. A jeśli o to chodzi to osobiście uważam, że faceci są lepszymi dekoratorami, projektantami, stylistami i kucharzami

Dobra, to ja może ocenię.

Z zewnątrz - bryła to koszmar, nie podoba mi się kolor (to znaczy ładny, ale nie pasuje), brak ogrodu, żywopłot wygląda głupio na tle tego wielkiego kloca. Brak okien na dole i ten ogród, którego w sumie nie ma - jednym słowem NUDA. Poza tym za mało zdjęć i nie można wszystkiego dokładnie zobaczyć.

Salon - no i tutaj powiem, że widziałam gorsze, chociaż ściany wyglądają zbyt surowo, a podłoga nie pasuje. Ten płot/ścianka dziwnie wygląda, ale meble są niczego sobie. Generalnie to tak pusto. No i tu się powtórzę - za mało zdjęć. Chodzi mi o kilka zdjęć z różnej perspektywy, wtedy byłoby mi łatwiej ocenić. Ta podłoga razi po oczach.

Schody - ten ołtarzyk z tyłu wygląda kiczowato, schody również nie pasują.

Jadalnia - i tu jestem mile zaskoczona. Pomijając ściankę, która tutaj aż tak źle nie wygląda, to jadalnia jest ładna. Ten obraz jest śliczny, tylko znowu nie pasuje mi ten kinkiet nad stołem. Krzesła mają taki jednolity kolor i zlewają się ze ścianą, przez co jest tutaj tak smutno.

Kuchnia - powiem tak: tragicznie nie jest, ale mogłoby być lepiej. Nie używaj kilku wzorów na raz, bo to zawsze psuje cały efekt. Ściana i podłoga bardzo kontrastują, mógłbyś zostawić na przykład ściany, a podłogę dać jednolitą. Te lampy tu nie pasują.

1 Łazienka - znowu za dużo wzorów. Ta ściana mnie prześladuje. Te lampy też. Masz je w całym domu! Ale nie jest znowu tak źle, podoba mi się, że starasz się urozmaicić wszystko dodając obraz. Dzięki temu dom nabiera 'charakteru'

Pralnia - ZNOWU TE LAMPY! Tutaj już trochę lepiej, nie jest aż tak wzorzasto i surowo, jednak wydaje mi się, że to pomieszczenia są jakby z kilku różnych domów. Tzn można pomieszać style, ale Ty robisz to w ten sposób, że każdy pokój jest inny, przez co dom wydaje się chaotyczny i trudno się gdziekolwiek połapać.

Klatka schodowa - byłam kiedyś na dziedzińcu jakiegoś zamku gdzieś tam. I tam jak się w górę spojrzało to właśnie to wyglądało mniej więcej tak jak Twoja klatka schodowa, czyli wszystko z kamienia.

Korytarzyk - to samo co klatka schodowa. Za dużo wzorów.

Garaż - ja tu nie widzę garażu, a powtarzać, że za dużo kamienia nie będę, bo mówię to cały czas.

Sypialnia - no nawet ładna, tylko smutna, bo ma taki jednolity kolor i mało dekoracji. Ale to Ci się nawet udało. Gabinetu nie ocenię, bo praktycznie nic nie widać.

Pokój multimedialny mi się podoba, ale te kanapy to koszmar. Wyglądają jakby ktoś przywiózł je z komisu czy skądś, bo zupełnie tu nie pasują. No kompletnie, nie wiem po co one tutaj są.

Górna łazienka jest ładna, ale za mało widać. Na pewno jest ładniejsza od tej pierwszej.

Tarasy - ten 1 jest ładniejszy od 2, ale barierka nie pasuje w ogóle do całego domu. Podoba mi się ta roślinka.

Basen Ci się udał.

Ogółem - patrząc na rzuty można dostać oczopląsu. Mieszanina wzorów, potem stwierdzam, że jednak za mało dekoracji i strasznie tu pusto. Mógłbyś dodać fortepian, sztalugę, rzeźby i tak dalej. Daję 3/10, bo więcej nie mogę. Nie podoba mi się, że jest tyle kamiennych płyt, a ta 'ścieżka' na dole to jakaś masakra.

Zachęcam do kolejnych projektów i wrzucaj je tu, a z czasem będzie coraz lepiej i lepiej Pozdrawiam.
stare 27.08.2011, 15:51   #7
Spectrum
Guest

Najpierw zacznę od plusów, po pierwsze wmiare ładne zdjęcie i plus za podniesione ściany-koniec plusów
Bryła Nie ładna, wydaje się jakbyś wybudował ją wzorując się na jakimś domu ze zdjęcia i nie wyszło Ci to. Dom jest po prostu brzydki, nie chciał bym tam mieszkać.
Jak ktoś mi pisze, że nie umie zrobić ogrodu to wydaje mi się, że po prostu idzie na łatwizne, co to za problem rozsadzić wzdłuż podjazdu pare krzewów, wrzosów i może tuje, przecież każy człowiek na codzień widzi ogrody, więc nie wiem w czym problem było go t zrobić.
'Salon WTF? co to za ścianka-murek wyciągnięta z ogrodu, widziałeś u kogoś coś takiego, zupełnie nie ustawnie, salon jest chyba najgorszym pomieszczeniem w tym domu \, wystarczyło by troszkę pomyśleć aby to pomieszczenie wyglądało troche bardziej realnie
[b]
Schody
Czy mieszkańcy tego domu należą do sekty? co to jest za tymi schodami dodam, że to coś jest brzydkie i powinno stać w ogrodzie
Jadalnia Może być ale te meble ogrodowe :/
Kuchnia Widze, że uwielbiasz robić zimne do szpiku kości i kamienne wnętrza, te 'skalne' szafki nie prezentują się dobrze. I jeszcze ten murek ;((
ŁazienkaTen obrazek jest od czapy, zupełnie nie pasuje?
Oceniam na 2/10 dom mi się nie podaba, użyto jest w nim za dużo kamienia i wnętrza wydają się zimne i nie zamieszkanie

stare 26.09.2011, 08:21   #8
Searle

Zdjęcia znów zniknęły. Wyświetlają się tylko dwa pierwsze. Niestety, ale nie mogę go ocenić.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania