Wróć   TheSims.PL - Forum > Dodatki z sieci > The Sims 2: Ooo... Muszę to mieć!
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.01.2006, 20:09   #1
adamxc
Guest

Idea Szukam (dużo) elementów do The Sims 2

Mam wszystkie simy : NS, NŻ, więc to nie gra roli, ale moja lista potrzebnych elementów jest dosyć dłuuuga:
1. Poszukuję samochodów, ale nie takich mercedesów, albo jakiś super sportowych samochodów, chodzi mi o normalne samochody jeżdżące po naszych ulicach:
- Skoda Fabia
- Skoda Octavia I i II
- Skoda Superb
- Ford Fiesta
- Ford Fusion
- Ford Focus
- Ford Mondeo
2. Szukam pociągu, który jeżdzi, o ile taki jest, albo taki co nie jeździ, ale jest już wyposażony, Szukam:
- torów
- samego pociągu
- peronu
3. Elektronika - chodzi mi o ciekawe komputery, wieże, telewizory, ogólne dobry sprzęt elektroniczny, także gitarę elektryczną.
4. Meble:
a) Do sypialni : najlepiej w odcieniach błekitu, delikatne, bardzo ciekawe, jednocześnie pasujące do drewnianych paneli.
b) Do łazienki : także w odcieniach błękitu, wraz z koszem na brudną bieliznę, lustrem, ciekawą wanną bądź prysznicem, ubikacją.
c) Do pokoju nastolatki / nastolatka: odcień błękitu, także z ładną półką z książkami, oraz półkami dekoracyjnymi, z ciekawą szafą
5. Szukam hogwartu, który naprawdę w środku przypomina hogwart, ma takie same schody jak w filmie, osobno boisko quidditcha i zakazany las, wszystko żeby było takie bardzo dobrze odwzorowane w stosunku do filmu, bo to co znalazłem na modthesims2 nie oddaje wogóle tego nastroju, jedynie zewnętrznie.
6. Szukam świetnych elementów do sklepów:
- z ciuchami
- z gazetami
- mcdonaldem
- salonu samochodowego
- z zabawkami
- z kwiatami
- z elementami do ogrodu
- z obuwiem
- spożywczego
- z elementami do budowy domu, coś a'la Leroy Merlin (przepraszam, jeśli źle napisałem)
- z dekoracjami świątecznymi
7. No i ostatnie, czy elementy do budowy Bilbioteki !

Przepraszam, że tak dużo tego, na pewno mi powiecie "poszukaj sobie", ale ja naprawdę nic nie znalazłem co by mi pasowało do tych wszystkich rzeczy, wszystko jest bardzo kiepsko wykonane, a mi chodzi o jakość.

I pytanka:
- Jak zbudować akademik bez kodów na zmianę działki (dorm, wiecie o co chodzi) ?
- Czy da się zbudować parking ?
- Czy można zbudować przystanek autobusowy ?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.01.2006, 21:38   #2
goryczka2
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał adamxc
Szukam świetnych elementów do sklepów:
- z ciuchami
Hej
Polecam Ci stronkę:
http://sunairsims.gamesir.com/

to moja ulubiona, obiekty są dopracowane. Wchodzisz najpierw przez "sims2" - na środku ekranu, a potem przez "enter". Gdy się wczyta, to będą to nowości z 13 i 22 stycznia - rzeczy do sklepu i chyba jubilera. Konkretnie są to stronki 53 i 52. Przejrzyj sobie także inne obiekty, ściągnij może coś na próbę? Daj znać, czy znalazłeś no i czy się podoba
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2006, 21:51   #3
_Harumi_
Guest

Domyślnie

Co do mebli to są fajne na www.peggysims2.net , tylko jak to zwykle bywa na takich stronkach, najładniejsze są płatne, ale te darmowe nie sa duzo gorsze; może znajdziesz tez coś fajnego na www.xmsims.com . Wg. mnie te strony sa jednymi z najlepszych jeśli chodzi o dodtaki, w tym meble
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2006, 10:37   #4
Róża
Guest

Smile

Cytat:
Napisał adamxc
2. Szukam pociągu, który jeżdzi, o ile taki jest, albo taki co nie jeździ, ale jest już wyposażony, Szukam:
- torów
- samego pociągu
- peronu
Szukam świetnych elementów do sklepów:
- z ciuchami
- z gazetami
- mcdonaldem
- z obuwiem
- spożywczego
- Czy można zbudować przystanek autobusowy ?
Możesz to wszystko ściągnąć z http://sims.top.to/ .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2006, 07:02   #5
efciaq
Guest

Domyślnie

Sklepy: Retail Sims

- z ciuchami
- z gazetami
- mcdonaldem
- salonu samochodowego
- z zabawkami
- z kwiatami
- z elementami do ogrodu
- z obuwiem
- spożywczego
- z elementami do budowy domu, coś a'la Leroy Merlin (przepraszam, jeśli źle napisałem)
- z dekoracjami świątecznymi
7. No i ostatnie, czy elementy do budowy Bilbioteki !

To, co jest podkreślone, znajduje się na stronie podanej wyżej.

Peron : ModTheSims2
Uwaga! Jest to cała parcela. Zawiera dużo dodatków. Jeśli ją ściągniesz, ściągniesz również dodatki.
Tory: ModTheSims2
Peron 2: ModTheSims2 (chyba bez pociągu, ale pociąg możesz se ściągnąć)

Mam nadzieję, że coś pomogłam. Z samochodów znalazłam tylko jakiś Volvo i Audi. Łazienki i pokoje są ładne na XMsims, ale ktoś już podawał tą stronę. Można zbudować parking. Są w grze takie ulicowe asfalty (podłogi). Zobacz to

I są tam jeszcze takie do oddzielania, jak widać na ulicy.

PAPA
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2006, 11:22   #6
Kash
Guest

Smile

Alia zrobiła przecudowny peron do gry, i, jak mniemam, o wiele lepszy. Link do domku (jeśli można sie tak wyrazić) znajduje się tutaj. Jesli chcesz, to napisz do niej PMa, to ci go wyśle mailem.
EDIT:
-gitarę elektryczną masz w NS, a jej ewentualnie recolory znajdują się na www.modthesims2.com
-komputery np. na www.mango-sims2.free.fr /nie pamietam adresu więc moze być zły/ www.m-sim-o.com
-sypialnie na wyżej wymienionej Mango Sims, a także na www.aroundthesims2.com
-łazienka również na www.aroundthesims2.com ta najnowsza, Modern Line
-recolory oryginalnych mebli Maxisa są na www.simsquirts.com a niektóre zestawy pościeli mogą pasować do pokoju nastolatki, wydaje mi się też, że na www.colorizedsims.de widziałam bardzi fajbny i duży komplet pościeli w paski różne kolory

Ostatnio edytowane przez Kash : 28.01.2006 - 11:30
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania