Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Co ci się najczęściej rodzi?
Dziewczynka 222 29.80%
Chłopiec 239 32.08%
Po równo 115 15.44%
Nie licze! 140 18.79%
Moje simki (simowie ) nie zachodzą w ciąże 29 3.89%
Głosujących: 745. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.01.2005, 18:56   #61
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał KubuS
Sluchajcie. Gram juz w simsy miesiac i niegdy mi sie jeszcze nie urodzil chlopiec ( a lacznie wszystkich dzieci bylo juz 12). Co to jakas klatwa .... Hehehe od czego to zalezy ???
od niczego, ale podobno taki błąd w grze się pojawia, że przeważa jakaś płeć przy narodzinach. tyle że nie wiem, czy to zależy od okolicy, czy od rodziny. także nie wiem, czy przeprowadzka pomoże.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.01.2005, 21:24   #62
donika
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał rainne
nic nie zmieni. geny to geny. i niektóry kolor włosów jest dominujący nad innym. żeby urodziło się blond dziecko, najbezpieczniej stworzyć blondynów rodziców, albo jedno rude, drugie blond. brąz i czarny chyba dominują nad innymi kolorami. tak samo jak kolor brązowy oczu oraz zielony i ciemnoniebieski nad szarym i niebieskim. ale jaki to problem? jak dziecko stanie się dzieckiem właśnie, przecież możesz mu zmienić kolor włosów.

edit:
i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz.
z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy.
tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze.
w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów.

w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół).

załapał to ktoś w ogóle?
Rainne skad ty to wszystko wiesz ??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.01.2005, 21:31   #63
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał donika
Rainne skad ty to wszystko wiesz ??
czytam zagraniczne fora, widzę do czego dochodzą inni ludzie, sprawdzam ich wnioski w grze i wychodzi na to, że mają oni rację.

tam jest tylko mały błąd w przypadku rodziców bruneta i szatyna, dziecko ma raczej 50% szans na każdy kolor włosów.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2005, 10:45   #64
Królik
Guest

Smile

Mi się jeszcze bliźniaki nie urodziły :\ Ale spróbuje któregoś z waszych sposobów i powiem czy mi się udało A może wypróbuje ich kilka na raz?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 20:41   #65
кама
Guest

Domyślnie Chłopcy ,Chłopcy i jeszcze raz Chłopcy!

Potrzebuje rady.
Rodząmi sie sami chclopcy mam juz tego dość!
Jak zrobić żeby to byly dziewczynki?
Pozdrawiam i czekam na popmoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 20:49   #66
UnknowN
Guest

Cool

Cytat:
Napisał _KaMuSiA999™_
Potrzebuje rady.
Rodząmi sie sami chclopcy mam juz tego dość!
Jak zrobić żeby to byly dziewczynki?
Pozdrawiam i czekam na popmoc
Poprostu masz niefarta. Tego się chyba nie da zmienić.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 21:17   #67
Vavill
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał adamo
Poprostu masz niefarta. Tego się chyba nie da zmienić.
błąd w grze? a moshe przeznaczenie? niewiadomo ale czasami jednak to wkoooza :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 21:34   #68
Hunter666
Guest

Domyślnie

Mi też się rodzą sami chłopcy. Muszę bardziej zapędzić moje Simki do roboty, bo jak tak zostanie to z Miłowa zrobi się GayLandxP . A tak serio to ktoś kiedyś pisał że jak się facetem kliknie na babkę i wybierze opcję zrobienia dzidziusia to rodzi się dziewczynka a jak baką na facia to chłopiec. Raz tak zrobiłem i mi się udało. Spróbuj, choć nie twierdzę że to poprawna metoda.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.02.2005, 04:48   #69
moniczka12
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Hunter666
Mi też się rodzą sami chłopcy. Muszę bardziej zapędzić moje Simki do roboty, bo jak tak zostanie to z Miłowa zrobi się GayLandxP . A tak serio to ktoś kiedyś pisał że jak się facetem kliknie na babkę i wybierze opcję zrobienia dzidziusia to rodzi się dziewczynka a jak baką na facia to chłopiec. Raz tak zrobiłem i mi się udało. Spróbuj, choć nie twierdzę że to poprawna metoda.
Wlasnie to jest prawidłowa metoda. Mi sie zawsze rodza dziewczynki gdy klikam facetem na babke , a gdy babka na factea no to chlopiec. To jest metoda na 99.99999999999999999999%.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.02.2005, 08:04   #70
nossace

Reputacja: 10
Domyślnie Chłopiec czy Dziewczynka?

No wlasnie? Co sie wam najczesciej rodzi? Bo mi czesciej chlopiec od Dziewczynki! A moze macie jakies upodobania rodzeniowe?

last summer you asked me if i loved you enough to give up writing.

now i can finally call myself a poet.

nossace jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 27 (0 użytkownik(ów) i 27 gości)

Zasady Postowania