![]() |
#262 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: spoko
![]() gosiak - wrzuć zdjęcia tej "pustyni" (z pustej parceli). I ewentualnie napisz, czy nie masz w którymś domku piwnicy/jeziorka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Guest
|
![]()
Liv
http://imageshack.us/photo/my-images...c57c2c70f.jpg/ - tak, jak normalne otoczenie, tylko że w tle i na parceli jest pustynia,natomiast w otoczeniu i innych rodzinach mam zarośla. Ciekawe jest to, że tę rodzinkę chciałam wprowadzić na przeciwko takiego jednego domu, to w tym miejscu pojawiała się pustynia, a gdy przeniosłam tę parcelę w inne miejsce były już zarośla :d. Może to miejsce jest jakieś...pustynne ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
OK, dzięki za fotkę. Myślałam, że zobaczę coś innego, na co byłabym w stanie dać Ci pewne rozwiązanie, a tu:
![]() Więc tak: jeśli otoczenie jest z gotowych (tzn. niestworzone przez Ciebie w grze SimCity 4) i pamiętasz nazwę terenu, ściągnij ten program. W grze utwórz nowe otoczenie - nazwij je jak chcesz, jako teren wybierz zarośla. Musi ono jednak być takie samo, jak mapa, od której zaczynałaś tworzyć swoje simowe miasto, w którym masz pustynię. Gdy otoczenie się utworzy, wyjdź z gry i uruchom ściągnięty program. Pokażą Ci się dwie kolumny. Po prawej zaznacz nazwę otoczenia utworzonego chwilę wcześniej (czyli tej pustej mapy Twojego "pustynnego"), po lewej zaś Twoje otoczenie. Jeśli masz dodatki, mogą Ci się pojawić podotoczenia typu Magia, Pogoda itd. Tego nie ruszaj. Kwadraciki całkiem po lewej - zostaw tak jak jest Terrain, Roads, Brigdes i Lots. Resztę odznacz. Kliknij Copy i poczekaj chwilkę.Zamknij HoodReplace, włącz simsy, wczytaj swoje otoczenie (to "nowe" możesz usunąć). Postaw w pustynnym miejscu pustą parcelę, wejdź na nią i daj znać, czy coś się zmieniło. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Guest
|
![]()
Liv
Dzięki za pomoc, ale to jest tak skomplikowane, że chyba sobie odpuszcze xD. Niedawno miałam ogromne problemy z simsami i kompem, ze wole juz nie kombinować. Przeniosłam tę parcele w inne miejsce i jest w porzadku. Jakos specjalnie mi nie zalezy, zeby ten dom byl akurat w tym miejscu, wiec spoko. |
![]() |
![]() |
#266 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Skomplikowane? xD Nie, wbrew pozorom to jest banalne i nie zajmuje niewiadomo jak dużo czasu
![]() ![]() Lekarstwem na wszystkie bolączki jest format kompa/całkowita reinstalacja gry, ale skoro się może obyć bez tego, to warto pytać o pomoc i próbować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam. Na Wirtualnych Simach, w wymaganiach CW i OŻ, doczytałam się rozgraniczenia dotyczącego XP i Visty. Chodzi o procesor - dla XP podano 1,3 GHz, a dla Visty 2,0 GHz. Jak ma się rzecz z Win7? Mój laptop z zainstalowaną Vistą ma tylko 1,8 GHz, także pa-pa, ale zaczęłam się zastanawiać, czy na takim samym sprzęcie z Siódemką by mi te gry poszły. ;p
Pytanie z czystej ciekawości, chociaż przyznaję, że pograłabym baaardzo chętnie w oba te dodatki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Na każdym systemie ta sama gra pracuje inaczej. Poza tym Vista jest znana z tego, że sama zużywa trochę mocy procka na wszystkie systemowe procesy i żeby nie przeciążyć kompa zaleca się lepszy procesor w kompie w kompie z każdym nowszym systemem. Z "siódemką" sprawa ma się podobnie.
Ja miałam na starym kompie procka 1,8 GHz i Vistę, grałam w dwójkę z dodatkami z neta (z oficjalnych miałam może połowę z tego co mam teraz, z internetowych też gdzieś połowę), gra lagowała, ale działała ![]() Na 1,8 i Win7 gra pójdzie spokojnie. Możliwe tylko, że będziesz musiała powyłączać większość pamięciożernych procesów w menedżerze zadań. Pamiętaj też, że dużo zależy od ilości RAMu w kompie. Jeśli masz go ok. 3gb, to powinno dać radę ![]() Btw, nie należy dosłownie wierzyć wymaganiom (wyjątkiem są karty graficzne) - tam są zazwyczaj podane wyniki, na których gra w "normalnych warunkach" będzie działać płynnie, co ofc nie oznacza, że na słabszym sprzęcie i systemie jej nie uruchomisz ;] Ostatnio edytowane przez Liv : 30.01.2012 - 20:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Reputacja: 10
|
![]()
Heh, nie bój się, nie wierzę dosłownie. ;p Chodziło mi właśnie o to cięcie się - takie "działanie z łaski" i doprowadzenie mnie do rozstroju nerwowego. ;]
Cytat:
![]() RAMu mam dokładnie 1,99 GB, ale to można dokupić. ;p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Reputacja: 11
|
![]() Hej,
mam nie tyle problem, co pytanie. Mianowicie czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak używać poseboxów dla dwóch Simów? Nigdy wcześniej ich nie używałam, więc kompletnie pojęcia nie mam, jak to działa. Wiem tylko, że przykładowo 1A to dla jednego Sima, a 1B dla drugiego... Ale po włączeniu póz Simy stoją w oddaleniu od siebie; próbowałam ich ustawiać i zbliżać "move_objects'em", ale nic z tego - ustawiają się jeden na drugim albo poziomo (brzmi jak kosmos, wiem) i za nic nie chcą "zbliżyć", żeby przyjąć wymaganą pozę. Wiem, że to śmieszne, ale proszę, niech mi ktoś wyjaśni jak to działa i co mam zrobić, bo prawie 2 godziny się z tym męczyłam i nerwicy się już nabawiłam ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 32 (0 użytkownik(ów) i 32 gości) | |
|
|