|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam problem. Więc... Zainstalowałam The Sims 2 (+ trzy dodatki) i chcę włączy grę, a komputer się zywczajnie wyłącza... Myślicie, że to błąd systemu? Jak tak, to czy muszę od nowa instalować windowsa, czy można temu zaradzić w jakiś inny sposób?
Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Czy to tylko jak włączasz simsy, czy z każdą inną grą? Ja za bardzo się na tym nie znam, ale coś czuję, że to nie jest wina simsów.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Miałam podobne sytuacje, włączałam simy i dupa za przeproszeniem komputer sie restartował. Czasami była to wina dodatków. Raz wina wirusów. Zrobiłam reinstall i pomogło. Nie wiem jak jest w Twoim przypadku. Może spróbuj reinstal ?
Chociaż raz miałam taką sytuację, nie robiłam nic a po formacie było normalnie. Jeśli to nie to, to szczerze nie mam pojęcia ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Przeinstaluj Windows bez zbędnego formatowania dysku tylko, bo to może nie być wcale potrzebne i zobacz czy błąd wyskakuje ponownie, jeżeli tak to hmmm... Przenieś folder z dodatkami z gry w jakieś bezpieczne miejsce i zobacz czy przy uruchomieniu gry znowu restartuje jak nie to wina dodatków jak tak musisz od instalować i zainstalować grę ponownie, bo innego wyjścia nie widzę.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
MNie robiło się identycznie (no można powiedzieć ze nadalsię trak robi)no ale komp się wyłancza i na nowo go włanczam i odpalam gre i wtedy odpala.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
a może procesor sie zabardzo przegrzewa i sie wyłacza komp zeby sie nie spalil
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Gra działa, włącza się, ale teraz się zawiesza. I to na maxa, bo za nic komputer nie chce się odwiesić. Nie powinno tak się dziać, tym bardziej, że mam dobry sprzęt i spełnia on wymagania gry. Tym bardziej, że gra kiedyś działała bez problemu. Nie mam żadnych wirusów (przynajmniej norton ich nie wyszukał), a dodatki z kompa, które ściągm, to tylko i wyłącznie ubrania, które jak czytałam rzadko szkodzą grze (wcześniej nic nie przeszkadzało w uruchomieniu gry).
Wie ktoś może dlatego tak się dzieje? To strasznie irytujące, gdy chcę stworzyć rodzinę, zbudować dom, a gra po pięciu minutach po uruchomieniu zawiesza się na amen ;( |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
A miałem taką nadzieję, że przynajmniej za drugim razem podasz podstawowe parametry - procesor, RAM i miejsce na dyskach...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Okay, więc podam wszystie informacje, które znam:
Procesor: Athlon 2500 Płyta główna: MSI KT4AV Pamięć RAM: 256MB Karta grafiki: ATI Radeon 9200 128MB HDD; pojemność w GB: 120/7200 Miejsce na dysku C (tam instalowałam TS2, bo tego wymagała gra - na innych dyskach nie poszła) 9,13GB. Dysk D 22,8GB Dysk E 41,2GB to chyba tyle... Chciałam przypomnieć, że gra kiedyś działała, potem zaczęła się przycinać, a teraz to już tragedia (chociaż po reinstalce windowsa kilka miesięcy temu działała bez problemu przez miesiąc) ;\ |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|