Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.10.2005, 18:12   #1
airs
Guest

Domyślnie problem z przyjęciami

Mam pewien problem. Kiedy chcę urządzić jakiekolwiek przyjęcie to zawsze mam "liczba możliwych gości: 2" Zwykle można było więcej. Nie wiem, co się stało. Usunęłam wszystkie dodatki z internetu, bo to jest najczęstszym problmem - też nie pomogło. Już sama nie wiem jak to naprawić. Najlepiej byłoby usunąć grę, ale mam dużo zrobione w rodzinach maxisowych a one i tak potem będą od nowa więc nie chcę usuwać. Może ktoś z forumowiczów już się spotkał z tym problemem. Jeśli ktoś wie, jak to naprawić, proszę piszcie.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.10.2005, 18:23   #2
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Jest kod na większą ilość możliwych do zaproszenia osób:
[wciśnij ctrl-shift-c]
intProp maxNumOfVisitingSims X - Umożliwia zaproszenie większej liczby gości, gdzie w miejscu X wpisujemy dowolną liczbę
[wciśnij enter]
Potem łapiemy za telefon i dzwonimy
Pozdrawiam :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2005, 18:25   #3
airs
Guest

Domyślnie

Hmm... Dzięki patrysiaz To też przetestuję, ale chciałabym żeby tak było normalnie, że mogę więcej osób zapraszać. Ja lubię tylko trzech haseł używać, dlatego szukam innego sposobu
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2005, 18:51   #4
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał airs
Hmm... Dzięki patrysiaz To też przetestuję, ale chciałabym żeby tak było normalnie, że mogę więcej osób zapraszać. Ja lubię tylko trzech haseł używać, dlatego szukam innego sposobu
Tak... wiem, sama próbowałam znaleźć sposób bez kodu... Niestety moje poszukiwania stanęły na tym, że jeśli sim ma dużo przyjaciół to i więcej osób może zaprosić:/. Wychodzi na to, że jeśli sim jest odludkiem i raczej tych przyjaciół nie posiada jesteśmy zmuszeni zaprosić dwie osoby..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2005, 23:55   #5
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał patrysiaz1992
Tak... wiem, sama próbowałam znaleźć sposób bez kodu... Niestety moje poszukiwania stanęły na tym, że jeśli sim ma dużo przyjaciół to i więcej osób może zaprosić:/. Wychodzi na to, że jeśli sim jest odludkiem i raczej tych przyjaciół nie posiada jesteśmy zmuszeni zaprosić dwie osoby..
No nie wiem kotku, moj sim ma aspiracje popularnosc i w tej chwili dobija juz do prawie 30 najlepszych przyjaciol, ale... odkad wgralam NŻ moge zaprosic tylko 2 osoby. Wiec nie na ilosci posiadanych przyjaciol polega problem.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.10.2005, 17:38   #6
airs
Guest

Domyślnie

Ja ma the sims Night live już. Dzięki wielkie za rady. Spróbuje je wykorzystać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2005, 21:56   #7
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał airs
Można zmienić to na stałe!

Otwierasz plik c:/Program Files/EA GAMES/ The sims/TSData/Res/Config/GraficsRules.sgr (jak klikniesz na ten plik komputer zapyta ciebie w czym chcesz go otworzyć - proponuję "notatnik" lub "wordPad"). Otworzy się ten plik jako kilkanaście stron tekstu. Gdzieś za połową znajdziesz następujące wpisy:

option SimulatorControls
setting $High
intProp maxNumOfVisitingSims 6
setting $Medium
intProp maxNumOfVisitingSims 4
setting $Low
intProp maxNumOfVisitingSims 3

zmieniasz je na:

option SimulatorControls
setting $High
intProp maxNumOfVisitingSims 12
setting $Medium
setting $Low

(liczba 12 jest liczbą max. gości możesz ją dowolnie podać 3,6,9 jak chcesz)
Te same operacje powtarzasz dla pliku c:/Program Files/EA GAMES/ The Sims 2 Na studiach/TSData/Res/Config/GraficsRules.sgr jeśli masz TS2 NS.
Zapisujesz plik i w grze możesz zapraszać liczbę gości jaką wpisałeś.

Dwie uwagi:
1. jeśli masz słaby komputer (a tak określił to gra dając ci możliwość zapraszania tylko 2 gości) a zaprosisz 12 osób to gra będzie się potwornie cieła i nie da się normalnie grać.
2. u mnie wpisałem ten hack jak grałem w podstawowe TS2. Później przy instalacji
TS2 na studiach podczas aktualizacji wywalało mi błąd i do momentu przywrócenia starych wartości nie mogłem zainstalować na studiach.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania