Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.04.2006, 13:17   #1
Fi0let
Guest

Domyślnie Dziwne opcje na simie i podłodze.

No więc tak:
ściągnęłem i zainstalowałem sobie SimPe oraz all4all, ale SimPE usunęłem bo nie zadziałało i teraz na simie i podłodze mam dziwne opcje po angielsku np: Teleport Here (przeteleportuj, przenieś mnie tutaj), a na simie: Selectable... Make Selectable i Make Unselectable. Wiem że te opcje są przydatne, ale strasznie wnerwiające i chcę się ich pozbyć. xD
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.04.2006, 13:31   #2
Kladź
Guest

Domyślnie

Nie wiem, może wpisiywałeś kod boolProp testingCheatsEnabled true ?
Jeśli tak to może spróbuj wpisać boolProp testingcheatsEnabled true/false
<nie pamietam co jest dobre xD>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 13:34   #3
Fi0let
Guest

Domyślnie

xD
Tak ale wtedy trzeba trzymać Shift, a ja go wyłączyłem (kod xD nie shift) i bez shiftu w ogóle.

xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 14:10   #4
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Fi0let
No więc tak:
ściągnęłem i zainstalowałem sobie SimPe oraz all4all, ale SimPE usunęłem bo nie zadziałało i teraz na simie i podłodze mam dziwne opcje po angielsku np: Teleport Here (przeteleportuj, przenieś mnie tutaj), a na simie: Selectable... Make Selectable i Make Unselectable. Wiem że te opcje są przydatne, ale strasznie wnerwiające i chcę się ich pozbyć. xD
Nie wiem co przeszkadzają te funkcję - Ja nie wyobrażam sobie gry bez nich (szczególnie teleport - mam duże parcele i czekanie aż sim podejdzie z jednego końca na drugi 20 simowych minut to debilizm) ale cóż o gustach się nie dyskutuje. Co do meritum to u mnie za pojawienie się tych funkcji odpowiada InSIMenator ( a dokładnie jego sim wersja). wystarczy go odinstalować i po kłopocie.

EDIT: Pojawienie się tych opcji nie ma nic wspólnego z kodem boolProp... Stronnictwo (bardzo aktywne na tym forum), które jest w stanie obarczyć ten biedny (i jak kochany przeze mnie!!!) kod wszystkimi nieszczęściami ludzkości proszę odczepić się.

Ostatnio edytowane przez miki2207 : 21.04.2006 - 14:15
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 14:25   #5
Margierytka
Guest

Domyślnie

SimPE nie ma nic współnego z tymi opcjami. Szukaj dalej przyczyny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 16:21   #6
Fi0let
Guest

Domyślnie

mam! nie wiem z kąd to się zabrało. może było w all4all? no nie mam pojęcia. moim problemem (jak się okazało- błachym) jest InSIMinator (UV) 2.2 v. SIM.
gdzie go odinstalować, razem z tymi idiotycznymi opcjami? w downloadzie, czy bezpośrednio w grze? zamiast podejdź tutaj kliknęłem spawn... i coś tam jeszcze i wyskoczył mi inSIMinator, a wampiry mają zamiast podleć tutaj wersje polecenia (?) angielską xD (Fly Here). wkurzające
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 16:35   #7
Guralka
Guest

Domyślnie

też to mam i ściągnęłam celowo. Teleportacja jest zbawienna w dużych domach. Simy tak się ślimaczą :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 16:44   #8
Fi0let
Guest

Domyślnie

nie buduje dużych domów, bo moja gra nie wytrzymuje...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 20:52   #9
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Fi0let
mam! nie wiem z kąd to się zabrało. może było w all4all? no nie mam pojęcia. moim problemem (jak się okazało- błachym) jest InSIMinator (UV) 2.2 v. SIM.
gdzie go odinstalować, razem z tymi idiotycznymi opcjami? w downloadzie, czy bezpośrednio w grze? zamiast podejdź tutaj kliknęłem spawn... i coś tam jeszcze i wyskoczył mi inSIMinator, a wampiry mają zamiast podleć tutaj wersje polecenia (?) angielską xD (Fly Here). wkurzające
BUU! Nikt mnie nie słucha. 2 godziny wcześniej powiedziałem że jest to wina (zasługa?)InSIMinator'a. Kasuje się go poprosty usuwając plik InSIMenator (UV) v2.2 SIM Edition.package z folderu downloads. Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2006, 11:40   #10
Fi0let
Guest

Domyślnie

no dobra, ale te opcje to będą dalej?

EDIT: nie mam takiego pliku w downloads

Ostatnio edytowane przez Fi0let : 22.04.2006 - 12:11
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania