![]() |
#1 |
Reputacja: 11
|
![]()
Jak w tytule - jakiś czas po zmianie aktywnej rodziny z przerażeniem odkryłam, że Simka z poprzedniej rodziny jest już babuleńką. Jej mąż był stworzony razem z nią, także powinien być w tym samym wieku, a jednak zostało mu jeszcze pięć dni do zmiany w dziadka. Mam wyłączony postęp historii, także nie mam pojęcia jak to się stało. I najważniejsze - mogę to jakoś cofnąć, zmienić jakimś modem itp.?!
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 12
|
![]()
1. Wnioskuję , że masz włączone starzenie. Jeśli nie chcesz , żeby otoczenie się starzalo , musisz wyłączyć starzenie się , a urodziny tortem
2. Jeśli masz aktualna grę możesz kodem testingcheatsenabled true zmienić Sima w Cas. (z shift na Sima , edytuj w Cas)
![]() |
#3 |
|
![]()
Odkopałam niedawno Simsy po jakiejś dwuletniej przerwie, także nie pamiętam szczegółów, ale wydawało mi się, że wystarczy wyłączyć postęp historii, a starzenie zostawić, bo inaczej aktywna rodzina też nie będzie się starzeć, czy się mylę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Nie będzie się nikt starzal z wyłączonym starzeniem , ale możesz w każdej chwili tortem/testingiem zmienić wiek.
![]() |
#5 |
|
![]()
Kurcze, trochę to bez sensu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mam złe doświadczenia z odmładzaniem. Niedawno zmieniłam w CAS wiek dorosłych Simek, żeby były dziećmi. Przebrałam je, uczesałam, i co? I robiły się z nich rozciągnięte mutanty. Musiałam poradzić sobie inaczej. Może zmiana z emerytki w dorosłą byłaby pomyślniejsza, bo wielkość Simki jest ta sama, ale emerytka się garbi, ma swój specyficzny chód i to mogłoby tej dorosłej zostać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
Jeśli zostałoby tylko garbienie i specyficzny chód, aż tak bardzo by mi to chyba nie przeszkadzało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
nmin , raz odmlodzilam Casem młodego dorosłego na małe dziecko i na początku tak było. Uzylam potem kodu resetsim i było ok.
![]() |
#9 |
|
![]()
Beep, nie wiem jakie masz dodatki, ale w którymś tam doszedł stół alchemika (nie mam na myśli tego z Nie z Tego Świata). Trzeba mieć do niego wysoką logikę z tego co pamiętam, no w każdym razie można wytworzyć Eliksir Odmłodzenia, który powoduje powrót do wieku młodego dorosłego, jeśli się jest dorosłym bądź emerytem. Jeśli wypije go młody dorosły, to chyba nie dzieje się nic, lub liczba dni jakie Sim spędził będąc młodym dorosłym się zeruje. Z tego co sobie kojarzę, to ten eliksir można też kupić za pkt szczęścia życiowego.
A jeśli chodzi o postarzenie Sima to wystarczy: 1. Kupić w spożywczaku tort urodzinowy 2. Wpisać kod TestingCheatsEnabled true, a następnie wcisnąć klawisz SHIFT i kliknąć na Sima, będzie tam opcja Wywołaj zmianę wieku. Ta opcja powoduje przejście do następnej fazy wiekowej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]()
Już na etapie tworzenia rodziny wzięłam je ze skrzyni i zmieniłam im wiek, potem już tylko je podmieniłam - dodałam dziewczynki do danej rodziny, a zepsute wyrzuciłam. Nawet nie bawiłam się w Nraas w genealogię, bo te dzieci potrzebne mi były tylko do jednego odcinka OJSG.
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|