Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.02.2005, 11:03   #1
Incognito
Guest

Domyślnie Pojazdy do pracy

Mam problem,ostatnio grałem pewną rodziną,i Simy nie chcą wchodzić do samochodów do pracy (opcja im znika) . Może to dlatego,że rodzina jest b.duża?
PS.Simy mają różne prace. Tzn.nie wsiadają do tego samego pojazdu. Co mam zrobić?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.02.2005, 11:13   #2
Mesmerize
Guest

Domyślnie

gdzies byl taki temat. po pierwsze masz patcha zainstalowanego oficjalnego patcha? dokladnie nie pamietam, ale to jakis blad w grze, i chyba zwiazany z tym.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2005, 16:16   #3
Erin91
Guest

Domyślnie

Mam ten sam problem
U mnie prawie we wszystkich rodzinkach simki nie chciały chodzić do pracy. Dobra, nie przejmowałam się tym zbytnio, bo simowie zarabiali. Ale kiedy któregoś dnia kazałam mojemu simowi iść do pracy, on też nie mógł!
Myślałam ze to może przez to że ściągnęłam za dużo obiektów i był w nich jakiś hack. Oczyściłam Downloads programem Sim2Pack Clean Installer (czy jakoś tak) ze wszystkich hacków, ale ten problem był nadal!
W końcu się zdenerwowałam i odinstalowałam TS2. Zainstalowałam ponownie i wszystko byłok ok. Przed chwilą weszłam do gry i moja simka która była w ciązy urodziła ( ). Spojrzałam na jej pracę (była politykiem) i patrzę że jest ikonka kariery, jednak nie ma godzin pracy itp. Po kilku godzinach zobaczyłam że stała się burmistrzem! Rano kazałam jej iść do pracy i znowu ten sam problem - nie chce iśc! :1smutny: Może nie chce iść do pracy przez to że jej dziecko to niemowlak? Nie wiem co mam zrobić, nie chcę żeby moja rodzinka zdechła z głodu, więc proszę jeśli ktoś wie niech odpowie ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2005, 16:22   #4
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Na opiekowanie się dzieckiem Simka dostaje parę dni urlopu, jest komunikat w grze. Ile - nie pamiętam. Więcej niż jeden. Ale w czasie urlopu nie ma samochodu, jesli jest to znaczy że coś nie bardzo z ta pracą. Nie wyjdzi jeśli dzicko zostaje samo, musi być w domu osoba dorosła (spokrewniona, z "sublokatorami" chyba to nie działa) albo opiekunka. Tez powinien być komunikat "Nie można zostawić XXX samego, zatrudnij opiekunkę" (... czy jakoś podobnie, dawno nie miałem niemowlaka w grze i nie pamiętam dokładnie)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2005, 16:30   #5
Erin91
Guest

Domyślnie

Hmm.. Opiekunki chyba nie było. Ale po moją simkę przyleciał helikopter. I nie było komunikatu że nie można zostawić dziecka w domu Mam nadzieję że kiedy niemowlak stanie się małym dzieckiem , już będzie mogła chodzić do pracy.. Ale zastanawiam się dlaczego dostała taki nagły awans o kilka stopni? Czy to przez tą ciaże czy co?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2005, 19:02   #6
Incognito
Guest

Domyślnie

Problem z pojazdami rozwiązany Przeprowadziłem rodzinę
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 06:41   #7
Mesmerize
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Sims0maniak
Na opiekowanie się dzieckiem Simka dostaje parę dni urlopu, jest komunikat w grze. Ile - nie pamiętam. Więcej niż jeden. Ale w czasie urlopu nie ma samochodu, jesli jest to znaczy że coś nie bardzo z ta pracą. Nie wyjdzi jeśli dzicko zostaje samo, musi być w domu osoba dorosła (spokrewniona, z "sublokatorami" chyba to nie działa) albo opiekunka. Tez powinien być komunikat "Nie można zostawić XXX samego, zatrudnij opiekunkę" (... czy jakoś podobnie, dawno nie miałem niemowlaka w grze i nie pamiętam dokładnie)

hmm... Simka dostaje 3 dni (dopisuja sie jej do tego licznika wolnych dni). Jednak.. mimo wszystko ten samochod przyjezdza przez te 3 dni bo jesli chcemy, to mozemy przeciez zatrudnic ta opiekunke, a simka moze chodzic do pracy, i nie wykorzystujemy tych wolnych dni. jak nie pojedziemy, to wyskoczy komunikat ze simka wykorzystala dzien PLATNEGO urlopu i sie pojawi nad nia ile simoleonow dzis zarobila (chyba ze normalnie miala wolny dzien w pracy).

u mnie zawsze tak jest. zadnych problemow z chodzeniem do pracy, czy opiekowaniem sie dzieckiem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2005, 07:02   #8
▫Molly▫
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Puv
Mam problem,ostatnio grałem pewną rodziną,i Simy nie chcą wchodzić do samochodów do pracy (opcja im znika) . Może to dlatego,że rodzina jest b.duża?
PS.Simy mają różne prace. Tzn.nie wsiadają do tego samego pojazdu. Co mam zrobić?
Nie mogą wsiadfać do jednego pojazdu jeżeli mają różne prace!!! Chyba, że pracują w tej samej karierze zawodowej,
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.02.2005, 19:24   #9
Erin91
Guest

Domyślnie

HURA!!!!!!!!
Moi simowie mogą już jeździć do pracy Wyrzuciłam wszystkie pliki z folderu Downloads. Teraz wgrywam tylko te które będą działać na TS2 University. I dzisiaj weszłam do mojej rodzinki w której simka nie mogła jeździć do pracy (włąśnie urodził mi się tam synek. Jak zwykle przyleciał po nią helikopter. Patrzę - a tu simka wsiada do helikoptera!! To pewnie była wina jakiegoś dodatku. A może drugie dziecko sprawiło że może już jeździć do pracy..? (Kiedy urodziła 1, przestała jeździć do pracy:\)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania