|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziwne rzeczy się wyrabiają:
Sim z aspiracją "rodzina" boi sie mieć dziecko. Mam tak ze wszystkimi simami o tejże aspiracji. Albo się boją albo w ogóle nie chcą. Skupiają się jedynie na takich drobiazgach jak "kupić ubranie", "zjeść płatki" od czasu do czasu o jakiejś drobnej interakcji z kimś z rodziny... Próbowałam mazyny do zmiany apisracji, kupowanej za punkty aspiracji (np. zmienić aspirację na "nauka" i z powrotem na "rodzina). Nie pomogło... Dzieje się tak od zainstalowania NŻ, sim miał zablokowane "mieć dziecko" wcześniej.... Co się dzieje? Czemu się dzieje? Co zrobić by się nie działo?
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
hmmm... nie wiem. Mi tez sie stalo tak raz (lecz u mnie bylo, pragnienie-miec impreze, obawy- nie miec imprezy). Lecz mi sie udalo zmienic aspiracje. Ale u toi to nie dziala :con:
hmmm...nic nie sciagnelas, prawda, z neta?? A moze wirus jakis napadl komp, lecz to malo prawdopodobne :wacko: Moze komputer sie jakos pomylil? Znam kolezanke, ktorej komputer pomyllil sie wiele razy w grach jak np. Unrealtournament. ![]() NIe wiem, amigos. ///R U There? Sun Down And Join Us/// PS Niezly Sim ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Zobaczysz jak skończysz 20-25 lat. Żal ci będzie chwil utraconych na wyjmowaniu pieluch i przeciaraniu soczków jakiemuś srajdkowi, a jednocześnie Twój zegar biologiczny będzie się domagał potomstwa. Ja tam się cieszę, że moje simy nie chcą się mnożyć jak króliki! |
|
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
simy są symulacją ale obawiam się ze nie aż tak dobrą:] przypuszczalnie błąd gry.. i ma to związaek z NŻ... bu...
dodatkowo infromuję że.... gra ni szczytuje urodzin dziecka u simów z taką aspiracją (właśnei odkryłam i znowu cierpię...)
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Hmmm...Wiesz, simy tez moga miec takie 'kapryski'
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
a ja u simów rodzinnych, zresztą wszelakich takie chcę i nie chcę miałam wiele razy. i to przed Nocnym Życiem, więc jednak nie widzę związku. zbieg okoliczności.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Rainne dobrze mowi! U mnie też to występowało. Natomiast poprawili jedną rzecz - zakochane simy bez względu na aspirację, pragną się zaręczyć i wziąć ślub. Do tej pory te pragnienia pojawiały się u tych "rodzinnych"
Natomiast pragnienie dziecka i jednocześnie obawa są do wytłumaczenia. Nie sądzicie? Taka np simka, której zostało 19 dni do starości, może już się obawiać ciąży. A jednocześnie chcieć jeszcze raz zostać mamą. Tak jak u normalnych ludzi. Po 35 roku życia wzrasta potencjalnie możliwość wystąpienia u dziecka bardzo poważnych wad genetycznych. Więc te 35-cio latki /odpowiadające mniej więcej 42 dniowej simce/ obawiają się ciąży. Przy dzisiejszych stosunkach socjotechnicznych, wzmożonej aktywności naszego gatunku, wydłużeniu się długości życia ludzkiego, kobieta 35-letnia uważana jest jeszcze za osobę stosunkowo młodą. Rozumiem, że dla 13-latków to juz mamut, albo zombie. ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
A lubilam tą aspirację, często pragnienia pokrywały się z tym, co chcę zrobić z simami... Podczas dzisiejszej gry w innym domku oba simy z tą aspiracją mają smoczek w okienku obaw, a w okienku pragnień jednego sima pojawiło się "bara-bara z 5(?) simami w miejscu publicznym" a u drugiego "rozwinąć w pełni 7(?) umiejętności". (To były świeżo stworzone simy)
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Moja stara simka miała aspirację - naukę... i wiele razy miała w obawach i pragnieniach np. zdobyć pracę, dostać awans... Bezsens.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|