![]() |
#192 |
Guest
|
![]()
A ja mam takie pytanie: Jak dołączyć obcego sima do rodziny? I nie chodzi mi o to, żeby on tylko z nimi mieszkał, bo to już zrobiłam, ale żeby np. ten dołączony sim był matką któregoś z simów, którzy tam wcześniej mieszkali. Jest na to jakiś kod?
|
![]() |
![]() |
#193 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Najlepiej to zrobić przez SimPe.
Poradnik bodajże na forum. Ostatnio edytowane przez Liv : 04.12.2011 - 09:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Reputacja: 10
|
![]()
Muszę reinstalować grę. Strasznie szkoda byłoby mi żegnać się z kilkoma rodzinami (w niektórych gram już piąte pokolenie) i mam pytanie - czy istnieje jakiś sposób na to, żeby zachować kilka rodzin i wgrać je do gry po ponownym zainstalowaniu? Wiem, że mogą być błędy (np. gdy sim ma za przyjaciela sima który nie istnieje), ale czy będą one miały jakiś znaczący wpływ na działanie gry? Czy jedyny sposób to zapakować rodzinkę do domu? Jak mogę "wyciągnąć" ten dom z gry i trzymać u siebie jako plik, który potem wrzucę do "Downloads" albo gdzieś?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Wiesz co? Prościej będzie jeśli wyczyścisz folder Downloads i zaczniesz ściągać od nowa
![]() ![]() Jeśli zaś po wyczyszczeniu Downloads w Twoim otoczeniu dalej nie da się grać to znaczy, że to ono nawaliło (jeśli jest to otoczenie Maxisa, prawdopodobieństwo wzrasta!) i w związku z tym... Przenoszenie gotowych rodzin z jednego otoczenia do drugiego jest czymś złym, bo przy okazji uszkadzasz sobie to nowe otoczenie (tak, m.in. przez te braki przyjaciół Simów). Radziłabym Ci przez Sim Surgery (SimPe) "wyciągnąć" Simów, których chcesz mieć w nowym otoczeniu, zapisać sobie ich cechy charakteru, jaką mieli pracę itd. i stworzyć ich w CAS w nowym otoczeniu. Z domkami będzie natomiast prościej - istnieje sposób, dzięki któremu można przenieść domek z całym wyposażeniem bez wcześniejszego przenoszenia go do skrzyni domów. Myślę, że mogłabym Ci bardziej pomóc, gdybyś opisała, co konkretnie z grą jest nie tak ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 04.12.2011 - 17:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Guest
|
![]()
co moge zrobić mam The Sims 2 i połamała mi sie płyta czy moge jakoś jeszcze grać ? ;<
|
![]() |
![]() |
#197 |
|
![]()
Z grą jest nie tak to, że po ściągnięciu nowych dodatków zniknęło mi kilkanaście opcji i zamiast tego mam "Spawn... --> Memory Manager". Kilkanaście opcji "Memory Manager". Klikam na którąkolwiek z nich i simy grają np. w zośkę albo opowiadają sobie hermetyczne dowcipy. Wywaliłam z Downloads te dodatki które ściągałam zanim ten błąd się pojawił i dalej to samo. Usunęłam wszystkie hacki - nadal nic. Nie mam już siły :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
O matko, czyli jednak reinstalka...
ALE folder z otoczeniami [moje dokumenty->EA Games-> The Sims 2-> Neihbourhoods] i z dodatkami z neta wywal na pulpit i po przeinstalowani wklej z powrotem ![]() Jeśli dalej nie będzie działać tak jak trzeba, te dwa poradniki będą przydatne: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43051 http://thesims2.livejournal.com/6049797.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
|
![]()
I nic się nie będzie działo jak powklejam do nowej gry stare otoczenia? One się zamienią czy będę miała dwa Miłowa, dwie Werony itd.?
Ostatnio edytowane przez LovettBon : 05.12.2011 - 14:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Lepiej, żebyś tamte wygenerowane po pierwszym uruchomieniu gry wywaliła - tak dla pewności
![]() Mogą wystąpić konflikty, gdyż pliki i foldery mają takie same nazwy. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 25 (0 użytkownik(ów) i 25 gości) | |
|
|