![]() |
#1131 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dobra, dorzucam jeszcze jeden problem.
Ściągam dużo domków, bo do budowania mam dwie lewe ręce. Z jakimś domem musiałam pobrać default replacement skrzynki pocztowej i kosza na śmieci. To nie byłoby aż tak irytujące gdyby nie fakt, że przy blokach mieszkalnych zamiast skrzynki z OŻ mam tą obdrapaną. Do tego współlokatorzy mi się nie pojawiają i podejrzewam, że to wina skrzynki pocztowej. Czy ktoś wie jak nazywa się plik z tym defaultem żebym mogła go wywalić z Downloads? I czy nic się nie stanie, jeśli to zrobię? ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1132 |
Reputacja: 13
|
![]()
Mam podobny problem, jak LovettBon. Wczoraj pobierałam nieoficjalne dodatki (Hollywood Pack, Aiport Pack etc.). Później moja siostra zaczęła grać w simsy - weszła na parcelę mieszkalną i żeby ściągnąć złą wiedźmę kliknęła shiftem na skrzynkę pocztową (nie muszę dodawać, że miała włączony kod boolProp TestingCheatsEnabled true?) - jednak zamiast wielu tych opcji, które powinny się znajdować (m.in. Make me know everyone) było mało opcji (maks. z 8) - takie jak "Make NPC" -> "Penguin" (i oprócz tegp była jeszcze jedna opcja ; samo MAKE NPC wystąpiło tylko raz, a nie dwa, jak powinno być). Ale to jeszcze jest mały problem, można obejść się bez boolPropa. Jak weszłam na osiedle to zamiast specjalnej skrzynki pocztowej była ta zwykła skrzynka, która jest w parcelach mieszkalnych. Co więcej - bez wpisanego boolPropa były te opcje, które powinny być po wpisaniu boolProp TestingCheatsEnabled true i naciśnięciu shiftem na skrzynkę na parceli mieszkalnej. Co więcej - podobny przypadek miałam, kiedy ostatnio miałam simsy i też zainstalowałam nieoficjalne dodatki (na bank zainstalowałam Hollywood, kilka innych nieoficjalnych też, ale które to konkretnie nie pamiętam). Wie ktoś może, jak rozwiązać ten problem, bym znowu miała normalną skrzynkę?
![]() |
#1133 |
Reputacja: 11
|
![]() Jedyne, co mi teraz przychodzi do głowy, to przefiltrować ostatnio ściągnięte/zainstalowane pliki w Downloads pod kątem zamienników. Przeważnie wszystkie takie pliki mają w nazwie "default", czasem "replacement", dodatkowo skrzynka może być nazwana "mailbox". Po prostu przelećcie folder Downloads zwykłą windowsowską wyszukiwarką. Czasami instalowane pliki mają nazwy składające się z samych liczb czy przypadkowych liter i nie da rady ich rozpoznać "na oko", wtedy te pliki najlepiej wrzucić do Clean Installera, posortować wg typów i wtedy szukać wszystkich "default replacement". Po odnalezieniu pliku wystarczy prawy przycisk myszy -> disable package i potem OK. Plik zmieni rozszerzenie na .off i nie będzie już "widzialny" w grze.
Miałam to samo ze skrzynką ze ściągniętego domu, ale szybko udało mi się zlokalizować i usunąć ten plik, bo miał w nazwie właśnie "default" i "mailbox". Ostatnio edytowane przez Malin : 03.03.2013 - 10:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Reputacja: 13
|
![]()
Znalazłam! Wczoraj przeszukałam cały folder Downloads i nie było tam "mailbox" - chociaż było "mail" i "box" - wyjęłam je z folderu, włączyłam grę i... nic. Szukałam dalej. Ostatecznie wpadłam na pomysł, by włączyć simsy i przejrzeć zawartość zmodyfikowaną. Przeglądałam, przeglądałam, przeglądałam i w końcu natrafiłam na coś co nazywało się "Skrzynka odbiorcza". Spisałam tego nazwę, wyłączyłam grę i wyrzuciłam. Gdy włączyłam ponownie grę, problem zniknął. Jakby ktoś miał kiedyś podobny problem, to plik nazywa się 47f6694823b08ee078ac6d52158e192b_0003.package
![]() |
#1135 |
|
![]()
Jak sprawić, żeby simka przestała być opalona? xD
Pojechała na wakacje, tam spaliła się i jest czerwona jak rak. Czekałam dość długo, zdążyła wyjść za mąż, urodzić córeczkę... i nic, cały czas jest czerwona ;/ Są jakieś sposoby, by przywrócić jej dawną karnację? ;/
![]() |
#1136 |
|
![]()
z tego co pamiętam, powinna wypić jakiś sok, chyba z pomidorów, ale pewności nie mam
![]()
![]() |
![]() |
#1137 |
|
![]()
Wypiła różne soki, podniosło jej temperaturę, a czerwień dalej została ;( Nigdy więcej opalania!
![]()
![]() |
#1138 |
Reputacja: 12
|
![]()
Też kiedyś miałam taki błąd :/ insimnator (czyjakośtak) pomaga. W dziale podróże ktoś kiedyś miał podobny problem, możne znajdę zaraz
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38439&page=49 tutaj Bjork pisała o jakimś programie
Ostatnio edytowane przez Cytryśnia : 03.03.2013 - 16:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
|
![]()
Insimenator pomaga? Szukałam wszędzie i nic nie znalazłam dot. opalenizny ;(
Sprawdzę ten program, dziękuję za pomoc ![]() e: program nie działa ;( zna ktoś jeszcze jakieś sposoby?
![]() Ostatnio edytowane przez Fallen : 04.03.2013 - 17:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
|
![]()
Niestety, żadnej skrzynki nie znalazłam ani pod "Default Replacement", ani pod "Object". Nikt nie miał do czynienia z taką brzydką skrzynką i koszem na śmieci?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 38 (0 użytkownik(ów) i 38 gości) | |
|
|